Skip to main content

Ο ταλαντούχος και ταχύτατα ανερχόμενος ηθοποιός Λευτέρης Δημηρόπουλος μιλάει στα Θεατρικά Προγράμματα για την Ισπανική βραβευμένη κωμωδία Tres του Juan Carlos Rubio στην οποία πρωταγωνιστεί αυτό το διάστημα στο θέατρο OLVIO.
Δυναμικός, αεικίνητος, μ’ έντονη σκηνική παρουσία ο Λευτέρης περνάει μ’ ευκολία από την κωμωδία στο δράμα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο ίδιος «Όταν καταφέρεις να διακρίνεις και να εντοπίσεις τη κωμωδία μέσα στο καθαρό δράμα, αλλά και το δράμα μέσα στην αυτούσια κωμωδία, είσαι κοντά σ’αυτό που λέμε…όλα είναι δρόμος».

Συνέντευξη στη Μάρω Καστράτου.

tres, olvio

Λευτέρη ποια η υπόθεση του έργου;

Τρεις καρδιακές φίλες από το σχολείο, που μόλις μπήκαν στα 40, η Ροθίο (Γεωργία Σιακαβάρα), η Νούρια (Ιωάννα Σταυροπούλου) και η Άντζελα (Δάφνη Μανούσου), βρίσκονται μετά από είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια, σ’ ένα reunion με απρόβλεπτη εξέλιξη. Μέσα από μια τρελή βραδια με μπόλικο αλκοόλ, κους κους και λίγους…μπάφους…  συνειδητοποιούν μέσα από την επανασύνδεσή τους πως οι φίλοι είναι η οικογένεια που εμείς επιλέγουμε. Χωρίς λοιπόν να ‘χουν χρόνο για άλλο δράμα, αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν τ’ όνειρό τους : Να γίνουν και οι τρεις μητέρες , πριν να είναι πολύ αργά! Επειδή όμως ο ιδανικός σύντροφος και πατέρας δεν έχει βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια, αποφασίζουν να βρουν οι ίδιες τον τέλειο άντρα και να τον πείσουν να τους χαρίσει μερικά… σπερματοζωάρια! Η αναζήτηση ξεκινά και κάπου εκεί μπλέκομαι και γω ως ο εκλεκτός (από τις τρεις ηρωίδες) που θα μπορέσει…να βοηθήσει την αποστολή τους (γελάει).

Πως προέκυψε η παράσταση και τί σε γοήτευσε στην Ισπανική αυτή κωμωδία που έκανε τεράστια επιτυχία, όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Η παράσταση προέκυψε μέσα από μια audition που έγινε το Καλοκαίρι που μας πέρασε και αποφάσισα να πάω και λόγω έργου και λόγω της όλης πρότασης που ακουγόταν δελεαστική. Από κει και πέρα δουλέψαμε αρκετά, είχαμε ωραία χημεία  με την υπόλοιπη ομάδα και αυτό ακριβώς με γοήτευσε πέρα από το καλογραμμένο κείμενο και το άφθονο γέλιο που βγήκε αβίαστα μέσα από τις πρόβες. Η επιτυχία που έχει γνωρίσει το έργο είναι αναπόφευκτη, αφού πρόκειται για μια γνήσια κωμωδία με έξυπνους διαλόγους , απολαυστική και απρόσμενη πλοκή και ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Το κοινό, όπου και αν έχει ανέβει το TRES, απολαμβάνει το έργο και γελάει με την καρδιά του και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Ο ρόλος σου λοιπόν είναι εκείνος του εκλεκτού, του τέλειου άντρα…Ποιες οι δυσκολίες στην προσέγγισή του;

Ναι…βασικά με επιλέγουν οι τρεις αυτές γυναίκες γιατί υποτίθεται ότι πληρώ όλες τις προδιαγραφές…Φυσικά το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά, οπότε έχουμε κάποιες ανατροπές στο έργο (γελάει). Ο ρόλος μου λοιπόν είναι ο Κάρλος…δάσκαλος. Η μάλλον ο Λουίς…. Η μάλλον… Το έργο πέρα από άφθονο γέλιο, έχει πολλές ανατροπές και ένα απρόβλεπτο φινάλε. Όσον αφορά την προσέγγιση του ρόλου έχει να κάνει με το έργο που “διαβάζει” ο σκηνοθέτης. Ο Γιάννης Λασπιάς λοιπόν “διάβασε” το έργο με τη δική του (σκηνοθετική) ματιά, έδωσε την κατεύθυνση, και με την απαραίτητη δουλειά προσεγγίστηκαν ρόλος-συναισθήματα-αισθήματα-αντιαισθήματα. Κάθε είδος έχει τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες του. Κλισέ… Όταν καταφέρεις να διακρίνεις και να εντοπίσεις τη κωμωδία μέσα στο καθαρό δράμα, αλλά και το δράμα μέσα στην αυτούσια κωμωδία, είσαι κοντά σ’αυτό που λέμε, “όλα είναι δρόμος”…

Λευτέρης Δημηρόπουλος

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε όλο και περισσότερη Ισπανική δραματουργία στο ελληνικό θέατρο.

