Skip to main content

Αυθεντικός, ειλικρινής, ένας ρομαντικός άνθρωπος με πολύ ταλέντο και αγάπη για τη δουλειά του. Ο Γιάννης Μάνιος μιλάει στα Θεατρικά Προγράμματα για τη θεατρική παράσταση ΚΡΕΑΣ όπου πρωταγωνιστεί αλλά μας εξηγεί και πώς η αγάπη μπορεί να τα νικήσει όλα και να κάνει τη ζωή μας καλύτερη.

Συνέντευξη στη Βίκυ Διαμάντη

κρεας

” ΚΡΕΑΣ “

-ΚΡΕΑΣ…

Είναι μία παράσταση που ξεκινήσαμε πρόβες από τον Ιούνιο και ανέβηκε αρχές Νοεμβρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Σήφη Βαρδάκη, σκηνικά του Χρήστου Κωνσταντέλλου. Εκτός από μένα στην παράσταση παίζουν οι Ακίνδυνος Γκίκας, Δημήτρης Λιακόπουλος, Νικόλας Μπράβος, Κωνσταντίνος Μούτσης. Το έργο έγραψε ο Πίτερ Στράουν και τη διασκευή έκανε η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα. Είναι μία μαύρη κωμωδία ανατρεπτικών καταστάσεων.

-Πώς προέκυψε ο τίτλος;

Ο πρωτότυπος τίτλος ήταν «Bones» που σημαίνει «οστά». Όμως αναζητήσαμε έναν τίτλο πιο πικάντικο για την ελληνική διασκευή. Η ιδέα ήταν του Σήφη Βαρδάκη που πρότεινε τη λέξη «κρέας» και μας βρήκε σύμφωνους όλους.

-Πείτε μας λίγα λόγια για την υπόθεση…

Εκτυλίσσεται μέσα σε ένα τσοντοσινεμά. Ιδιοκτήτες του είναι δύο αδέρφια που έχουν υπαλλήλους δύο περιθωριακούς τύπους. Στη ζωή τους μπαίνει ένας μπράβος της νύχτας τον οποίο κρατούν ως όμηρο. Στη διάρκεια αυτής της ομηρίας βγαίνουν στην επιφάνεια ανείπωτες αλήθειες, ενώ η ζωή των ηρώων ανατρέπεται.

-Το έργο αυτό ποια συναισθήματα αναδεικνύει…

Μία μεγάλη γκάμα συναισθημάτων… Στην αρχή βλέπουμε κάποιους χαρακτήρες ενώ τελικά ανακαλύπτουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εντελώς διαφορετικοί από την πρώτη εικόνα που έχουμε για αυτούς.

-Πόσο επίκαιρο είναι για την εποχή μας το συγκεκριμένο έργο;

Πάρα πολύ… Όπως και στην εποχή μας έρχονται οι ανατροπές, από την οικονομία και την πολιτική μέχρι και σε πιο προσωπικά συναισθήματα, έτσι βλέπουμε να αλλάζει και η ζωή αυτών των ανθρώπων.

ΜΑΝΙΟΣ

-Μήπως πλέον φανταζόμαστε μία ωραία ζωή αλλά ζούμε σε ένα συναισθηματικό περιθώριο;

Συναισθηματικό περιθώριο, πιστεύω, ζουν αυτοί που δεν θέλουν να έχουν συναίσθημα. Όποιος θέλει να ερωτευτεί και να ζήσει όμορφες καταστάσεις μπορεί και να το κάνει. Να τα ζήσει όλα. Από εμάς εξαρτάται. Από το χαρακτήρα μας και από τη δύναμή μας.

-Μιλήστε μας για το ρόλο σας…

Υποδύομαι τον Ρέτζι Γκρέι, τον άνθρωπο της νύχτας. Είναι ο άνθρωπος – κλειδί. Γιατί η παρουσία του στη ζωή των υπολοίπων θα φέρει ανατροπές. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, μπλεγμένος, δεν έχει φραγμούς, είναι προσηλωμένος στο στόχο του. Δεν έχει ταμπού θα πετύχει αυτό που θέλει ακόμη και αν χρειαστεί να γίνει με άσχημο τρόπο. Άλλωστε η ζωή του έχει αρκετή βία.

-Δυσκολευτήκατε να χτίσετε αυτό το χαρακτήρα;

Ήταν πράγματι δύσκολο για μένα που είμαι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Δεν έχω κοινά σημεία αναφοράς με αυτόν τον άνθρωπο. Με βοήθησε πάρα πολύ να τον κατανοήσω ο Σήφης Βαρδάκης… Τελικά όμως κατάφερα να μπω στο πετσί του και να αποδώσω την ουσία του. Επίσης και στο έργο «Έξαψη» που είχα υποδυθεί έναν ασφαλιστή είχα δυσκολευτεί πολύ…

10410643_810213975686853_7044425357923466310_n

” ΕΞΑΨΗ “

-Πρόκειται για δύο χαρακτήρες που παίζουν με τη ζωή των άλλων…

Ο ένας είναι θύτης, ο άλλος είναι θύμα.

