Skip to main content

Ο Αλέξιος Κοτσώρης είναι μια πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα! Ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης κάθε φορά μας εκπλήσει ευχάριστα με τις υποκριτικές επιλογές και τις σκηνοθετικές δουλειές του! Με αγάπη για το θέατρο και το σινεμά μας “ξεναγεί” στο δικό του κόσμο.

αλέξιος κοτσιώρης

Γεννήθηκα στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Εκεί, σε ηλικία τεσσάρων-πέντε χρονών πήρα και το πρώτο μου μάθημα, όταν μια μέρα μού έφαγαν οι κότες το ψωμί με βούτυρο και ζάχαρη που μου είχε φτιάξει η μάνα μου. Ό,τι αγαπάμε το προστατεύουμε, το φιλάμε, δεν το αφήνουμε από τα χέρια μας ποτέ.

Μεγάλωσα στον Πύργο Ηλείας, και εκεί πήγα σχολείο. Ο πατέρας μου, ψαροκαπετάνιος είχε μεγάλο καημό να ακολουθήσω και εγώ το ίδιο επάγγελμα, και είπα: “δεν βαριέσαι”, αυτό είναι να κάνεις κάντο, και έτσι άρχισα να πηγαίνω στο ψαράδικο για να μάθω την δουλειά. Μια μέρα σταματά ένα αμάξι ακριβώς μπροστά από το μαγαζί και βγαίνει ένας “γίγαντας”, που αμέσως ανοίγει την πίσω πόρτα για να βγουν οι ηλικιωμένοι γονείς του. Διαλέγουν ψάρια και ο πατέρας μού τα δίνει να τα καθαρίσω και να τα ετοιμάσω, και στην συνέχεια τα δίνει στον κύριο “γίγαντα”. Ήταν ο κύριος Κώστας Καζάκος. Εγώ με τα χέρια λερωμένα, τον κοιτώ να βοηθά τους γονείς του να μπουν στο αμάξι και η σκέψη μου ταξιδεύει… μπορεί να έφτασε μέχρι και το σήμερα!

Ήμουν ένα μικρό αγόρι που καθάριζε ψάρια και οραματίστηκε κάτι άλλο, διαφορετικό από αυτό που φαινόταν πως θα κάνει στο μέλλον.

αλέξιος κοτσιώρης

Σήμερα εν έτει 2015 είμαι ηθοποιός, σκηνοθέτης θεάτρου και γράφω διαφορά στον ελεύθερο χρόνο μου. Τώρα είμαστε σε αναμονή για την πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους “Λεωφορείο 43” του Αλέξη Λαζαρίδη που κάναμε με τον κύριο Δημήτρη Πιατά. Επίσης δουλεύω ένα δικό μου θεατρικό κείμενο για τρία πρόσωπα, και αν όλα πάνε καλά θα το ανεβάσω μέσα στο 2016.

Φαίνεται πως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, αλλά πάντα θα γίνονται ωραίες δουλειές. Οι Έλληνες καλλιτέχνες ξέρουν να επιβιώνουν, ξέρουν να οραματίζονται, να δημιουργούν μαγεία, ακόμα και μέσα στο σκοτάδι.

αλεχιος κοτσιώρης

Ο Αλέξιος Κοτσώρης έχει σκηνοθετήσει τις εξής παραστάσεις:

«Κάποιος να με φωνάξει» της Α. Βούλγαρη, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, στο θέατρο Μεταξουργείο.

«ΣΑΡΛΒΙΛ» του Α. Κούμπου, σε μουσική Στέφανου Κορκολή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

«Σαν βροχή» του T. Williams, σε σκηνοθεσία Π. Πανταζή – Α. Κοτσώρη, στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής».

«ΤΥΧΕΡΟΣ» του Α. Κοτσώρη, στο θέατρο @ρουφ και στα φεστιβάλ “Off-Off Athens” και “Athens Fringe”.

Ως ηθοποιός έχει παίξει σε παραστάσεις όπως:

«ΣΑΛΡΒΙΛ», «Η αρχή του Αρχιμήδη», «Δευτέρα Οδύσσεια», «Θα περάσει…!», «Ισόβια Ξανθιά», «Blanching», «Άμλετ στο σκοτάδι» κ.ά.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τα εξής:

«Τυχερός»: ένα θεατρικό έργο για την αυτογνωσία που έγραψε και το ανέβασε το 2010.

«Εθελοντές»: διασκεύασε το θεατρικό Αριζόνα του Ισπανού Χουάν Κάρλος Ρούμπιο στην ελληνική του εκδοχή για κινηματογραφικό σενάριο μικρού μήκους το 2013-14.

«O Ευτυχισμένος πρίγκιπας-το μιούζικαλ»: έγραψε τους στοίχους των βασικών μουσικών θεμάτων   όπου και βασίστηκε η παράσταση μιούζικαλ και ανέβηκε το 2012 στο «Ατλαντίς».

«Χωρίς γάλα»: επιμελήθηκε το σενάριο της Ισπανίδας Blanca Bardagil, “Café Solo”, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ για ταινία μικρού μήκους το 2015.

Διακρίσεις:

Έχει τιμηθεί με το βραβείο «‘Α ανδρικού ρόλου» στο «Φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου 2014» με την ταινία μικρού μήκους «Εθελοντές».

 

Φωτογραφίες

http://elenionasoglouphotography.gr

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!