Skip to main content

Η Τασούλα Επτακοίλη είναι μια επιτυχημένη συγγραφέας και δημοσιογράφος με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη για τους φίλους μας τα τετράποδα. Άλλωστε το αποδεικνύει με  τα βιβλία της και την  πολλή εύστοχη τηλεοπτική εκπομπή της, «Πλάνα με ουρά», με ιστορίες φιλοζωίας.  Ο Τάσος Πυργιέρης υπηρετεί το θέατρο ως ένας ικανότατος ηθοποιός και δοκιμάζεται με τόλμη και φαντασία στην σκηνοθεσία σε ετερόκλητα είδη θεάτρου. Ο « Γκάρης» προκαλεί την  συνάντηση αυτών των δύο δημιουργιών.

Τα πολλαπλά μηνύματα του παραμυθιού «Γκάρης» της Τασούλας Επτακοίλη, ο έξυπνος τρόπος γραφής του με μια σύγχρονη και γεμάτη ενσυναίσθηση ματιά γοητεύουν τον Τάσο Πυργιέρη και αποτολμά να βουτήξει για πρώτη φορά, στα βαθειά νερά του παιδικού θεάτρου, ενός  είδους απαιτητικού με πολλές παγίδες, με τη μορφή ενός φαντασμαγορικού μιούζικαλ. Ένα στοίχημα δύσκολο που το κέρδισε επάξια .

Σε αυτό το εγχείρημα, ο Πυργιέρης είχε την αμέριστη στήριξη του Κ.Θ.Β.Ε.., το οποίο ήθελε να δημιουργήσει ένα πλούσιο θέαμα για όλη την οικογένεια και βέβαια την υποστήριξη των στιβαρών και ταλαντούχων συνεργατών του. Ο Βαγγέλης Κουφάκος  έφερε με επιτυχία σε πέρας την θεατρική διασκευή του παραμυθιού.Η Αλεξία Θεοδωράκη σχεδίασε τα λειτουργικά σκηνικά και τα πολύχρωμα κοστούμια και είναι κυρίως αξιέπαινη  για την ευφυέστατη και χαρακτηριστική κατασκευή μάσκας που παριστάνει το  κεφάλι κάθε ζώου. Ο ταλαντούχος  Δημήτρης Μαραμής  έντυσε την παράσταση με απολαυστικά, χαρούμενα και διασκεδαστικά μουσικά παιχνιδίσματα  ικανά να ξεσηκώσουν τους μικρούς θεατές και να αγγίξουν τους μεγάλους. Ο δε Σωτήρης Τριβιζάς έγραψε τους εξαιρετικούς στίχους των τραγουδιών. Μια δυναμική ομάδα, η οποία υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Τάσου Πυργιέρη, δούλεψε με θέρμη, κέφι και χαρά για να επιτύχει ένα έξοχο αποτέλεσμα.

Ο Γκάρης, ο γαιδουράκος, αυτός ο ταπεινός και άσημος εργάτης της υπαίθρου, “στολισμένος”  με όλες τις παράδοξες λαϊκές παροιμίες και θυμοσοφίες για τους γαιδάρους, αποδεικνύει περίτρανα ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αγάπη, η κατανόηση και η ενσυναίσθηση για τον πλησίον επιτυγχάνει το ακατόρθωτο απογειώνοντας κάθε έλλογο  ή άλογο πλασμα χαρίζοντάς του φτερά.

Ο Τάσος Πυργιέρης με μαεστρία, μέτρο και ευαισθησία ‘ξεδίπλωσε’ τα μηνύματα του έργου χωρίς ίχνος διδακτισμού αφήνοντας χώρο στους  ικανότατους ηθοποιούς του  να παίξουν και να ευχαριστηθούν τους ρόλους τους. Ο «Γκάρης, το Μιούζικαλ»  είναι μια παράσταση, η οποία μέσα από ένα ευφρόσυνο και λαμπερό περιτύλιγμα και με όχημα την μουσική απόλαυση, το τραγούδι , το χορό και το ζήλο των ηθοποιών, προβάλλει με ιδιαίτερη διάκριση ευαίσθητα και πανανθρώπινα μηνύματα. Μια παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους ικανή να χαρίσει τόσο γέλιο όσο και την συγκίνηση.

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!