Skip to main content

Η ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ

Την Κυριακή 24/04/16 στις 15:00 

Η ΠΑΙΔΙΚΗ  ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ  ΤΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ  “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ

 

Στο ανακαινισμένο ιστορικό θέατρο της Κατερίνας Βασιλάκου ιδρύθηκε φέτος η Παιδική Σκηνή της Μαριάννας Τόλη και σημείωσε τεράστια αναγνώριση παρουσιάζοντας  την  παράσταση «Η ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ» η οποία είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης παιδικής παράστασης 2016. 

Ένα  εμπνευσμένο  musical φτιαγμένο ειδικά για τα παιδιά από το βραβευμένο παραμύθι των Τζέφ  Μπραμπώ και Γκέηλ Μάρκεν σε διασκευή και σκηνοθεσία της Μαριάννα Τόλη. Μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν η παράσταση που αγαπήθηκε τόσο από τους μικρούς θεατές,  ρίχνει την αυλαία της.

Με την αφορμή αυτή και σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  «Αποστολή»,  διοργανώνεται  την Κυριακή 24/04/16 και ώρα 15:00 μία μοναδική εκδήλωση  κατά την οποία  θα αφιερώσουμε  την τελευταία παράσταση της χρονιάς σε παιδιά ευπαθών οικογενειών από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Μοσχάτου και το Ίδρυμα Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που δεν είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν. Πολύτιμος αρωγός μας στην φιλοξενία των παιδιών  θα είναι  το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α.

ΤΟ ΕΡΓΟ: Ένα γενναίο κορίτσι αφήνει τον τόπο της, έκπληκτη διαπιστώνει πως υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τους κάνει δυστυχισμένους. Στην αρχή νομίζει πως δεν  μπορεί να τους βοηθήσει, μα γρήγορα θα καταλάβει πως κάτι έχει κι αυτή να τους προσφέρει….

Η ιστορία υπήρξε αγαπημένη των παιδιών και των μεγάλων και διδασκόταν στα σχολεία για πολλά χρόνια. Το θέμα του έργου είναι η καλοσύνη και η γενναιοδωρία. Μέσα από τις υπέροχες εικόνες του  musical καταλύονται οι ταξικές διαφορές και η προσφορά χωρίς όρια φέρνει την ευτυχία. Οι πλούσιοι γίνονται φτωχοί και οι φτωχοί πλούσιοι αλλά η αλλαγή αυτή φέρνει αυτόματα τη χαρά. Τα μαγικά σκηνικά, η υπέροχη μουσική και οι ονειρικές εικόνες γεμάτες χορό, χιούμορ και ευαισθησία θα αγγίξουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων προωθώντας την καλοσύνη και την ανθρωπιά που τόσο λείπει από τις μέρες μας.  Οι 12 καλλιτέχνες που θα το παρουσιάσουν είναι σπουδαίοι επαγγελματίες ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές και ειδικευμένοι στο musical.

Συντελεστές Σκηνοθεσία – Διασκευή: Μαριάννα Τόλη

Επιλογή μουσικής – Στίχοι: Μαριάννα Τόλη

Μουσικές ενορχηστρώσεις – Μουσική Διδασκαλία: Αλέκος Μπαζάνης

Χορογραφίες:  Αλέξανδρος Κουζίτσκιν

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος

.Κοστούμια: Μαριάννα Τόλη

,Διεύθυνση Παραγωγής: Νικόλας Λιβιεράτος Θεοτοκάτος

Υπεύθυνη Θεάτρου: Γεωργιάννα Τσακίρη

Υπεύθυνη Προγραματισμού Παραστάσεων: Ευγενία Πομόνη

,Εταιρεία Παραγωγής: ART AND ETHΕR 

Προβολή / Επικοινωνία: BrainCo S.A.

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:Μαριάννα Τόλη, Αντιγόνη Ψυχράμη, Άννα Φιλιππάκη, Σωκράτης Μαιδώνης, Στέλλιος Κέλερης, Σταύρος Βόλκος, Γιάννης Πλιάκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Βερονίκη Κυριακοπούλου, Δήμητρα Γιακουμόγλου, Γιώργος Μπούντας, Μαρία Δελετζέ

 Ε-mail: [email protected]

Θέατρο Βασιλάκου, Προφήτη Δανιήλ 3, Αθήνα τκ 104 35

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» ιδρύθηκε το 2010, και από την ίδρυσή της έως σήμερα εστιάζει στο να είναι δίπλα στους συνανθρώπους χωρίς κανένα διαχωρισμό, ανεξαρτήτως κοινωνικής, θρησκευτικής ή εθνικής προέλευσης και ηλικίας, με έμπρακτη συμπαράσταση και ουσιαστική αλληλεγγύη.

Στόχος της είναι να στηρίζει τους συνανθρώπους  προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους ώστε να επιστρέψουν στη δημιουργικότητα, την παραγωγική διαδικασία και την αυτόν

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!