Skip to main content

Ο θεατρικός μονόλογος του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Αυτός και το παντελόνι του» παίζεται στο θεατρικό χώρο Underground.
Σαν να ‘μουν άλλος και όχι εγώ μεσ’ τη ζωή πορεύτηκα… Κάπως έτσι κύλησε και η ζωή του ήρωα της καθημερινότητας που πρωταγωνιστεί στο συγκεκριμένο μονόλογο… Όνειρα που παρέμειναν όνειρα, έρωτες δίχως ανταπόκριση, λόγια που δεν ειπώθηκαν, η απόλυτη μοναξιά εγκλωβισμένη σε μία φτωχική γειτονιά και στη διαδρομή δουλειά σπίτι, σπίτι δουλειά, πράγματα που συμβολίζουν τις απουσίες της ζωής του και ας είναι παρόντα γύρω του. Ένα ποιητικό συνονθύλευμα σαρκασμού, σκληρότητας, αυτογνωσίας και άρνησης, και μία κλωστή που δεν θέλει να μπει στην τρύπα της βελόνας για να μπαλώσει το μοναδικό του παντελόνι που σκίστηκε…
Αχ μάνα γιατί πέθανες… χωρίς να με ρωτήσεις;
Συγκίνηση και χαμόγελο πλέκονται σε μία παράσταση που επιδρά στο θεατή, ξυπνώντας προσωπικά βιώματα και μνήμες…

Η Βάνα Πεφάνη σκηνοθετεί για δεύτερη φορά φέτος μία παράσταση και για μία ακόμη φορά ζωγραφίζει ένα όνειρο με θεατρικό χαρακτήρα. Σημασία στη λεπτομέρεια, σημειολογικά ευρήματα, άφθονο συναίσθημα, εύθραυστες ισορροπίες, σωστή καθοδήγηση είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία της εντελώς προσωπικής σκηνοθετικής της γραφής. Πραγματικά εντυπωσιακή δουλειά που καταφέρνει να κρατήσει σε εγρήγορση όχι μόνο το ενδιαφέρον του θεατή αλλά και το συναίσθημα.

Ο Κώστας Αρζόγλου δίνει ένα πολύτιμο μάθημα υποκριτικής ερμηνεύοντας έναν καθημερινό άνθρωπο. Τον μεταμορφώνει σε μία τραγική φιγούρα, που συγκινεί και συγκλονίζει. Μέτρο, αναπνοές στους σωστούς χρόνους, ένταση ακριβώς στα σημεία που απαιτείται, σαρκασμός και χιούμορ, βραχνάδα στα συγκινησιακά πικ, χαλαρότητα την κατάλληλη στιγμή, απόλυτη πειθαρχία και συγκέντρωση στο ρόλο του. Πραγματικά μία εκπληκτική ερμηνεία!

Ο Πάγος Μπόρας που ερμηνεύει τον νέο που κουβαλάει μέσα του αυτός ο άνδρας, συνοδεύει αρμονικά τον κύριο Αρζόγλου. Υποκριτικά καταφέρνει να κερδίσει το στοίχημα -είναι μεγάλη πρόκληση να βρίσκεσαι στην σκηνή με ένα τόσο έμπειρο ηθοποιό. Ωραία κίνηση και πλαστικότητα.

Το σκηνικό από τον Γιώργο Λυντζέρη, εντυπωσιακό. Πανέμορφο, φτιαγμένο με μεράκι, με έντονες σημειολογικές αναφορές, καθώς οι μικροί χώροι που υπάρχουν επί σκηνής διαπερνούνται από ένα μονοπάτι (ζωής;). Πρακτικό και ευέλικτο.

Τα κουστούμια από την Άννα Μαχαιριανάκη επίσης προσεγμένα και ανάλογα των αναγκών της παράστασης.

Η μουσική από την Έλενα Κοσμά και τον Oresti δίνουν μία παραμυθένια διάσταση στο θέαμα. Όπως και οι φωτισμοί από τον Αργύρη Θέο που είναι προσεγμένοι στη λεπτομέρεια, πραγματικά προσφέρουν στην παράσταση μία μυστηριακή υπόσταση. Επίσης ενδιαφέρουσα η κίνηση που επιμελήθηκε ο Αριστοτέλης Μαγουλάς.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μία παράσταση που σέβεται απόλυτα τον θεατή και τον καθιστά μέτοχό της. Πρέπει απαραιτήτως να τη δείτε. Κώστας ΑρζόγλουΤαυτότητα παράστασης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη.
Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου, Πάνος Μπόρας.
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης. Κοστούμια: Αννα Μαχαιριανάκη.
Μουσική: Έλενα Κοσμά, Orestis.
Κίνηση: Αριστοτέλης Μαγουλάς.
Φωτισμοί:Αργύρης Θέος

Μέρες και ώρες παραστάσεων (από 26 Μαΐου μέχρι 6 Ιουνίου)

Δευτέρα – Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος:12 ευρώ
Μειωμένο: 8 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Θέατρο Underground
Πλατεία Κοραή 4, Υπόγεια Στοά, είσοδος από ΑΣΤΥ

 

 

 

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!