Skip to main content

Θεατρική Παράσταση

στο «UNDERGROUND»

Πλατεία Κοραή 4, Αθήνα

(Είσοδος από κινηματογράφο ΑΣΤΥ)

Τηλ. Κρατήσεων-επικοινωνίας: 2130370342 , ηλεκτρονικά: viva.gr.

©Νικήτας Καραγιάννης

Σωματείο ΠΕΤΡΑ/ Βάνα Πεφάνη

 

Από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

Στο UNDERGROUND ΚΟΡΑΗ 4 Τηλ. κρατήσεων 2130370342 ,viva.gr

ΟΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ 28-11-2015

Το έργο της Βάνας Πεφάνη στο UNDERGROUND προτού κλείσει ένα μήνα παραστάσεων ,μετά από ζήτηση πολλών θεατών προσθέτει από 28-11-2015 και κάθε Σάββατο ,βραδινή παράσταση στις 21.00. Έτσι το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Παρασκευή –Κυριακή στις 21.00 και Σάββατο στις 21.00 και στις 24.00.

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙ-TRAFFIKING ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ 25/10/2015

Ξεκινώντας από τον Αύγουστο 2014 μια έρευνα και καταγραφή πάνω στο trafficking η Βάνα Πεφάνη, κορυφώνει την αναζήτησή της με την συγγραφή του έργου «Μεταξωτές Γυναίκες». Εντοπίζει στο μετάξι ως υλικό, τον ευαίσθητο και πολύτιμο χαρακτήρα της γυναικείας φύσης και δανείζεται για τίτλο μια φράση της Μαλβίνας Κάραλη.

Μια πόλη μες την πόλη. Μια πόλη υπόγεια, κρυμμένη κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Οι κάτοικοι της ,απλοί ,καθημερινοί άνθρωποι. Ένοικοι μιας πολυκατοικίας. Κι ένα κορίτσι. Από μακριά. Το φέρανε με τη βία εδώ. Ξεπερνά το φόβο της και το σκάει. Αυτοκτονεί. Λυτρώνεται. Αυτή είναι η αφορμή. Για να διαπραγματευτούν οι κάτοικοι ,ξανά τη ζωή τους, τους φόβους, το ρατσισμό, την ξενοφοβία ,την αδιαφορία. Σε μια πόλη που νοσεί ,στα χρόνια της κρίσης. Σήμερα. Ένα κορίτσι πεθαίνει. Μια είδηση στις τελευταίες σελίδες ; μια ευκαιρία για κανιβαλισμό στα κανάλια; ένα θέμα για μικρό διήγημα; ένα σωσίβιο ψυχής πριν χαθούμε στα νερά της αδικίας; Όπως το πάρει κανείς.

Η συγγραφέας και σκηνοθέτις βρίσκει το θάνατο της Ωρόρ μιας κοπέλας από την Νιγηρία, ως μια αφορμή για να φωτίσει μέσα από το έργο, τη συμπεριφορά του κοινωνικού περίγυρου σε περιστατικά στέρησης ελευθερίας, αναδεικνύοντας έναν ολόκληρο μηχανισμό συγκάλυψης και αποσιώπησης.

Μια εγκαταλειμμένη υπόγεια εμπορική στοά στην καρδιά της πόλης, την οποία προσπερνούμε καθημερινά για να διασχίσουμε το κέντρο, αγνοώντας την ύπαρξή της, γίνεται το φυσικό σκηνικό στο οποίο ζωντανεύει το έργο που διαπραγματεύεται με την ίδια δυναμική το ζήτημα ενός φαινομένου που προσπαθούμε ενοχικά να προσπεράσουμε.

Για το σωματείο «ΠΕΤΡΑ»:

Με την ευδιάκριτη παρομοίωση στον τίτλο, το σωματείο «ΠΕΤΡΑ» είναι ένας συμπαγής και άσπαστος πυρήνας 30 ανθρώπων προερχόμενων από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία, ο οποίος έχει δράση κοινωνική και κοινό στόχο. Με πρόεδρο τον Κώστα Αρζόγλου, τα μέλη του σωματείου κυνηγούν επίμονα το δύσκολο και το άπιαστο, Πιστεύουν στη δύναμη της τέχνης και την αλληλένδετη σχέση της με την τέχνη της ζωής. Γιατί η τέχνη είναι απαραίτητη στο να καταλάβουμε βαθύτερα τον κόσμο.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Μουσική: Orestis

Επιμέλεια κίνησης: Ελευθερία Κόμη

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Νάντια Δεληγιάννη, Μυρσίνη Γιαννακοπούλου

Φωτογραφίες Παράστασης: Νικήτας Καραγιάννης

Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Γιάννης Καρδάσης

Παίζουν: Βασίλης Αφεντούλης, Σιμόνη Γιαννάτου, Μαρία Καβουκίδου, Αγγελική Καρυστινού, Σοφία Μανωλάκου, Aurora Marion, Νικολίνα Μουαίμη, Ιάκωβος Μυλωνάς

Με την υποστήριξη: BREAK THE CHAIN, Διεθνής Αμνηστία, Ε.Κ.Κ.Α, (IOM) Athens

Παραγωγή: Σωματείο ΠΕΤΡΑ

“Ευχαριστούμε

To φεστιβάλ BREAK THE CHAIN και τον Ηρακλή Μοσκώφ, την ΔΟΜ και τον Δανιήλ Εσδρά, την διεθνή Αμνηστία και την Δήμητρα Σπαθαρίδου

και τέλος τα στελέχη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μπαρμακέλλη Μαργαρίτα και Σκαφιδά Ευαγγελία που μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους από τη συνεργασία τους με γυναίκες που έχουν επιβιώσει από το βάναυσο καθεστώς δουλείας και εκμετάλλευσης και βρήκαν προστασία στα Καταφύγια του Κέντρου.”

Επίσης ευχαριστούμε για την βοήθεια τον Κώστα Αρζόγλου και την Δέσποινα Σωτηροπούλου.

Πληροφορίες:

UNDERGROUND

Υπόγεια Στοά Πλατείας Κοραή (Είσοδος από ΑΣΤΥ)

Πλατεία Κοραή 4, 105 64, Αθήνα Τηλ. Κρατήσεων   2130 370342 Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Πρόσβαση:

Μετρό Στ. «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή & Κυριακή στις 21.00

Σάββατο στις 21.00 και 24.00

*Η ώρα έναρξης των παραστάσεων θα τηρηθεί με αυστηρότητα λόγω ιδιαίτερων συνθηκών του χώρου

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 12€

Μειωμένο: 8€

Άνεργοι, Ατέλεια ηθοποιών: 5€

Διάρκεια παράστασης:

80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Χρήσιμα links:

https://www.facebook.com/events/141548069533451/

https://www.facebook.com/Metaxotes.Gynaikes

https://www.viva.gr/tickets/theater/underground/metaksotes-gynaikes/

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 2130370342

 

 

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!