Skip to main content

«Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια»: Ένα τρυφερό παιδικό βιβλίο για τη διαφορετικότητα.

Ο Άγγελος λατρεύει τη μουσική, όμως δεν θα τραγουδήσει στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου του. Η έμφυτη συστολή καθώς και η δυσκολία του να πει χωρίς ψεγάδια τα λόγια του, θα τον κρατήσουν μακριά από τη σκηνή. Και εκεί που όλα μοιάζουν θλιβερά για το ευαίσθητο αγόρι, εμφανίζεται ο μικρός Ποντικόβεν και μαζί ξεκινούν μια μεγάλη περιπέτεια, γεμάτη μελωδίες και φωτεινές στιγμές.

«Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια»

Μαζί θα ζήσουν τη διαδικασία της αποδοχής αυτού που πραγματικά είμαστε, με όλα τα ψεγάδια αλλά και τα προτερήματά μας.

Το καινούργιο παιδικό βιβλίο της Πηνελόπης Μωραΐτου «Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πορφύρα. Πρόκειται για μια πολύ τρυφερή ιστορία που μιλά για τη διαφορετικότητα, το bullying και τις συνέπειές του. Την ίδια στιγμή, βάζει μικρούς και μεγάλους σε γιορτινό κλίμα, αφήνοντας μια γεύση γλυκιά και αισιόδοξη.

«Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια»

Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια

Συγγραφέας:Πηνελόπη Μωραΐτου
Εικονογράφηση:Λιάνα Δενεζάκη & Μάνος Κρόκος
Εκδόσεις:Πορφύρα
Πρώτη έκδοση:Νοέμβριος 2018

Παράρτημα με δραστηριότητες
Τιμή:8.80

 

Για παραγγελίες, καλέστε τις εκδόσεις Πορφύρα στο τηλέφωνο: 213 0291224 ή επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων: www.porphyrabooks.gr

 

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο

 

Ο Άγγελος άπλωσε το χέρι του και άνοιξε το πορτάκι στο  πανέμορφο σπιτάκι-ημερολόγιοπου πάνω του είχε 24 μικρές πορτούλες, μιαγιακάθεημέρατουΔεκεμβρίουμέχρικαιτηνπαραμονή τωνΧριστουγέννωνστις 24. Κάθεμέραμιαπόρτακαιέναδώροέκπληξη. Έκπληκτος είδε ένα μολυβί ποντικάκι με μακριά μυτερή ουρά και ροζ αυτάκια να στρογγυλοκάθεται στο χέρι του.

Οποντικούλης έτριψε τα μουστάκια του και, αφού έσιαξε τη φορεσιά του,είπε με ύφος επίσημο:

– Είμαι ο Φον Ποντικόβενο 10ος!

–  Χαίρωπολύ, κύριε Φον Ποντικό βεν 10τε. Και ποια θπουδαία δουλειά  έχετε Χριθτουγεννιάτικα θτο ημερολόγιό μου;

– Τιεννοείς; Στ’αλήθειαδενκατάλαβες ακόμηποιος είμαι; ΕίμαιοΦονΠοντικόβεν! Της ξακουστής οικογένειας τωνΠοντικόβεναπό τηνΑυστρία. Οπροπάππος τού προπάππουτούπροποπάππουτούπαππού μου, στενός συγγενής δηλαδή, όχιαστεία,  ήτανηαιτίαπουγράφτηκετοσπουδαίοχριστουγεννιάτικοτραγούδι«ΆγιαΝύχτα» που τραγουδούνεκατομμύριαπαιδιά σεόλοτονκόσμο…Βιογραφικά συντελεστών

 

Η Πηνελόπη Μωραΐτου γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, ΒΑ και ΜΑ στο MidwesternStateUniversity, ΗΠΑ. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λογοτεχνίας και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο MSU– USAστην Παιδική Λογοτεχνία. Έχει διδάξει Λογοτεχνία στο MidwesternStateUniversityστις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα έχει διδάξει Παιδική Λογοτεχνία και έχει λάβει μέρος σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια. Άνθρωπος δραστήριος στον χώρο της εκπαίδευσης και συγγραφέας δεκάδων παιδικών βιβλίων, σήμερα συνεχίζει να γράφει και παράλληλα να διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποσπασμένη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κολωνίας.

Πολλά χρόνια μαζί στη ζωή και στις εκδόσεις, η Λιάνα Δενεζάκηκαι ο Μάνος Κρόκος συνεργάζονται για πρώτη φορά στην εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου. Μαζί έχουν ακόμη δημιουργήσει μια σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών που στόχο έχει την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικής σκέψης. Η Λιάνα Δενεζάκη έχει γράψει 19 βιβλία, ενώ έχει εικονογραφήσει πάνω από 200. Ο Μάνος Κρόκος έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει διαδραστικές εφαρμογές για παιδιά, οι οποίες κυκλοφόρησαν σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες.

Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια
Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραΐτου
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη & Μάνος Κρόκος
Εκδόσεις: Πορφύρα
Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2018
Παράρτημα με δραστηριότητες
Τιμή: 8.80

Για παραγγελίες, καλέστε τις εκδόσεις Πορφύρα στο τηλέφωνο: 213 0291224 ή επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων: www.porphyrabooks.gr

 
Βάσω Σωτηρίου
We will Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία

www.vassosotiriou.gr
Email: [email protected]
Facebook: Vasso Sotiriou

Νάντια Γιαννούλη
Προβολή & Επικοινωνία

www.vassosotiriou.gr
Email: [email protected]
Facebook: nadia.giannouli

 

 

 

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!