Skip to main content

Ο Τομ Κρουζ εδώ και πολλά χρόνια γυρίζει μόνος του όλες τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών που συμμετέχει, χωρίς τη βοήθεια κασκαντέρ. Όπως αποκάλυψε στο Empire ο ηθοποιός στα γυρίσματα μιας επικίνδυνης σκηνής της  ταινίας «Mission Impossible 7», κινδύνευσε να σκοτωθεί. Ωστόσο με την ολοκλήρωση της ταινίας, στο πάρτυ που δόθηκε, εμφανίστηκαν οι πολλαπλές εκδοχές του. Οι κασκαντερ σωσίες του είναι σαν κλώνοι του σταρ ηθοποιού, σε εμφανώς βέβαια νεότερη ηλικία από την πραγματική του.

Όλοι τους έχουμε δει στον κινηματογράφο, όμως κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι. Ο λόγος για τους αφανείς ήρωες των ταινιών δράσης, και στην προκειμένη περίπτωση για τους κασκαντέρ σωσίες που ντουμπλάρουν τον Τομ Κρουζ παρότι αναλαμβάνει τις περισσότερες σκηνές δράσης μόνος του όπως ο ίδιος τουλάχιστον λέει.

Από όσα αποκάλυψε ο Τομ Κρουζ Empire στο περιοδικό  Empire , μπορεί κανείς να κατανοήσει γιατί το μεγαλύτερο μέρος από το budget μίας ταινίας του, διατίθεται για την προσωπική του ασφάλιση.

Σε μια σκηνή ο Ίθαν Χαντ -ο χαρακτήρας που υποδύεται ο ηθοποιός- πέφτει με τη μηχανή του στον γκρεμό, στις νορβηγικές βουνοκορφές. Για να μαγνητοσκοπηθεί η σκηνή με φόντο την άβυσσο που υπήρχε κάτω, ένα ελικόπτερο πετούσε χαμηλά όσο πραγματοποιούταν το τετράωρο γύρισμα.

Την ώρα που το ελικόπτερο πετούσε κάτω από το σημείο, που βρισκόταν ο Τομ Κρουζ, εκείνος έπρεπε να μετρήσει ως το 6 και έπειτα να ανοίξει το αλεξίπτωτο του για να σωθεί, γεγονός που καθιστούσε από μόνο του επικίνδυνο το γύρισμα, καθώς αν κάτι πήγαινε λάθος, ο ηθοποιός θα βρισκόταν πάνω στον έλικα.

Ο ίδιος περιέγραψε με λεπτομέρειες την εμπειρία του από το γύρισμα και μάλιστα την χαρακτήρισε ως «την μεγαλύτερη τρέλα της καριέρας του». «Πρώτον: αν ο άνεμος φυσούσε πιο δυνατά από τις πρόβες, θα με έριχνε από τη ράμπα. Δεύτερον, το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά και αυτό ήταν πρόβλημα. Έπρεπε κανείς να υπολογίσει πόσο ψηλό θα είναι το τελικό άλμα και να μην χτυπήσει το ελικόπτερο! Τρίτον, μία στραβή προσγείωση και δεν ξέραμε πώς θα μπλεκόταν το σώμα μου με τη μηχανή», αναφέρει ο 58χρονος ηθοποιός.

Συνεχίζει, τονίζοντας μερικές ακόμα δυσκολίες, που υπήρξαν στο γύρισμα, αποδεικνύοντας πως η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να αποβεί μοιραία: «Είχα 6 δευτερόλεπτα να επιτρέψω στις κάμερες να πιάσουν το άλμα και την πτώση και μετά να ανοίξω το αλεξίπτωτο. Αν δεν μετρούσα σωστά, το αλεξίπτωτο θα μπλεκόταν με τη μηχανή και τότε…κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήγαμε».

Το 2020 ηχητικό απόσπασμα από τα γυρίσματα της ταινίας «Mission: Impossible 7» στο Λονδίνο διέρρευσε στον βρετανικό Τύπο.Ο Τομ Κρουζ επιπλήττει με οργή μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου για μη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της Covid-19 


 Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, στην κατοχή της οποίας περιήλθε το απόσπασμα, ο πρωταγωνιστής της ταινίας καταφέρεται εναντίον δύο μελών του συνεργείου, επειδή είναι κοντά ο ένας με τον άλλο και όχι σε απόσταση τριών μέτρων, όπως ορίζουν τα μέτρα ασφάλειας. «Είμαστε το χρυσό πρότυπο. Επιστρέφουν εκεί στο Χόλιγουντ κάνοντας ταινίες τώρα χάρη σε εμάς! Επειδή πιστεύουν σε εμάς και σε αυτό που κάνουμε!» φωνάζει ο Τομ Κρουζ, ο οποίος είναι επίσης παραγωγός της μεγάλου προϋπολογισμού ταινίας δράσης και έχει ασχοληθεί στενά με την ανάπτυξη πρωτοκόλλων δημιουργίας ταινιών, που επέτρεψαν να αρχίσει ξανά η παραγωγή του «Mission: Impossible 7» και άλλων ταινιών εν μέσω πανδημίας.

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!