Skip to main content

Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» μπαίνει αισίως στον έκτο χρόνο θεατρικής δημιουργίας, έχοντας στο δυναμικό της πάνω από 30 συντελεστές και συνεργάτες. Μετά από τις τρεις μεγάλες επιτυχίες της: «Μια Γιορτή σου Νουριάν», «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης» και «Είστε και Φαίνεστε», προσθέτει ένα καινούργιο έργο στο ρεπερτόριο της που προέρχεται και αυτό από το παραδοσιακό υλικό του θεάτρου Grips του Βερολίνου. Το έργο «Ο Βάσος και η Βιβή» που θα παρουσιαστεί από τις 16 Οκτ. ’16 στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Ένα παραμύθι καθημερινότητας. Η περιπέτεια του σχολείου, τα ταξίδια στην γειτονιά,
Οι επικίνδυνες διαδρομές από το χολ στην κουζίνα
Οι εκστρατείες γνωριμίας με φίλους, η μαγεμένη οθόνη που σε υπνωτίζει και δεν μπορείς να ξεκόλλησες, τα τρομακτικά «μη»…

η συντεχνία του γέλιου

Το έργο αυτό έχει ξαναπαρουσιαστεί στην Ελλάδα από την Ξένια Καλογεροπούλου το 1984 και ήταν το τρίτο και τελευταίο κατά σειρά έργο του χειραφετημένου θεάτρου για παιδιά (Grips) που ανέβασε μετά τον «Μορμόλη» και τον «Μιχάλη τον σφυρίχτρα». Πρόκειται για την μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία του Grips και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες σε 40 χώρες.

ο βάσος και η βιβή

To “Βάσος και Βιβή” είναι άλλο ένα έργο του  Φόλκερ Λούντβιγκ που βλέπει την καθημερινότητα καθαρά μέσα από τα μάτια του κοινού του- τα παιδιά. Πρόκειται για μια κωμωδία για τη φιλία. Πώς δυο αδέλφια κι ένας καινούργιος στην παρέα βιώνουν τους φόβους για το σκοτάδι, την έλλειψη επικοινωνίας, την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ ή της τηλεόρασης, τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι, τον φόβο εγκατάλειψης ή το άγχος στο σχολείο;
Το έργο εξετάζει με κωμικό και τρυφερό τρόπο γνώριμες καταστάσεις από την καθημερινότητα των παιδιών όπως τη συμπεριφορά τους στο σπίτι και έξω απ ‘ αυτό, μεταξύ τους και με τους ενήλικες. Μιλάει για την αστείρευτη έμπνευσή τους στο παιχνίδι, μπαίνει στους δικούς τους χώρους δράσης- το παιδικό δωμάτιο και την παιδική χαρά. Ο Βάσος, η Βιβή και ο καινούργιος φίλος τους Λοίζος θα μας δείξουν έμπρακτα πώς η μιντιακή ψυχαγωγία απομονώνει και συρρικνώνει τη φαντασία σε αντίθεση με την εμπειρία του αυθόρμητου ζωηρού παιχνιδιού μεταξύ ανθρώπων.

Συντελεστές

Μετάφραση/ Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, Βασίλης Κουκαλάνι

Τραγούδια: Σπύρος Γραμμένος

Διανομή: Θάνος Αλεξίου, Ιωάννα Λέκκα, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Δάφνη Δαυίδ,

Κωνσταντίνος Γόγουλος, Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνικά- κουστούμια: Δήμητρα Λιακούρα

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Κίνηση: Νατάσα Σαραντοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου

Βίντεο- Φωτογραφίες: Χρίστος Φωτιάδης

Σχεδιασμός εντύπων: What If Design

συντεχνία γέλιου

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ για εκπαιδευτικούς Κυριακή 16 Οκτωβρίου 12.00 μμ. και 3.15 μμ. και Δευτέρα 17 Οκτ. 8.00 μμ.

Κάθε Κυριακή στις 12.00 μμ και καθημερινές για σχολεία.

Οργάνωση παραστάσεων Υρώ Μιχαλακάκου: 215 55 03656, 6978 06 86 99
Θέατρο Τζένη Καρέζη. Ακαδημίας 3, Αθήνα, τηλ. 210 3636 144- 210 3625 520, FAX: 210 3611 061

“Είστε και Φαίνεστε”:

Μετά την επιτυχία και την μεγάλη αποδοχή της την περασμένη χρονιά η παράσταση “Είστε και Φαίνεστε” συνεχίζεται και φέτος σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με το “Ο Βάσος και η Βιβή” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Μια ιστορία από τα πίσω θρανία. Το έργο καταπιάνεται με ένα από τα πιο κυρίαρχα αλλά και ευαίσθητα θέματα των παιδιών, το σχολικό άγχος και το bullying (σχολικός εκφοβισμός), και ερευνά με ώριμο και υπεύθυνο τρόπο τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε την σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό (Bullying).

Από 23 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή στις 3.15 μμ. και καθημερινές για σχολεία.

Συντελεστές

Μετάφραση/ Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, Βασίλης Κουκαλάνι

Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς

Διανομή: Πολυξένη Ακλίδη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Γιώργος Κατσής, Βαλέρια Κουρούπη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ιωάννα Λέκκα, Θάνος Αλεξίου και Μιχάλης Τιτόπουλος.

Σκηνικά- κουστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού

Βίντεο- Φωτογραφίες: Πάνος Ζενίδης, Τίνα Ψαρρού

συντεχνία του γέλιου

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!