Skip to main content

«Γιοι και Κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού. Εννέα αληθινές ιστορίες ζωντανεύουν από την δωδεκαμελή ομάδα “Dramakaitio” σε σκηνοθεσία Ανατολής Αθανασιάδου. Η μουσική επιμέλεια είναι του Γιάννη Διαμαντή, ενώ τα κινησιολογικά κομμάτια είναι της Ζωής Κολλάτου.

Γιοι και κόρες, Θέατρο Αλκμήνη, ομάδα Dramakaitio

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ “DRAMAKAITIO” ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΡΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ

Η θεατρική παράσταση βασίζεται στο υλικό 80 συνεντεύξεων που πήραν πέντε νέοι ηθοποιοί από νέους του παρελθόντος, παππούδες και γιαγιάδες δηλαδή, από όλη την Ελλάδα, στους οποίους ζητήθηκε να θυμηθούν την ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους.

Γιοι και κόρες, Θέατρο Αλκμήνη, ομάδα Dramakaitio

Οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές των ιστοριών θυμήθηκαν πως υπήρξαν πρωταθλητές κολύμβησης, δήμαρχοι, χορευτές tango στην Κοζάνη του Μεσοπολέμου, ράφτρες της οικογένειας του Κεμάλ, ερωτευμένοι, δολοφόνοι, δίγαμοι, κατά συρροή αρραβωνιαστικοί, πλούσιοι έμποροι του Βελιγραδίου, ενώ μια κυρία έγινε δασκάλα γιόγκα αμέσως μετά την απελευθέρωσή της από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Γιοι και κόρες, Θέατρο Αλκμήνη, ομάδα Dramakaitio

Επελέγησαν εκείνες οι προσωπικές ιστορίες που διαδραματίστηκαν με φόντο την επίσημα καταγεγραμμένη ιστορία και μεταφέρονται στη σκηνή με τον κάθε ηθοποιό να ενσαρκώνει τον ηλικιωμένο/η με τον/ην οποίο/α συνομίλησε. Οι ιστορίες αυτές εκτείνονται χρονικά από το 1940 και την είσοδο της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έως το Ευρωμπάσκετ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004.
Γιοι και κόρες, Θέατρο Αλκμήνη, ομάδα Dramakaitio
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος, οι σεισμοί στα Επτάνησα, η ανέγερση του Τείχους στο Βερολίνο και η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, πέρα από στεγνά κεφάλαια των σχολικών βιβλίων, αποτελούν και οριακές στιγμές στις άγνωστες ζωές των πρωταγωνιστών της παράστασης.
Γιοι και κόρες, Θέατρο Αλκμήνη, ομάδα Dramakaitio

“Μας είναι δύσκολο να δεχτούμε πως οι παππούδες μας δε γεννήθηκαν ηλικιωμένοι, αλλά υπήρξαν νέοι που θέλησαν να αγαπήσουν, να δουλέψουν, να γνωρίσουν τον κόσμο. Αν ακούσεις τις ιστορίες της νεότητάς τους αντιλαμβάνεσαι ότι τελικά οι άνθρωποι αναζητούμε λίγο πολύ τα ίδια πράγματα -απλώς σε διαφορετικές στιγμές της επίσημης ιστορίας- που αν τα αναγνωρίσουμε, θα οδηγηθούμε γρηγορότερα σε μια διαδικασία συμφιλίωσης με τις προηγούμενες γενιές”.

Γιοι και κόρες, Θέατρο Αλκμήνη, ομάδα Dramakaitio

“Το παρήγορο μήνυμα σε όλες αυτές τις διηγήσεις -που αποκτά και μια αναπάντεχη επικαιρότητα- είναι πως η ζωή με κάποιο τρόπο πάντα συνεχίζεται. Ακόμη και μετά από μια δύσκολη και καθοριστική εμπειρία η καθημερινότητα βρίσκει το δρόμο της. Σε τελική ανάλυση όλοι έχουμε τον κοινό στόχο να καλυτερέψουμε τη ζωή μας”.

Γιοι και κόρες, Θέατρο Αλκμήνη, ομάδα Dramakaitio

 

Στο θέατρο Αλκμήνη 2 τελευταίες παραστάσεις 23 & 24 Ιουνίου στις 21.30

Διεύθυνση: Αλκμήνης 8, Πετράλωνα 118 54, Ελλάδα
Τηλέφωνο:  21 0342 8650
Ρωξάνη Καμάρα, Γιοι και κόρες, Θέατρο Αλκμήνη, ομάδα Dramakaitio
 

Ηθοποιοί

Νάνσυ Γκίκα
Χριστίνα Θεοχαρίδη
Βαγγέλης Καπαραλιώτης
Αποστόλης Κυράνης
Άλκηστη Λουκέρη
Θάλεια Λουκέρη
Αλεξάνδρα Μερτζανάκη
Αδαμάκης Μόσιαλος
Στέλιος Μπουργάκης
Άννα Πιτσινού
Αλέξανδρος Πουλογιάννης
Ρωξάνη Σαριατ-Παναχί
Σουμέλα Σαρρή
Κατερίνα Σοβατζή
Σπύρος Τρουγκάκος
Μαρία Ειρήνη Φλουτσάκου
γιοι και κόρες
Σκηνοθεσία
Ανατολή Αθανασιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτη
Μαρία Μπάρλα
Μουσική Επιμέλεια
Γιάννης Διαμαντής
Επιμέλεια Κίνησης
Ζωή Κολλάτου
Film Editor΄
Παναγιώτης Καστανίδης
Φωτογραφίες 
Θεόφιλος Τσίμας

γιοι και κόρες σε σκηνοθεσία Ανατολής Αθανασιάδου

γιοι και κόρες

γιοι και κόρες

 

γιοι και κορες

ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!