Skip to main content


«Η ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, στο θέατρο Βεάκη.

Ποντικοπαγίδα 2Η «Ποντικοπαγίδα» είναι η δημοφιλέστερη παράσταση στον πλανήτη και παίζεται στο Λονδίνο για εξηκοστή τρίτη χρονιά! Στο θέατρο Βεάκη, η παράσταση του Μανούσου Μανουσάκη συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν.

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι, η Μόλυ και ο Τζάιλς Ράστον αποφασίζουν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε πανσιόν. Την πρώτη μέρα τής λειτουργίας και εν μέσω έντονης κακοκαιρίας, εμφανίζονται πέντε πελάτες: Ο Κρίστοφερ Ρεν (Θοδωρής Αντωνιάδης) ένας ιδιόμορφος νεαρός, με καλλιτεχνικές τάσεις, η κυρία Μπόιλ (Όλγα Πολίτου) μια αυστηρή και ιδιότροπη συνταξιούχος, ο ταγματάρχης Μέτκαλφ (Γιώργος Ματαράγκας), ένας μεθοδικός στρατιωτικός, η δεσποινίς Κέιζγουελ (Κάτια Νικολαΐδου) μια πολύ όμορφη αλλοδαπή και ένας έκτακτος επισκέπτης, ο κύριος Παραβατσίνι (Πέτρος Ξεκούκης).

Την ίδια μέρα, έχει γίνει ένα φόνος στο Λονδίνο και στην πανσιόν καταφθάνει και ο αστυνόμος Τρότερ (Λευτέρης Δημηρόπουλος) προκειμένου να προστατεύσει τους ενοίκους, αφού υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι συνδέονται μ’ αυτόν.

Ποντικοπαγίδα 10Ο Μανούσος Μανουσάκης σκηνοθέτησε την παράσταση πολύ εύστοχα, δίνοντάς της ακριβώς το ρυθμό και την ατμόσφαιρα που χρειαζόταν. Τονίζει την πλοκή του μυστηρίου και του σασπένς, αλλά παράλληλα αναδεικνύει και όλα τα κωμικά σημεία του έργου.

Η Δέσποινα Βολίδη δημιούργησε έναν πολύ σωστό σκηνικό χώρο, που είναι απόλυτα συμβατός με το κλίμα και την εποχή του έργου. Το ίδιο και τα εξαιρετικά κοστούμια της.

Η μουσική των Μανώλη Μανουσάκη και Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη υπογραμμίζει σωστά τα σημεία που χρειάζεται και εντείνει το σασπένς.

Οι φωτισμοί του Νίκου Καβουκίδη ολοκληρώνουν αποτελεσματικά την εικονογράφηση του μυστηρίου.

Η Μαριάννα Τουμασάτου είναι απολαυστική στο ρόλο της οικοδέσποινας που, με στωικότητα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν.

Ο Γιάννης Αϊβάζης υποστηρίζει με μεγάλη άνεση τις διάφορες φάσεις του ρόλου του και πλάθει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

Ποντικοπαγίδα 7Η Όλγα Πολίτου, με την πείρα της και την υπέροχη φωνή της «δημιουργεί» την ιδανική κυρία Μπόιλ.

Ο Γιώργος Ματαράγκας πραγματοποιεί μια στιβαρή ερμηνεία και είναι πολύ πειστικός ως συνταξιούχος αστυνομικός.

Η Κάτια Νικολαΐδου, με την εντυπωσιακή της εμφάνιση και τη «μετρημένη» της ερμηνεία, πλάθει μια δεσποινίδα Κέιζγουελ, ακριβώς όπως πρέπει να είναι.

Ο Πέτρος Ξεκούκης εικονογραφεί τον μυστηριώδη κύριο Παραβιτσίνι, με μοναδική φινέτσα και χιούμορ.

Ο Θοδωρής Αντωνιάδης, στον απαιτητικό και πολυκύμαντο ρόλο του Κρίστοφερ, αποδεικνύει το μεγάλο του ταλέντο.

Ποντικοπαγίδα 9Ο Λευτέρης Δημηρόπουλος υποδύεται με άνεση και ακρίβεια τον πολυδιάστατο ρόλο του αστυνομικού, βρίσκοντας ακριβώς τις ισορροπίες που απαιτεί.

Το σύνολο είναι μια πολύ ευφρόσυνη παράσταση που κρατάει συνεχές και αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Το γραμμένο με εξαιρετική μαστοριά έργο, που αποτελεί παγκόσμια και διαχρονική επιτυχία, παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σημειώνει μεγάλη επιτυχία και στο δεύτερο χρόνο των παραστάσεών του.  

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!