Skip to main content

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2

Μια διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare

από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή

act – a convertible theatre, Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα

Δευτέρα 10, Τρίτη 11, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στις 21.30

Η Ομάδα Θεάτρου “Ιδέα” (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής) παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία, την παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2”. Τη σκηνοθεσία και τη θεατρική διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare υπογράφουν οι 3 τους.

Η παράσταση

Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο νεαροί performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.

Φέτος, στην παράσταση συμμετέχει ενεργά και ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και “παρεμβαίνοντας” σε κρίσιμες στιγμές του έργου…

Για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» έγραψαν:

Αποσπάσματα

«Αυτή την παράσταση, στην οποία δύο παιδιά σηκώνουν το βάρος ολόκληρου του σεξπιρικού κειμένου, δεν πρέπει να τη χάσετε! Σας βεβαιώνω πως θα γελάσετε, πως θα συγκινηθείτε και πως τελικά θα ενθουσιαστείτε. Και η παράσταση αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Για μένα είναι ο καλύτερος «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που έχει παιχτεί τα τελευταία σαράντα χρόνια στο ελληνικό θέατρο». (Γιώργος Σαρηγιάννης, http://totetartokoudouni.blogspot.gr)

«… Ξεχείλισμα πάθους και κυρίως νιάτα. Νιάτα στην τόλμη και στην απερισκεψία τους, στο νεύρο και την αστοχασιά τους, νιάτα πνευματώδη και επιπόλαια, με ένα τρόπο σοφά… νιάτα φλεγόμενα και μαρτυρικά» {…} «Τόσο Σαίξπηρ, στα όρια της παράκρουσης, τέτοια διάθεση για ζωή εντός σκηνής είχαμε χρόνια να δούμε στο θέατρό μας. Στο παιχνίδισμα και την ανεμελιά της η παράσταση του Κώστα Γάκη παραμένει πιο κοντινή στην ουσία του αυθεντικού «Ρωμαίου» από άλλες, πιστότερες μεταφορές»  (Γρηγόρης Ιωαννίδης, Εφημερίδα των συντακτών)

«Πρόκειται για μια παράσταση που είναι ο καλύτερος τρόπος όχι μόνο για να ξαναδούν οι παλιοί θεατές ένα κλασικό έργο αλλά και για να αγαπήσουν το θέατρο οι εν δυνάμει θεατές» (Όλγα Σελλά, Καθημερινή)

«Το ακαριαίο και αλλεπάλληλο πέρασμα από τον ένα ρόλο στον άλλο απαιτεί αξιοθαύμαστη αντοχή και συγκρότηση, καθώς και ταλέντο στον αυτοσχεδιασμό. Χαρακτηριστικά που οι δύο πρωταγωνιστές δείχνουν να έχουν ή τουλάχιστον να έχουν εξασκήσει σε υψηλό βαθμό• πόσω μάλλον όταν οι λύσεις στις αλλαγές είναι έξυπνες και ταυτόχρονα αξιοποιούν τα λιγότερα δυνατά μέσα» (Tospirto.net)

«Με αστείρευτη ενέργεια, Αθηνά Μουστάκα και Κωσταντίνος Μπιμπής παραδίδουν μια ερμηνευτική tour de force, μετατρέποντας το έργο σε σπουδή σωματικών ερμηνειών, ενώ έξυπνα σκηνοθετικά τρικ διατηρούν τη σκηνή σε συνεχή εναλλαγή, ταιριαστή με τους φρενήρεις ρυθμούς μιας παράστασης που χορεύει τη λυρική παράδοση του Σαίξπηρ σε ραπ, μαντινάδα, τζαζ και ροκενρόλ» (Ιωσήφ Πρωιμάκης, Popaganda.gr)

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία – διασκευή: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Live Μουσική: Κώστας Γάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης – Κώστας Λώλος

Φωτογραφία αφίσας: Χρήστος Χατζηχρήστου

Ερμηνεύουν οι Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Info

Τοποθεσία: act – a convertible theatre, Γεροκωστοπουλου 65, Πάτρα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 10, Τρίτη 11, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στις 21.30.

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: Τηλ.: 2610272037 & 6936122263

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!