Skip to main content

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, παρουσιάστηκε, παρουσία αγαπημένων φίλων, το νέο θεατρικό έργο «Σάλπιγγα του αγγέλου» του Χρήστου Ναούμ από τις εκδόσεις Όστρια. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια των πολιτισμικών καθημερινών εκδηλώσεων της εικαστικής έκθεσης της τεχνόσφαιρας με τίτλο : “ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ”. Το βιβλίο προλόγισε και σχολίασε στο κοινό ο θεατρολόγος, κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας. Αποσπάσματα διαλόγων διάβασαν  οι συγγραφείς και ηθοποιοί,μέλη της ομάδας “Square Theatre Company”, Δάφνη Μανούσου και Γιάννης Λασπιάς.

Ναουμ

Ο Χρήστος Ναούμ γεννήθηκε στην Καλλιθέα της Αθήνας και είναι πέρα από συγγραφέας και ιατρός – διευθυντής στο Δερματολογικό Tμήμα του νοσοκομείου «Eυαγγελισμός». Έχει γράψει πολυάριθμες μελέτες και άρθρα, που δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά της ημεδαπής και αλλοδαπής. Είναι αρχισυντάκτης στο επιστημονικού αλλά και κοινωνικού περιεχομένου περιοδικό Εν χρω, στο οποίο επίσης και γράφει συχνά. Η λογοτεχνία ήταν πάντοτε η κρυφή του ενασχόληση.

ναουμ

Ο Χρήστος Ναούμ με το συνάδελφό του ιατρό Σταύρο Γαβριλιάδη.

Κάποια από τα έργα του είναι τα : Αχ, αυτές οι βασίλισσες! (μυθιστόρημα, 2008), Γιαρντίμ – Οι φλόγες της Ανατολής (μυθιστόρημα, 2010), Τα αυγά της στρουθοκαμήλου (θεατρικό, 2013), Άσωτοι έρωτες (μυθιστόρημα, 2014)

ναουμ

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας με την πρόεδρο της Τεχνόσφαιρας Βασιλική Ταμπούρη.

Το νέο θεατρικό έργο του εκτυλίσσεται στην σύγχρονη εποχή και αφορά το θέμα της παρένθετης μητέρας! Ο Τόνυ, γόνος, μιας μεσοαστικής οικογένειας είναι γκέι καιψάχνει απελπισμένα μια γυναίκα να του χαρίσει ένα παιδί. Είναι ένας συνεσταλμένος τριαντάρης, ο οποίος τα φτιάχνει με ένα συνομήλικό του.

μανουσου

Ο κριτικός θεάτρου και συγγραφέας Κωνσταντίνος Μπούρας με την ηθοποιό και συγγραφέα Δάφνη Μανούσου, η οποία κρατάει το πανέμορφο λουλούδι από το οποίο εμπνεύστηκε τον τίτλο του νέου  θεατρικού  του έργου ο Χρήστος Ναούμ.

Με αυτήν την ευκαιρία, εξετάζεται ο βαθμός δυσκολίας των γκέι ερωτικών σχέσεων και η επιπολαιότητά τους. Το ανακοινώνει στην μητέρα του κι εκείνη τον παροτρύνει να τής γνωρίσει τον νέο άντρα. Η σχέση του Τόνυ χτίζεται με δυσκολία, αφού ο Σίμος, ένας νέος δικηγόρος, πασχίζει να κάνει την αυτογνωσία του. 

DSC07038

Η Δάφνη Μανούσου με τον Χρήστο Ναούμ και τον πατέρα της ιατρό και καθηγητή  Ορέστη Μανούσο.

Ο πατέρας του Τόνυ, ένας λαϊκός τύπος, ανακαλύπτει την διαφορετικότητα του γιού του, πράγμα που τον κάνει έξαλλο, αφού ο ίδιος δηλώνει «βαρύς κι ασήκωτος». Τα πράγματα κατευνάζονται, όταν ό Τόνυ φέρνει μια φίλη του, τη Ρίτα, την οποία παρουσιάζει ως την γυναίκα, που θα τού χαρίσει ένα παιδί. