Skip to main content

Ο Μάνθος Καλαντζής είναι “Ο μικρός  Έγιολφ” στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν που ήδη παίζεται με επιτυχία στο Αγγέλων Βήμα, από την ομάδα Γέφυρα, κάθε Σάββατο και Κυριακή, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Μια ιστορία για την ανθρώπινη ευθύνη αλλά και ταυτόχρονα για την ανθρώπινη αδιαφορία. Ένα παραμύθι γεμάτο ένοχα μυστικά και ανομολόγητους πόθους, μια ιστορία τόσο αληθινή όσο και η ίδια μας η ζωή. Ο ίδιος, όπως μας λέει, προσπάθησε να ταυτίσει την ώριμη σκέψη ενός παιδιού με την αθωότητα που κρύβει ενδεχομένως η κάθε ηλικία, προκειμένου να προσαρμοστεί στις ηλικιακές ανάγκες του ρόλου. Κρίνοντας από τη δύναμη , τη συνέπεια και το πάθος της ερμηνείας του, το κατάφερε ολοκληρωτικά!

Μάνθος-Γιούκιο Μισίμα

Γεννήθηκα το 1980 στην Αθήνα, μια πόλη που μεγάλωσα και που για μένα θεωρείται ιδανική να ζει κανείς. Αμέσως ακολούθησα κλασικές σπουδές  τελειώνοντας την πρότυπο τότε κλασική Σχολή Αναβρύτων. Οι σπουδές μου στη Φιλοσοφική αργόστερα στο Παν/μιο Κρήτης με βοήθησαν να διευρύνω τους πνευματικούς μου ορίζοντες αλλά και να καλλιεργηθώ σαν άνθρωπος. Γρήγορα όμως η στροφή στην υποκριτική τέχνη ήταν για μένα μονόδρομος. Παρακολούθησα αρχικά κάποια μαθήματα στη Δραματική Σχολή Αρχή της Νέλλης Καρρά και στη πορεία αποφοίτησα από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Εκεί κατάλαβα ότι αυτό είναι που θέλω να ακολουθήσω και να παλέψω στη ζωή μου. Η ιδέα του να ενσαρκώνω ρόλους και να μπαίνω σε χαρακτήρες ήταν κάτι που μου κέντρισε το ενδιαφέρον αλλά και τη ζωή μου στη συνέχεια.

Manthos-2Για να βγάλω τα “προς το ζειν” στην αρχή δούλεψα ως ξεναγός μιας και ήμουν τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας –Αρχαιολογίας, κάνοντας διάφορα ταξίδια εντός και εκτός ανακαλύπτοντας νέους πολιτισμούς αλλά και την κουλτούρα ξένων τόπων που θα με βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία μου. Επίσης και η ως τώρα συνεργασία μου στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στον τομέα της οργάνωσης των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με βοήθησε να δω πολλές παραγωγές ελληνικές και ξένες και να εισπράξω το ερέθισμα του να ασχοληθώ αποκλειστικά και μόνο με αυτό.

μανθος μικρος

Γρήγορα ήρθαν οι προκλήσεις για νέους ρόλους τόσο στη Σχολή αλλά και εκτός, σε διάφορες σκηνές και θεατρικές ομάδες. Πριν περίπου 5 χρόνια η ιδέα να δημιουργήσουμε την δική μας ομάδα πραγματοποιήθηκε μαζί με τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο και την Ελένη Δαφνή. Το 2012 ιδρύεται η Θεατρική ομάδα Γέφυρα κι έκτοτε ανεβάζουμε έργα τόσο του κλασικού όσο και του σύγχρονου ρεπερτορίου σε σκηνές που εμείς επιλέγουμε ανεβάζοντας τις παραγωγές μας με πολύ κόπο αλλά και πολύ μεράκι και πάθος γι’αυτό που κάνουμε.

μανθος

Σημείο σταθμός σίγουρα στάθηκε το Θέατρο Τέχνης στην ως τώρα θεατρική μου πορεία αλλά και όλα τα έργα που ανεβάσαμε με την Ομάδα Γέφυρα τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη μετά την επιτυχία της  “Μικρασίας” που ανέβηκε σε τρεις σκηνές της Αθήνας και στην Μικρή Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη με την πρώτη μας συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Αν με ρωτήσει κάποιος  τη κλισέ ερώτηση ποιό είδος προτιμάς ανάμεσα στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κιν/φο, θα  απαντήσω απλά το θέατρο. Στη τηλεόραση έχω κάνει λίγα πράγματα με τελευταία μου συνεργασία στον Alpha την συμμετοχή μου στους  ” Άσφαιρους “.
Πιστεύω ότι η κρίση στις μέρες μας δεν ήρθε τώρα αλλά προυπήρχε και θα υπάρχει πάντα σε όλες της μορφές της. Σκοπός ή γινάτι, όπως θες το λες, είναι να μην το βάζω κάτω και να προχωράω…μάνθοςΑυτόν τον καιρό θεατρικά βρίσκομαι στο Αγγέλων Βήμα με την Ομάδα μου, την Γέφυρα με το κλασικό έργο του Ερρίκου Ίψεν, ΄΄ο μικρός Έγιολφ΄΄, σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου ενσαρκώνοντας τον ομώνυμο ρόλο. ΄΄Ο μικρός Έγιολφ΄΄ είναι ένα παιδί που πνίγεται στη θάλασσα. Μια ιστορία για την ανθρώπινη ευθύνη αλλά και ταυτόχρονα για την ανθρώπινη αδιαφορία. Ένα παραμύθι γεμάτο ένοχα μυστικά και ανομολόγητους πόθους, ή όπως αλλιώς μια ιστορία τόσο αληθινή όσο και η ίδια μας η ζωή. Η δυσκολία του ρόλου έγκειται μόνο στο γεγονός ότι για να τον προσεγγίσω ηλικιακά προσπάθησα να ταυτίσω την ώριμη σκέψη ενός παιδιού με την αθωότητα που κρύβει ενδεχομένως η κάθε ηλικία.
Το επόμενο βήμα της ομάδας Γέφυρα είνα μια αγγλική κωμωδία που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Πόλη και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα μέσα του Φλεβάρη.manthos

«Ο μικρός Έγιολφ» του Ίψεν στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα»

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:30
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Διάρκεια: 80΄

Θέατρο «Αγγέλων Βήμα»
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλ.210-5242211 κ΄-213
Fax: 210-5242212
Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ φοιτητικό-άνεργοι

Με την υποστήριξη της νορβηγικής πρεσβείας και του νορβηγικού ινστιτούτου Αθηνών.

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!