Skip to main content

Ο Γιώργος Κατινάς, μαχόμενος συνδικαλιστής στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Ίασμος», είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής showbiz σε θέατρο, σινεμά και τηλεόραση, ενώ παράλληλα ήταν και ιδιοκτήτης της εταιρίας «4actors». Είχε συμμετάσχει σε επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, όπως οι «Βέρα στο δεξί», «Ένας μήνας και κάτι», «7 Θανάσιμες πεθερές», «Οικογενειακές ιστορίες», «Μυστικά της Εδέμ» και σε αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις όπως «Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων», «The man from Earth», «Άμλετ στο σκοτάδι» . Τα Θ.Π τιμούν τη μνήμη του αδικοχαμένου και αγαπημένου ηθοποιού.

κατινας2

«Έφυγε» απροσδόκητα από τη ζωή στις 20 Ιανουαρίου του 2014 μόλις στα 42 του χρόνια. Η στιγμιαία απώλεια του ελέγχου της μηχανής που οδηγούσε είχε, δυστυχώς, μοιραία κατάληξη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο.Το τελευταίο αντίο δόθηκε στο Κοιμητήριο της Νέας Φιλαδέλφειας, Κόκκινος Μύλος, στις 22 Ιανουαρίου.

κατινας4

Ο Γιώργος Κατινάς, είχε επιστρέψει στο θεατρικό σανίδι μετά από πενταετή απουσία, παίζοντας στην παράσταση «The man from Earth» του Τζερόμ Μπίξμπι στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Όλος ο θίασος (Δημήτρης Αλεξανδρής, Νίκη Παλληκαράκη, Χριστόδουλος Στυλιανού, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Ποριώτης, Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Μαγδαληνή Παλιούρα), οι συντελεστές της παράστασης, αλλά και οι άνθρωποι του θεάτρου «Αλκμήνη» συγκλονισμένοι, πένθησαν το χαμό του άτυχου Γιώργου. Όπως άλλωστε και οι φίλοι του μέσα και έξω από τον θεατρικό χώρο.

KATINAS33
Ο Γιώργος Κατινάς από τη σεζόν 2001-2 που πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τα «Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγεώργου στο Θέατρο «Χώρα» μέχρι το 2008 που έπαιξε στον «Άμλετ στο σκοτάδι» σε σκηνοθεσία δική του και του Π. Πανταζή (Τεχνόπολις) είχε κάνει προσεκτικά βήματα στον χώρο. Είχε επίσης συμμετάσχει την περίοδο 2002-2011 σε αρκετά τηλεοπτικά σίριαλ μεταξύ των οποίων «Βέρα στο δεξί», «Θανάσιμες πεθερές», «Οικογενειακές ιστορίες» και «Μυστικά της Εδέμ». Κατά την πενταετή απουσία του από το θέατρο είχε ιδρύσει και διηύθυνε το γραφείο ηθοποιών 4actors, ενώ είχε ασχοληθεί με τη διεύθυνση του θεάτρου Βικτώρια και την οργάνωση παραγωγής σε αρκετές παραστάσεις, μεταξύ των οποίων και το «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη. Το «Σπιρτόκουτο» το 2007 και η «Φαλακρή τραγουδίστρια» μια χρονιά νωρίτερα εξάλλου ήταν οι δύο παραστάσεις με τις οποίες εντάχθηκε στην ομάδα 90ο C όπου συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Κομνηνό, τον άνθρωπο που -όπως ο ίδιος έλεγε- του έμαθε τα πάντα για την παραγωγή και την οργάνωση μιας παράστασης.

katinas3
Στην τελευταία του συνέντευξη (nooz.gr), ο Γιώργος Κατινάς έλεγε: «Δε μου είχε λείψει και τόσο πολύ το να παίζω. Ακόμα και πιο παλιά, προσπαθούσα να συμμετέχω σε δουλειές που θα μου άρεσαν εμένα και θα με πήγαιναν και “παρακάτω” σαν ηθοποιό. Αλλιώς προτιμούσα να δουλεύω σαν σερβιτόρος, όπως έκανα τόσα χρόνια πριν. Άλλωστε, τα τελευταία πέντε χρόνια δουλεύω στο παρασκήνιο του θεάτρου, αναλαμβάνοντας την οργάνωση παραγωγής και προώθηση παραστάσεων είτε τη διεύθυνση θεατρικών χώρων. Ομολογώ πάντως, ότι αν δεν ήταν η συγκυρία με την συγκεκριμένη παράσταση, μάλλον δε θα έπαιζα ούτε φέτος. Όταν με πήρε η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη και μου πρότεινε να παίξω σε μία παράσταση που ανεβάζει, η πρώτη μου απάντηση ήταν ότι δεν παίζω πια. Αλλά όταν μου είπε ότι ανεβάζει το “The Man from Earth”, απλά σοκαρίστηκα γιατί μόλις πριν δέκα μέρες είχα κάνει μία μετάφραση πάνω στο συγκεκριμένο έργο και ήθελα με κάποιο τρόπο να το ανεβάσω. Και όταν μου είπε και για ποιο ρόλο με σκεφτόταν, ε, κλείσαμε κατευθείαν ραντεβού να τα πούμε…»

Πηγή : http://tospirto.net/theater/news/16062

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!