Skip to main content
Η Γεωργία Σιακαβάρα πρωταγωνιστεί στο «TRES» του Juan Carlos Rubio , την βραβευμένη ισπανική κωμωδία στο θέατρο ΑΛΜΑ. Ηθοποιός που συνδυάζει ερμηνευτική γκάμα και έντονη σκηνική παρουσία , φαίνεται πως κερδίζει το δύσκολο χώρο της υποκριτικής, μέσα από σκληρή δουλειά και αγάπη για το αντικείμενό της.
Τα Θ.Π συναντήθηκαν μαζί της και μίλησαν για την πετυχημένη πορεία του «TRES» στη Δεύτερη Σκηνή του Άλμα αλλά και για την παράσταση «Ο συνοδός»  που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Τσάι στη Σαχάρα.
Συνέντευξη στη Μάρω Καστράτου για τα Θ.Π
tres

Γεωργία η Νο1 Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά παρουσιάζεται από τις «Θεατρικές Σκηνές» και την «SquareTheatreCompany» στην Β΄ Σκηνή του Θεάτρου ΑΛΜΑ πλέον

Ναι, το συγκεκριμένο έργο παιζόταν από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Γενάρη στο θέατρο OLVIO. Από τις αρχές Φλεβάρη πήρε παράταση και με τη συμπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών παρουσιάζεται στο Θέατρο Άλμα στη δεύτερη σκηνή κάθε Πέμπτη , Παρασκευή και Σάββατο, με αντικατάσταση του ανδρικού ρόλου, καθότι ο Λευτέρης Δημηρόπουλος που έπαιζε τον Κάρλος ήταν δεσμευμένος σε άλλο θίασο. Πλέον μαζί μας είναι ο Αντώνης Βλοντάκης.

Τι πραγματεύεται τελικά το TRES και κατά πόσο αφορά εσένα την ίδια το θέμα;

Το έργο μιλάει για τρεις γυναίκες με διαφορετική πορεία η καθεμία, οι οποίες δεν είναι ικανοποιημενες από τη μέχρι τώρα ζωή τους και συνειδητοποιουν ότι αυτό που τους λείπει τελικά είναι ένα παιδί. Δυστυχώς όμως ο ιδανικός σύντροφος δεν έχει βρεθεί και εκείνες έχουν «πατήσει» πλέον τα σαράντα. Αποφασίζουν λοιπόν να βρουν το “τέλειο σπέρμα” (γελάει) , να μείνουν έγκυες και οι τρεις από τον ίδιο άντρα, χωρίς σεξουαλικούς ή συναισθηματικούς δεσμούς μαζί του και να αποκτήσουν μια εναλλακτικού τύπου οικογένεια. Τρία παιδιά που θα τα μεγαλώσουν τρεις μητέρες σαν αδερφάκια μεταξύ τους . Το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι που εμένα προσωπικά δεν με αφορά καθόλου (γελάει) γιατί αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν επιθυμώ να γίνω μητέρα. Επιπλέον δεν πιστεύω ότι θα αποφάσιζα ποτέ να δημιουργήσω μια τέτοιου τύπου οικογένεια, όσο όμορφη και αν είναι.
Η οικογένεια χτίζεται κατά κανόνα μεταξύ ερωτικών συντρόφων. Οι φίλοι μπορούν να γίνουν, τελικά, η οικογένεια όπου πραγματικά ανήκουμε;
 
Σίγουρα οι φίλοι που επιλέγουμε στην ενήλικη,  συνειδητή ζωή μας είναι η οικογένεια μας ή μέρος της οικογένειάς μας. Είναι η οικογένεια όπου πραγματικά ανήκουμε. Αναφέρομαι πάντα σε φίλους με την ακριβή έννοια του όρου. Άτομα δηλαδή με τα οποία συνδέεσαι με σχέση αμοιβαίας αγάπης και αφοσίωσης,  χωρίς να υπάρχει πίσω από αυτό κάποιου τύπου συμφέρον. Στη ζωή εξάλλου ισχύει νομίζω το ότι οι φίλοι πολλές φορές αποδεικνύονται πολύ πιο χρήσιμοι και πιο σημαντικοί άνθρωποι από την οικογένεια,  κι αυτό γιατί τους διαλέγουμε μόνοι μας. Δεν μας έτυχαν. Είναι δική μας επιλογή.
 
