Skip to main content

Τρίτη 10 Μαίου στο VAULT. Το  “ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Α” και  ο Πολυχώρος Vault με αφορμή την παράσταση “Mικρές Ιστορίες Φόνων” διοργανώνουντην  ημερίδα ψυχολογίας και θεάτρου . Το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης και Προσωπικής Ανάπτυξης  (ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Α) Βασίλης Ορλιακλής, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Vault, με αφορμή την παράσταση “Μικρές Ιστορίες Φόνων,  διοργανώνoυν την Τρίτη 10 Μαίου, ημερίδα ψυχολογίας και θεάτρου.

Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης & Προσωπικής Ανάπτυξης (ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Α.) | Β. Ορλιακλής  (http://www.kepsypa.gr)

Το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης και Προσωπικής Ανάπτυξης (ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Α.) στο Μαρούσι ιδρύθηκε το 1992 με στόχο τόσο την παροχή συμβουλευτικών/ ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών στον άνθρωπο όσο και την προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου μέσα από τη μουσική, το θέατρο και τη λογοτεχνία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

21:00 – 22:30 : ΘΕΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΝΩΝ

22:30 – 00:00 : ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

  1. “Σκότωσε με άν μ’ αγαπάς” : Ανάλυση Κειμένου και Χαρακτήρων

Εισηγητής: Δημήτρης Καρατζιάς, Σκηνοθέτης – Ηθοποιός

  1. Δυσφορικά Πολιτισμένος: Δια Βίου Δέσμιος και Δεσμώτης του Εαυτού μου

Εισηγητής: Βασίλης Ορλιακλής, Κλινικός Ψυχολόγος (M.Sc), Θεραπευτής Οικογένειας και Ομάδας

Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση Συμμετοχής στα τηλ. 210 61 29 316 και 6972 88 78 18

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΟΡΛΙΑΚΛΗ

Ο πολιτισμός έχει πετύχει στο να καταπιέσει κάθε σεξουαλική παρόρμηση συνδέοντας τις ερωτικές μας επιθυμίες και ικανοποιήσεις με την ντροπή και την ενοχή. Και ο πολιτισμός κατοικοεδρεύει πλέον μέσα μας μέσω των “πρέπει” και των ηθικών κανόνων που έχουμε οικειοποιηθεί.Το αποτέλεσμα είναι ένας διαρκής εσωτερικός εμφύλιος ανάμεσα στις επιθυμίες μας και τις εσωτερικευμένες μας απαγορεύσεις.

Ο πολιτισμός όμως έχει αποτύχει παταγωδώς στο να καταστείλει την 2η βασική μας ορμή που είναι η επιθετικότητα. Έτσι χιλιάδες “φόνοι” και “δολοφονίες” (σε βιολογικό, συναισθηματικό ή ψυχολογικό επίπεδο) διαπράττονται μέσα μας και γύρω μας κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή. Από έναν “έρωτα” εαυτών και αλλήλων που πολύ συχνά αδυνατεί να πραγματώσει και να πραγματωθεί. 

Έξι άνθρωποι, φυλακισμένοι και δεσμοφύλακες του εαυτού τους, μας ξετυλίγουν τις προσωπικές τους ιστορίες. Πάθη απαγορευμένα και απαγορευτικά. Αισθήσεις και συναισθήματα που, προσδοκώντας να υπηρετήσουν ζωή, μεταβάλλονται σε θάνατο.  

Με αφορμή το εξαιρετικό κείμενο του Παναγιώτη Μπρατάκου (οι αιμομικτικές συνδέσεις, οι φόβοι και η αντικοινωνική συμπεριφορά, ο σεξισμός και η ομοφυλοφιλία, ο ρατσισμός, η ζηλοτυπία, η κτητικότητα, η ψυχική νόσος… είναι όλα εκεί) που αγκαλιάζει με φροντίδα, έγνοια και στοργή τους φόνους που καθημερινά όλοι διαπράττουμε, το ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Α και ο Πολυχώρος Vault σας προσκαλούν σε αυτή τους την ημερίδα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “MΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΝΩΝ”

 Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για 2η χρονιά, για 20 μόνο παραστάσεις, τις  «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά. Μια παράσταση για την καταστροφική δύναμη της αγάπης, τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο για τον κόσμο της κίτρινης δημοσιογραφίας. Από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, έως τις 31 Μαίου.  

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 16 ετών.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

  Στις “Μικρές Ιστορίες Φόνων” διάσημη παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής, πρώην βασίλισσα της τηλεθέασης, καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα πάθους. Μέσα από το κελί της παρουσιάζει μια τελευταία εκπομπή, ένα σκληρό reality, όπου παρουσιάζονται πέντε εγκλήματα αγάπης. Ο θύτης, ένας μάρτυρας και το ίδιο το θύμα κάθε ιστορίας παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το χρονικό του εγκλήματος. Πέντε ιστορίες γεμάτες χαμένα όνειρα, χαμένα πάθη, χαμένες ζωές. Δεκατέσσερις εξομολογήσεις ιδανικές να εκτοξεύσουν τα νούμερα της τηλεθέασης. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας σε ακραίες καταστάσεις. Γερές δόσεις ανθρώπινου πόνου, “λίγο χιούμορ για να σπάσει η μαυρίλα” και τραγούδι. Γιατί το κοινό πρέπει πάντα να διασκεδάζει!!!

Τα τραγούδια της παράστασης και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση έγραψε ο Μάνος Αντωνιάδης.

Fb Page :https://www.facebook.com/Μικρές-Ιστορίες-Φόνων-1514421402156279/

Παίζουν: Μυρτώ Γκόνη, Πωλ Ζαχαριάδης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Δήμητρα Κολλά, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Μάριος Μακρόπουλος, Βάνα Παρθενιάδου, Δώρα Χρυσικού    

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VAULT Theatre Plus

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός τ.κ 10447

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213-0356472, 6949534889

Email: [email protected]  

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!