Skip to main content

Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει τις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες τα έσοδα των οποίων θα δοθούν στην «Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.» και στην«Κιβωτός του Κόσμου».
Το ντεπούντο τους στη σκηνή θα κάνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά αυτά τα Χριστούγεννα στον Πολυχώρο VΑULT, με την παράσταση “Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες”, βασισμένη σε χριστουγεννιάτικα κείμενα του Τσέχωφ και του Ντοστογιέφσκι, και σε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων, που περασαν τα Χριστούγεννα τους μακριά από τα σπίτια τους (στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου, νοσοκόμες στα χαρακώματα, παιδιά σε γκέτο, φυλακισμένοι σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, εξόριστοι, αποκλεισμένοι, κλπ) Μια παράσταση γεμάτη αφηγήσεις και περιγραφές, στην οποία εναλλάσσεται διαρκώς η συγκίνηση με το χιούμορ.

xr-istories-3

Δέκα παραστάσεις θα δοθούν στο σύνολο τους από τα 4 εργαστήρια, όπου τα έσοδα τους θα δοθούν στην «Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.)» και στην «Κιβωτός του Κόσμου».
Γενική είσοδο: 5 ευρώ
Επειδή οι παραστάσεις και οι θέσεις του θεάτρου είναι περιορισμένες, κρατήσεις στο 2130356472

xr-istories-5

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθετική επιμέλεια / επιλογή κειμένων : Δημήτρης Καρατζιάς

Μουσική Σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης

Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Σκηνική επιμέλεια: Σίμος Παπαναστασόπουλος

Φωτογραφίες : Κατερίνα Πουλέα

Συνδετικά κείμενα: Βαγγέλης Μαλλιαρίδης

χριστουγεννιάτικες ιστορίες

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 & Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, στις 22:00 (τμήμα ερασιτεχνικό)

Αφηγούνται: Νίκος Βαρύτης, Μαρία Μεθενίτη, Δημήτρης Κανταρτζής, Ειρήνη Καραστρατή, Αναστασία Κορδατζή, Ρεγγίνα Ναούμ, Ελένη Νάντα Τούρτουλλη, Ανδρονίκη Τσορτανίδου, Νικολέττα Χρηστάκου, Σωσσάνα Χρονοπούλου

Αφηγητής παράστασης: Δημήτρης Καρατζιάς

Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, Τρίτη 3 Ιανουαρίου & Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00 (τμήμα επαγγελματικό)

Αφηγούνται: Ελένη Αλεξανδροπούλου, Ντέμη Αντωνοπούλου, Δέσποινα Αποστολίδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Βάσω Γρέντζελου, Χρήστος Καλμαντής, Γιάννης Καραμπέκιος, Μαρία Κατσαρού, Μαρίνα Κυριλλοπούλου, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Σοφία Ρούσου, Νίκη Πολύζου, Τία Σκλάβου, Ποπέτα Σούκου, Ευθύμης Τζώρας, Αναστασία Τσώμου, Μαρία Φραγκάτου, Σεμίνα Χριστοδούλου

Αφηγητής παράστασης: Δημήτρης Καρατζιάς

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) 

xr-istories-4

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, Τρίτη 3 Ιανουαρίου & Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στις 21:30 (τμήμα ερασιτεχνικό)

Αφηγούνται: Ευαγγελία Βήχα, Δημήτρης Δερματάς, Διονύσης θεοδοσίου, Αχιλλέας Κοντοβάϊος, Ναταλία Κουλουμπή, Νάνσυ Μπρίνια, Μαρία Νικολάου, Αναστασία Πετροπούλου, Κατερίνα Πουλέα, Βάσια Σταμάτη, Βασιλική Σφήκα, Μαρία Σωτηριάδου, Τόνια Τσαλαπατάνη, Μάγδα Τσεμπέρη,  Όλγα Τσοχαντάρη, Νάντια Χατζηχρίστου

Αφηγητής παράστασης: Βαγγέλης Μαλλιαρίδης

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) 

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 & Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στις 19:00 (τμήμα ερασιτεχνικό)

Αφηγούνται: Μαρία Αθανασοπούλου, Κώστας Αλιπράντης, Παναγιώτης Αυχούδιας, Ταρσίτσα Γάτου, Νεφέλη Δημητροπούλου, Ξένια Δρίβα, Ιωάννης Κοσμόγιαννης, Λία Μπάρμπα, Βανέσσα Μυγιάκη, Νάνσυ Πλαβούκου, Αγάθη Σκαρπαθιώτη

Αφηγητής παράστασης: Δημήτρης Καρατζιάς

Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

xr-istories-2

ΘΕΑΤΡΙΚA ΕΡΓΑΣΤΗΡΙA ΣΤΟ VAULT

Διπλό θεατρικό εργαστήριο, για ερασιτέχνες αλλά και για νέους ηθοποιούς (με στόχο τη δημιουργία θεατρικής ομάδας) λειτουργεί όλη τη σεζόν στον Πολυχώρο VAULT με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν.

