Skip to main content

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προγραμματισμένες παραστάσεις«ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»  της Λουϊζας Πολιτάκη από τον θίασο “Stendhal  Syndrome” , ένα θίασο με ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες με υποκριτικές και φωνητικές σπουδές, στην Αθηναϊκή Σκηνή. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την πρεμιέρα και τις παραστάσεις του κοινωνικού μιούζικαλ!

Περί ελευθερίας

Το έργο πραγματεύεται την ελευθερία στις διάφορες πιθανές μορφές της, μέσα από μία ομάδα νέων. Η Ρεγγίνα, ο Έκτορας, η Φαίδρα και ο Ιάκωβος, προβληματίζονται από τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στο μέρος που ζουν. Κινητήριος δύναμη τους αποτελεί η εμμονή της Ρεγγίνας για αλλαγή, η οποία τους πείθει, να δημιουργήσουν το κίνημα των “ελευθέρων”. Οι τρεις τους, καθώς και η Ρεγγίνα αγνοούν την ψυχική κατάσταση της, η οποία πάσχει από Διπολική διαταραχή και διασχιστική διαταραχή ταυτότητας.

Περι ελευθεριας

Στόχος τους είναι η κατάλυση του ήδη υπάρχοντος συστήματος, χωρίς να αποσκοπούν στην κατάκτηση της εξουσίας. Στην προσπάθεια τους αυτή έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, καθώς και με αρκετές απώλειες, φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητούν τι είναι εν τέλει αυτό το οποίο επιθυμούν, συγχέοντας την «ελευθερία» που αναζητούν με την πραγματική ελευθερία, η οποία καταλαβαίνουν πως βρίσκεται πολύ πιο μακριά απ’ όσο νομίζουν. Ένα κοινωνικό έργο, ενταγμένο σε ένα πολιτικό πλαίσιο, με αρκετά ωμές και βίαιες σκηνές, που ίσως λίγοι μπορούν να αντέξουν, φλερτάροντας με τα όρια του ψυχολογικού θρίλερ.

Περί ελευθερίας

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ.

Στο στενό μυαλό μας η ελευθερία φαντάζει δεδομένη… Ολοκληρωτικά δοσμένη στο υποκείμενο που τη διαχειρίζεται… Εκείνο διανύοντας εκτάσεις χρόνου και ζωής, σκαρφιζόμενο ιδέες και ιδεατά… Συχνά, αφήνουμε τους εαυτούς μας ως έρμαια συνθηκών και τα συναισθήματά μας πλυμυρίζουν τον κόσμο γύρω μας… Όλοι κρατάμε την αναπνοή μας και βουτάμε βαθιά μέσα σε καταστάσεις… Και όσο βυθιζόμαστε, ο χρόνος κυλάει… Άκαμπτος, ευθύς και αμείλικτος κι όταν καταλάβεις, πως ο αέρας σου λιγοστεύει, είναι πλέον αργά…

Περί ελευθερίας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Ηθοποιοί

Ρεγγίνα : Λουΐζα Πολιτάκη

Έκτορας :Νίκος Μαυρομάτης

Φαίδρα : Μαρία Κοσμάτου

 Ιάκωβος : Ίαν Στρατής

Νιόβη :Ντολόρες Πολιτάκη

Αίγλη: Έλλη Ζιάζιαρη

Λαέρτης: Νίκος Σουρβίνος

 Δημοσιογράφος/ Άγνωστη/ νοσοκόμα: Δήμητρα Ξερούτσικου

Υπουργός παιδείας /Άγνωστος: Γιάννης Μανιατόπουλος

Αρχιερέας/ Άγνωστος: Ηλίας Μανιατόπουλος

Περί ελευθερίας

περι ελευθεριας

Παραγωγή

Σενάριο/Μουσική/Στίχοι :Λουΐζα Πολιτάκη

Χορογραφίες: Δανάη Παρίσση , Ηλίας Μανιατόπουλος,

 Γιάννης Μανιατόπουλος

 Σκηνοθεσία: Λουΐζα Πολιτάκη

 Μουσική παραγωγή / ενορχήστρωση: Νίκος Μαυρομάτης

Ενδυματολόγος: Ολίνα

Θεατρική επιμέλεια: Μανούσος Γακηλάζος

Επιμέλεια των βίντεο: Γιάννης Μπουρσινός

 Επιμέλεια Φωτογραφίας: Μαρία Σπένδου

Περί ελευθερίας

Θέατρο: Αθηναϊκή σκηνή, Αθ. Διάκου & Τζιραίων 13 – πλησίον μετρό Ακρόπολη

Τελευταία παράσταση Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 ώρα 20:50

 

12742398_1078722322159658_5702141315702474969_n

περι ελευθεριας

Προβολή-επικοινωνία: Γκέλλυ Σαρηγιάννη, 697 4063551

 

 

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!