Κάτι ξέρουν οι Ισπανοί… Κάτι έχουν… Κάτι βλέπουν… Δεν είναι τυχαία η επιτυχία των Ισπανικών θεατρικών έργων, παγκοσμίως. Απ’ όσα διαβάζω, είναι ανάλογη αυτής των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Το κοκαλάκι της νυχτερίδας στην Ιβηρική.

Πιστεύετε ότι τελικά ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει φυσιολογικά και ομαλά μέσα σε μια μονογονεική οικογένεια;

Ως παραδοσιακός τύπος θεωρώ ότι είναι απαραίτητοι και οι δύο γονείς στη ζωή ενός παιδιού. Αρκεί να είναι και οι δύο υγιείς και ικανοί να σταθούν δίπλα του. Σε περιπτώσεις που είτε η υγεία, είτε η έλλειψη ικανότητας κάποιου εκ των δυο, οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μονογονεική ανατροφή του παιδιού, τότε τα μέτρα και τα σταθμά είναι διαφορετικά και ο ένας (που αναλαμβάνει) κατέχει το ρόλο ΚΑΙ του άλλου που “λείπει”.

Στην ανθρώπινη ιστορία, οικογένεια χτίζεται κατά κανόνα μεταξύ ερωτικών συντρόφων. Οι φίλοι μπορούν να γίνουν, τελικά, η οικογένεια όπου πραγματικά ανήκουμε;

Οι φίλοι είναι ένα κομμάτι της οικογένειας του καθενός μας. Η οικογένεια με την πιο χαλαρή και ευρεία έννοιά της, περιλαμβάνει αγαπημένα πρόσωπα. Στο σπίτι, στην εργασία, στην καθημερινότητα. Φίλοι, συνάδελφοι, συνεργάτες, μπορεί να έχουν την ίδια δυναμική στην πυραμίδα της οικογένειας ενός ανθρώπου, όπως ο αδελφός, η αδελφή, ο ξάδελφος.

Ποια τα μελλοντικά σας καλλιτεχνικά σχέδια;

Εκτός από το “TRES” αυτήν την περίοδο συμμετέχω και σε δύο ακόμη παραγωγές. Στα “ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ” του Ζαχαρία Παπαντωνίου, στο Θέατρο Χατζηχρήστου, σε σκηνοθεσία Χάρη Βορκά και “ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ” του Αντώνη Σιμιτζή, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαντέλη, στο Διάχρονο Θέατρο Μαίρης Βιδάλη. Από 28 Ιανουαρίου, στο Διάχρονο Θέατρο, ξεκινάει το κλασσικό έργο του Φρίντριχ Σίλλερ, “ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΟΥΑΡΤ”, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, με την Μαίρη Βιδάλη στον ομώνυμο ρόλο και τη Λουκία Παπαδάκη στο ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ, στο οποίο συμμετέχω κι εγώ με το ρόλο του ιππότη Μόρτιμερ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

TRES ΤΟΥ JUAN CARLOS RUBIO

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία : Γιάννης Λασπιάς
Μετάφραση : Δημήτρης Ψαρράς

Παίζουν : Ιωάννα Σταυροπούλου, Δάφνη Μανούσου, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Γεωργία Σιακαβάρα.
Βοηθός σκηνοθέτη : Πάνος Κούγιας
Σκηνογραφία : Αιμιλία Κακουριώτη
Σχεδιασμός φωτισμού: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια : Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης : Όλγα Σπυράκη
Επιμέλεια μουσικής : Γιάννης Λασπιάς

Φωτογράφιση: Τάσος Βρεττός

Διάρκεια 80′ χωρίς διάλειμμα.

Olvio theater

Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός, 118 55

Πρεμιέρα : Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.30

Τηλ: (+30) 210 3414118

Ωρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00 – 21:00
e-mail: [email protected]

Προπώληση VIVA
https://www.viva.gr/tickets/theater/theato-olvio/tres/

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!