Που πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχία του έργου σε όποια χώρα της Ευρώπης και αν ανεβαίνει το συγκεκριμένο έργo;

Το θέμα του έργου είναι κατά βάση σοβαρό και αγγίζει πολύ τον κόσμο και ιδιαίτερα το γυναικείο φύλο. Παρ’όλα αυτα είναι δοσμένο με τέτοιο τρόπο που σκοπό έχει να διασκεδάσει το κοινό και όχι να το προβληματίσει. Είναι ένα έργο που δίνεται με πολύ χιούμορ από τον συγγραφέα και απαιτεί τρομερή ενέργεια από τους ηθοποιούς που συμμετέχουν. Αυτό δημιουργεί ένα πολύ ζωντανό αποτέλεσμα που κρατάει τους θεατές ανεβασμένους από την αρχή ως το τέλος. Αυτή νομίζω ότι είναι και η επιτυχία του συγκεκριμένου έργου. 

TRES

Εσύ υποδύεσαι τη Ροθίο, μια πετυχημένη γυναίκα στην επαγγελματική της ζωή, αλλά όχι τόσο πετυχημένη στην προσωπική της ζωή…Ποιές οι διαφορές και οι ομοιότητες σου με το συγκεκριμένο ρόλο και ποιο στοίχημα πιστέυεις ότι κατέκτησες με τον συγκεκριμένο ρόλο…Ποιές οι δυσκολίες του;

Η ομοιότητα που έχω εγώ με το χαρακτήρα της Ροθιο έγκειται μόνο στο γεγονός ότι και οι δύο ειμαστε κάπως εκκεντρικες στυλιστικα και λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Κατά τα άλλα δεν θα έλεγα πως έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. 

Η συνεργασία με τους υπόλοιπους συντελεστές πως πήγε; Στο θίασο είναι και ο Αντώνης Βλοντάκης με την πρώτη του συμμετοχή στο θεατρικό σανίδι.

Η συνεργασία με τους υπόλοιπους συντελεστές του έργου είναι και αυτό που με χαροποιεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη συγκεκριμένη δουλειά. Ταίριαξα από την αρχή με τα κορίτσια που παιζουμε μαζί και με τον σκηνοθέτη, οι οποίοι ήταν ήδη ομάδα, η SquareTheatreCompany. Δημιουργήθηκε μια πολύ φιλική σχέση μεταξύ μας που πιστεύω ότι θα έχει και διάρκεια. Σε αυτή τη σχέση προστέθηκε τελευταίος και ο Αντώνης Βλοντακης, ο οποίος έδεσε αμέσως με όλους μας.
tres
 
Ο κόσμος ανταποκρίνεται στην παράσταση, πιστεύεις πως διασκεδάζει, πως προβληματίζεται;

Όπως είπα και πριν δε νομίζω ότι το συγκεκριμένο έργο έχει σκοπό να προβληματισει το κοινό. Παρόλο που το κεντρικό της θέμα είναι σοβαρό, είναι μια παράσταση που σκοπό έχει να διασκεδάσει τους θεατές. Και αυτό είμαι σίγουρη πως το πετυχαίνει. 

Παράλληλα εμφανίζεσαι και στο τσάι στη Σαχάρα στο έργο «Ο Συνοδός». Ένας απαιτητικός ρόλος ή καλύτερα τρεις απαιτητικοί ρόλοι, καθότι υποδύεσαι τρεις διαφορετικές γυναίκες.

Ναι, αυτή την περίοδο εμφανιζομαι κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Τσαι στη Σαχαρα. Το έργο ονομάζεται “ο Συνοδος” . Είναι μια ερωτική κομεντί σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακοπουλου και παίζουν ο Ανδρέας Λοϊζίδης και η Τζόυς Μιχαηλίδου. Πράγματι στο συγκεκριμένο έργο ενσαρκωνω τρεις διαφορετικους γυναικειους ρόλους, πράγμα το οποίο είναι πολύ απαιτητικο ταυτόχρονα όμως και πολύ γοητευτικό. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι καμία από τις τρεις γυναίκες δεν πρέπει να θυμίζει σε τίποτα την άλλη. Όχι μόνο ως προσωπικότητες αλλά και στυλιστικά.

TRES

Θέατρο, τηλεόραση, σινεμά. Ποιο αγαπάς ποιο πολύ, ποιο ανεβάζει περισσότερο την αδρεναλίνη στα ύψη;

Δε θα μπορούσα ποτέ να ξεχωρίσω κάτι από τα τρία γιατί τα αγαπώ το ίδιο. Σίγουρα όμως αυτό που ανεβάζει περισσότερο την αδρεναλίνη είναι το θέατρο γιατί είναι ζωντανό και ο ηθοποιός είναι σε άμεση επαφή με τους θεατές ανά πάσα στιγμή.  

Τα μελλοντικά σου σχέδια;

Έχω κλείσει ήδη μια ταινία σε σκηνοθεσία του Παντελή Σκουρλα και περιμένω να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Για το θέατρο έχω κάποιες προτάσεις χωρίς όμως να είναι τίποτα σίγουρο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!