-Έχετε σημαντικές συνεργασίες στο βιογραφικό σας…

Από τα 22 μου βγήκα στο θέατρο. Έχω παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου: αρχαία κωμωδία, αρχαία τραγωδία, πρόζα, κωμωδία, επιθεώρηση… Έχω πολλούς φίλους στο θέατρο…

-Σε όλη αυτή τη διαδρομή που έχετε κάνει υπάρχει κάποια ανάμνηση πολύ δυνατή μέσα σας;

Πολλά θα μπορούσα να πω… Όμως έντονα χαραγμένη στη σκέψη μου είναι η εποχή που έπαιζα στην «Μπουμπουλίνα» με την Μιμή Ντενίση και έφυγε από τη ζωή ο Μίνως Βολανάκης. Το ζήσαμε πολύ έντονα όλοι όταν έγινε γιατί ήμασταν στις γενικές δοκιμές και ήταν μία ηχηρή απουσία. Πάντα τον σκέφτομαι και στενοχωριέμαι που λείπει…

-Έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν και με την Αλίκη Βουγιουκλάκη…

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη βγήκα στο Ελεύθερο Θέατρο, μετά συνεργαστήκαμε και σε άλλες παραστάσεις.

-Πώς ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη σαν άνθρωπος, όταν δεν ήταν στην σκηνή;

Ήταν εξαιρετική. Και σαν ηθοποιός και σαν επιχειρηματίας και σαν συνεργάτης και σαν φίλη…

-Υπάρχει κάποια συμβουλή που σας είχε δώσει;

Ναι… Να έχω τον τσαμπουκά μου και δεν χρειάζεται να απαντάω.

-Ο Σωτήρης Μουστάκας πώς ήταν στη συνεργασία;

Τον αγαπούσα πολύ. Ήταν πολύ ταλαντούχος… Έδινε πολλά στη συνεργασία…

ΤΖΕΣΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΖΕΣΥ & ΓΙΑΝΝΗΣ

-Ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός στη ζωή σας είναι η Τζέσυ Παπουτσή…

Είμαστε παντρεμένοι. 20 χρόνια είμαστε μαζί.

-Είστε από τα λίγα ζευγάρι που ενώ είστε στον ίδιο επαγγελματικό χώρο, καταφέρατε να προσπεράσετε τον ανταγωνισμό και να ζήσετε μία ειλικρινή αγάπη…

Εγώ και η Τζέσυ δεν έχουμε ανταγωνισμό ούτε στη δουλειά ούτε στη ζωή. Εκείνο που έχουμε είναι η αγάπη. Δεν θέλαμε να «φάει» ο ένας τον άλλο, να ζήσουμε μαζί θέλαμε και να είμαστε ευτυχισμένοι. Από την αρχή ξέραμε ότι μπορούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι. Χαίρομαι με την επιτυχία της Τζέσυς και εκείνη χαίρεται τη δική μου επιτυχία και είμαστε πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο.

-Έχετε συνεργαστεί με την Τζέσυ Παπουτσή. Πώς είναι να συνεργάζεστε με τη σύντροφό σας;

Μια χαρά. Πας μαζί στο θέατρο, φεύγεις μαζί, δεν πάει ο ένας από δω και ο άλλος από κει. Την έχω δίπλα μου στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, νιώθουμε οικεία και ζεστά. Μάλιστα με την Τζέσυ είχαμε συνεργαστεί όχι μόνο ως ηθοποιοί αλλά να με σκηνοθετεί…

-Ήταν απαιτητική;

Δεν της έδινα δικαίωμα… (Γελάει). Η Τζέσυ δεν είναι ποτέ αυστηρή με κανέναν άνθρωπο, απλώς θέλει να αγωνιζόμαστε όλοι για το καλό. Η Τζέσυ βοηθάει.

-Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή περνάμε μία δύσκολη περίοδο. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Εγώ έχω δει και ανθρώπους στη λαϊκή να ψάχνουν να μαζέψουν ντομάτες που είναι για πέταμα… Όλη αυτή η κατάσταση με στενοχωρεί πάρα πολύ. Από την άλλη έχω και ελπίδα… Ελπίζω ότι κάθε μέρα που ξημερώνει θα είναι καλύτερη για όλους μας.

-Είστε αισιόδοξος…

Πάντα. Θέλω να βλέπω τα θετικά στη ζωή… Θέλω να συμπληρώσω ότι χάρηκα που γνώρισα τρεις ανθρώπους στο Αγγέλων Βήμα… Ένας από αυτούς είναι ο Γιάννης Λασπιάς που του εύχομαι να έχει καλή επιτυχία στο «Closer» και ελπίζω κάποια στιγμή να δουλέψουμε και μαζί  και η Γκέλλυ Σαρηγιάννη την οποία ευχαριστώ για την τεράστια αγκαλιά της. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης το Αγγέλων Βήμα που μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω σε πολύ ωραίες θεατρικές δουλειές, τη Μαργαρίτα Δαλαμάγκα αλλά και τους συνεργάτες μου και τους ανθρώπους που ήρθαν και είδαν την παράσταση.

κρεας

” ΚΡΕΑΣ “

 

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!