Κόστος Εργαστηρίων: 40 ευρώ το μήνα (ένα πεντάωρο την εβδομάδα)

Μαθήματα : Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00 – 23:00

Κάθε Σάββατο & Κυριακή 12:00 – 17:00

Πληροφορίες, εγγραφές στο 2130356472

Τι είναι το «Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.» και ποιες οι δράσεις του:

Το 1960 ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.). Λειτουργεί τρεις μονάδες στην Αττική (Χαλάνδρι, Άνοιξη, Γαλάτσι) και από το 2013 μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) στο Χαλάνδρι. Είναι φιλανθρωπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οι οικονομικοί πόροι της προέρχονται από την Περιφέρεια, τα ασφαλιστικά ταμεία, προγράμματα ΕΣΠΑ, δωρεές μελών και φίλων.

Τα Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας και τα προστατευμένα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση και προσφέρουν εκπαίδευση, υποστήριξη, βελτίωση των σωματικών και ψυχικών λειτουργιών, κοινωνική αποκατάσταση, ενημέρωση και βοήθεια στις οικογένειες με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ατομική ζωή των ωφελούμενων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν κανόνες ατομικής υγιεινής και εκμάθηση των βασικών αναγκών των ατόμων, ειδική αγωγή, δημιουργική απασχόληση, χειροτεχνία, παρασκευή ειδών ζαχαροπλαστικής, εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κηπουρική, ξυλουργικές κατασκευές, υφαντική, μαθήματα νοητικής ενδυνάμωσης, φυσικής αγωγής και μουσικοθεραπείας.

Επιπλέον, περιλαμβάνουν εβδομαδιαίες επισκέψεις στις δομές του Δήμου μας, συμμετοχή σε τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε μουσεία, εκδρομές, αθλοπαιδίες κλπ.

Στόχοι είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ωφελούμενων, η ενίσχυση της αυτονομίας τους και η ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.

Πληροφορίες:

Κεντρικά γραφεία: Λεωφ. Πεντέλης 92, Χαλάνδρι

Τηλ. 210 6814125, Fax 210 6846843, e-mail [email protected], www.pegkap.gr

Τι είναι η «Κιβωτός του Κόσμου» και ποιες οι δράσεις της:

  kivotos Η «Κιβωτός του Κόσμου», είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας, παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Κιβωτός διαθέτει Σπίτια Φιλοξενίας Παιδιών στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή Ηπείρου, στη Χίο και στο Βόλο, όπου φιλοξενούνται 180 παιδιά συνολικά.

Στο Κέντρο Μέριμνας και Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού στην Αθήνα καθημερινά σιτίζονται 500 παιδιά, και καλύπτονται οι ανάγκες τους (και των οικογένειών τους) σε σίτιση, ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη κλπ.

Λειτουργούμε Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο που εξυπηρετεί 200 οικογένειες διαφορετικές από αυτές που μετέχουν στο Ημερήσιο Πρόγραμμά μας.

Λειτουργούμε το Πρόγραμμα «Στέγη για τη Μητέρα και το Παιδί», όπου άστεγες και άπορες μητέρες ενισχύονται κάθε μήνα με οικονομικά βοηθήματα για να πληρώνουν το ενοίκιό τους και να κρατούν το σπιτικό τους.

Πληροφορίες:

Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους, 10442 Κολωνός – Αθήνα

Τηλ. & Fax 210.5141935, Τηλ. 210 5141953

http://www.kivotostoukosmou.org

https://www.facebook.com/kivotostoukosmougr/

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

amna.gr, zougla.gr, kanaliena.gr, 94fm.gr, unfollow.com.gr, life.gr, artplay.gr, diastixo.gr,  theatrikaprogrammata.gr, koitamagazine.gr, all4fun.gr, gefira.gr, texnes-plus.gr, urbanlife.gr, didee.gr, thinkdrops.gr, artic.gr, passiontheater.gr, savoirville.gr, tritokoudouni.gr, dudukatheater.com, theatromania.gr, moveit.gr, musicity.gr, e-radio.gr , e-daily.grarionradio.com, sinwebradio.com, boemradio.gr, radioreboot.gr, ertopen.com, trollradio.gr, melwdos.com, enallaktikos.grcatisart.gr, prasinizo.gr, episkinis.gr, fermouart.gr, mindtheart.gr,  artandpress.gr, entertv.gr, music-space.gr, evart.gr, orathessaloniki.gr, athens-art-theater.weebly.com, streetradio.gr

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00)

Email: [email protected]

FB Page : http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!