Skip to main content

Φεστιβάλ Άνδρου

Mε εντυπωσιακούς αριθμούς προσέλευσης κοινού και μια πρωτοφανή συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, ολοκληρώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στις 3 Σεπτεμβρίου, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου, στο θέατρο της Χώρας Ανδρου, με τη συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου και Μίλτου Πασχαλίδη. Δεκαοκτώ χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν επί 50 ημέρες, 26 εκαλλιτεχνικές εκδηλώσεις στις οποίες πήραν μέρος 220 ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικοί και σκηνοθέτες, από τις 16 Ιουλίου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου. H προβολή και η επικοινωνία του Φεστιβάλ έγιναν απο την BrainCo S.A.  και σύμφωνα με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ”Φίλοι Φεστιβάλ Ανδρου” που διοργάνωσε το Φεστιβάλ, τόσο η τοπική κοινωνία όσοι και οι πολυάριθμοι επισκέπτες του νησιού παρακολούθησαν και στήριξαν όλες τις εκδηλώσεις.

 Ο δήμαρχος του νησιού Θεοδόσης Σουσούδης, ο Ανδριώτης ευεργέτης, πρόεδρος της Εταιρίας και δωρητής του θεάτρου Αλκιβιάδης Τάττος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Παντελής Βούλγαρης αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν μ ΄ένα σύντομο μήνυμα όλους αυτούς που με τον τρόπο τους, συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση και της δεύτερης επιτυχημένης διοργάνωσης.  Ραντεβού το ερχόμενο καλοκαίρι. Ακολουθούν οι ομιλίες.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ:

Μόλις τη δεύτερη χρονιά της ζωής του, το φεστιβάλ Άνδρου κατάφερε  να απογειωθεί και να γίνει ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ελλάδα, χάρη στο υψηλής ποιότητας πρόγραμμά του, το οποίο κάλυψε όλα τα είδη της τέχνης και ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό θεατή. Είμαι βέβαιος πως ο πήχης θα διατηρηθεί στο ίδιο ύψος και τα επόμενα χρόνια και θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον κ. Αλκιβιάδη Τάττο και τον Παντελή Βούλγαρη που με το θέατρο και την ποιότητα του φεστιβάλ συμβάλλουν στο να γίνεται η Ανδρος κέντρο Πολιτισμού, κάθε καλοκαίρι.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΤΑΤΤΟΣ:

Πριν λίγες ημέρες αποχαιρετήσαμε επισήμως το καλοκαίρι και μαζί του τη δεύτερη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου που ολοκληρώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο της Χώρας, με μια υπέροχη βραδιά αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο και το σημαντικό μουσικό έργο του.
Με αφορμή λοιπόν αυτό το μικρό “τέλος”, θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ΄αυτούς που αγκάλιασαν τον θεσμό που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο δικος μας “Ανδριώτης” σκηνοθέτης, Παντελής Βούλγαρης
Πρώτα απ΄όλα ευχαριστώ τους θεατές που αγκάλιασαν με τη ζεστή τους παρουσία τις εκδηλώσεις, τις θεατρικές παραστάσεις, τις συναυλίες, τα αφιερώματα. Χωρίς αυτούς, τίποτα δεν θα ήταν αληθινό. Και η στήριξή τους είναι πολυ σημαντική στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Και βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπεροχους εθελοντές του φεστιβάλ, που έσπευσαν να ομορφύνουν με τη βοήθεια τους κάθε καλλιτεχνικό γεγονός.
Στους χορηγούς μας, που με τη γενναιοδωρία τους συνεισέφεραν τα μέγιστα. Η αγάπη τους αποδείχθηκε έμπρακτα και η Αστικη μη Κερδοσκοπικη Εταιρεια “Φίλοι Φεστιβάλ Ανδρου” τους ευγνωμονεί για αυτό.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη από την πλευρά μας να μην αναφερθούμε στη διευθύντρια της παραγωγής Αναστασία Καβαλλαρη, που εργάστηκε αόκνως από τον περασμένο χειμώνα, και στους εργαζόμενους του Φεστιβάλ που επέδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Για τον Παντελή Βούλγαρη ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό. Η παρουσία του, η γνώση του, η εμπειρια του και το καλλιτεχνικό του όραμα επισφράγισαν αυτήν την προσπάθεια.
Θα ήθελα να ευχηθώ να είμαστε όλοι γεροί και το επόμενο καλοκαίρι να ανταμώσουμε ξανά εκεί, στο θέατρο της Ανδρου, με βραδιές που θα μας θυμίζουν πόσο υπέροχος και μεγάλος είναι ο πολιτισμός μας και πόσο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για αυτόν.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ :

Τα φώτα του θεάτρου της Άνδρου χαμηλώνουν και σβήνουν αργά. Μόλις έχει ολοκληρωθεί η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και του Μίλτου Πασχαλίδη. Η τελευταία εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού. Αποχαιρετώ τους πολύτιμους συνεργάτες και τους νεαρούς εθελοντές. Υπολογίζω πρόχειρα σε αριθμούς, καλλιτέχνες και θεατές που πέρασαν από το θέατρο και χαίρομαι. Σε 50 μέρες, 26 εκδηλώσεις. Στη σκηνή του θεάτρου, 220 καλλιτέχνες, ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικοί, σκηνοθέτες, παρουσίασαν τη δουλειά τους. 50 τεχνικοί υποστήριξαν τις εκδηλώσεις. Πάνω από 18.000 θεατές απόλαυσαν τις βραδιές πολιτισμού. Από καρδιάς ευχαριστώ καλλιτέχνες και κοινό! Από τώρα φαντάζομαι το επόμενο φεστιβάλ. Κάθε καλοκαίρι ο πήχης πολιτισμού πιο πάνω. Εκεί που αξίζει σε όλους μας.

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!