Skip to main content
Απάντηση στον Δημήτρη Λιγνάδη για τον χαρακτηρισμό «μέτριο ηθοποιό» που του αποδίδει έδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας.
 
Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης στρέφεται, μέσω του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε, κατά του ΣΕΗ και του πρόεδρού του, Σπύρο Μπιμπίλα, τον οποίο και χαρακτηρίζει «μέτριο», ενώ κάνει λόγο για «κατασκευασμένη υπόθεση».
 
Λίγη ώρα αργότερα, ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, απάντησε με ανάρτησή του στο Facebook.
 
«Το πανταχόθεν βαλλόμενο Σωματείο μας των ηθοποιών δυναμώνει…Έχουμε νέες εγγραφές με αμείωτο ρυθμό. Αυτό μας τιμά και μας χαροποιεί εμάς τους “μέτριους”, που μας είχαν για συνεργάτες σπουδαίοι θεατράνθρωποι όπως ο Ζυλ Ντασέν, Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γιάννης Κακλέας, Γιώργος Μεσσάλας, Κοραής Δαμάτης, Πέτρος Ζούλιας, Ελένη Μαβίλη, Νίκος Ζερβός, Νίκος Κούνδουρος, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Πανουσόπουλος, Τόνια Μαρκετάκη, Νίκος Νικολαϊδης, Λίλλυ Μελεμέ, Κώστας Χαραλάμπους, Άννα Χατζησοφιά, Κάρολος Ζωναράς, Κώστας Λυχναράς, Βασίλης Πατάκης, Μάριος Ρετσίλας και τόσοι άλλοι…..Η άνοιξη θα ξανάρθει….», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σπ. Μπιμπίλας.
 
Η δήλωση του Δημήτρη Λιγνάδη
 
Της απάντησης του Σπύρου Μπιμπίλα είχε προηγηθεί η δήλωση του Δημήτρη Λιγνάδη, μέσω της οποίας χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΕΗ «μέτριο ηθοποιό»
Στο απολογητικό υπόμνημά του, ο σκηνοθέτης αναφέρει ότι αιτία για την έρευνα που διενεργείται σε βάρος του ειναι η αντιπαλότητα του με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. «Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα, ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία.

 

Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους. Και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον Πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτήν τη θέση».

«Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ως ηθοποιός ή/και σκηνοθετώ κορυφαίες παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, στο Θέατρο Επιδαύρου κ.α, γιατί ουδέποτε επέλεξα τους περισσότερους εξ αυτών, για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις, τις οποίες σκηνοθετούσα, και κορυφώθηκε την ημέρα που εξαιτίας της εξαίρετης διαδρομής μου ως ηθοποιού αρχικά και ως σκηνοθέτη μετά, με διακομματική επιλογή, επελέγην ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του κορυφαίου και θεσμικού θεάτρου της χώρας, του Εθνικού Θεάτρου»
μπιμπιλαςΑμέσως μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας προχώρησε σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook.
Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της είδησης πως ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, προχώρησε σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απευθυνόμενος στον Λιγνάδη, ένα “απολογιστικό μήνυμα”, ένα “αντίο”, μία απόπειρα να εκφράσει “πόσο λυπάται” για την όλη υπόθεση.

Ο πολύ δυναμικός κ. Μπιμπίλας που παρείχε από την αρχή αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη σε όσους προχώρησαν σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό, εξέφρασε, στο μήνυμά του, την ανακούφιση που δεν πρόλαβε με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του ΣΕΗ, να υπογράψει με τον Λιγνάδη ως Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Συλλογική Σύμβαση.

 

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα:

Λυπάμαι…..Σε γνώρισα στα ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ της ΕΡΤ που γράφαμε δίπλα δίπλα… 40 χρόνια δεν συναντηθήκαμε στην δουλειά, ούτε στην ζωή…μόνο συμπτωματικά σε πρεμιέρες με ένα γεια…. πρόσφατα Εσύ ως Διευθυντής του Εθνικού κι εγώ ως Πρόεδρος του ΣΕΗ προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε για την υπογραφή της Συλλογικής μας Σύμβασης..Ευτυχώς δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε και δεν βάλαμε τις υπογραφές μας…. Λυπάμαι Δημητρη…..

πηγή : https://www.news247.gr/koinonia/mpimpilas-lignadi-lypamai-gnorisa-stroymfakia-grafame-dipla-dipla.9154953.html

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!