Skip to main content

καρυστινουΗ αγαπημένη ηθοποιός Αγγελική Καρυστινού σκηνοθετεί αυτό το διάστημα  με τους απόφοιτους μαθητές της από τη Δραματική σχολή Πράξη Επτά στο Άβατον ένα πρωτότυπο έργο με τίτλο “Ποιος το λέει αυτο που λες;” Είναι η τρίτη της σκηνοθετική δουλειά καθώς έχει επίσης σκηνοθετήσει την “Κυρία Λώρα “που βασιζόταν στο βιβλίο της Μ. Καραπάνου ” Ναι” και το ” Γαΐτανάκι” του Α. Σνίτσλερ. Μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της  για τους μαθητές της και τον ενθουσιασμό της για το όμορφο αποτέλεσμα που σύντομα θα απολάυσουμε στο θέατρο Άβατον στο Γκάζι!

Καρυστινού

Το «Ποιος το λέει αυτό που λες;» είναι μια παράσταση που ξεκίνησε με αφορμή την συμμετοχή της ομάδας Gum Art, που δημιουργήθηκε από τις τότε μαθήτριες μου στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πράξη Επτά, Ελευθερία Κρατημένου και Νικολέτα Αγγελή. Η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό έγινε με το scratch « Μόνο-Λόγος» στο Bob Theater Festival στο Bios τον Μάιο του 2015 και με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης σε αυτόν, τους δόθηκε η ευκαιρία από τον Δημήτρη Μακαλιά να παρουσιάσουν την ολοκληρωμένη πλέον παράσταση τους στο θέατρο Άβατον .

karistinou

Η ομάδα Gum Art μεγάλωσε και στην παράσταση « Ποιος το λέει αυτό που λες;» συμμετέχουν οι ηθοποιοί Νικολέτα Αγγελή, Ευάγγελος Κουφάκος, Ελευθερία Κρατημένου και Βασίλης Τουρκομένης, καθώς επίσης και η Φρόσω Μάνη ως βοηθός σκηνοθέτη. Είναι όλοι απόφοιτοι της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Πράξη Επτά. Έχοντας περάσει πολλά χρόνια μαζί στη σχολή με συγκινούν αυτά τα παιδιά που με τόσο λαχτάρα θέλουν να ζήσουν, να κάνουν θέατρο, να μεγαλώσουν… Κι όχι μόνο με συγκινούν, με εκπλήσσουν…καρυστινου2
Το « Ποιος το λέει αυτό που λες;» είναι ένα έργο δικού τους, αλλά ταυτόχρονα και αφιερωμένο σε αυτά τα παιδιά που ακόμα ελπίζουν
Η σύλληψη και η δραματουργική επεξεργασία του έργου έγινε συλλογικά από όλα τα μέλη της ομάδας με αφορμή ένα απόσπασμα από το έργο «Διαστροφή» του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα, με το οποίο τα δύο κορίτσια είχαν συμμετάσχει στον διαγωνισμό.
Η επιμέλεια του κειμένου έγινε από τις ίδιες και έτσι φτιάχτηκε ένα καινούργιο έργο. Το έργο μέσα από ένα σύνολο απρόσμενων καταστάσεων και τυχαίων γεγονότων στα οποία ο άνθρωπος καλείται να ανταποκριθεί μιλάει με κωμικό τρόπο για τα λάθη , τις επιλογές μας, την άρνησή μας να μάθουμε, αλλά και την ομορφιά που έχει μερικές φορές αυτή η άγνοια, δηλαδή για τη ζωή. Πώς ένας κύκλος κλείνει, αν κλείνει, και πως ξεκινάει ένας καινούργιος. Πώς μεγαλώνουμε τελικά… ¨ένα παιχνίδι ενηλικίωσης είναι η παράσταση από τέσσερις νέους ανθρώπους..
Όλες οι ερωτήσεις, γιατί απαντήσεις δεν έχουμε, τίθενται μέσα από μια ιστορία μυστηρίου. Με έντονα κωμικά στοιχεία στην οποία εμπλέκονται και οι ίδιοι οι θεατές , οι οποίοι καλούνται να λύσουν ένα αίνιγμα!αβατον2

 Στην επιμέλεια κίνησης είναι ο Βασίλης Σκαρμούτσος
στην επιμέλεια κοστουμιών η Βασιλική Σύρμα, στους φωτισμούς ο Θόδωρος Γράμψας, στη μουσική οι Gum Art και στην οργάνωση παραγωγής ο Ευάγγελος Βογιατζής. Επίσης τις φωτογραφίες έβγαλε ο Νίκος Μπρατσιώτης και το Video art δημιούργησε η Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου. Τους υπερευχαριστώ όλους καθώς και τη  BrainCo για την επικοινωνία!

Ημέρες Παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 19.00
Θέατρο ΑΒΑΤΟΝ
Ευπατρειδών 3 Γκάζι
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3412689

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!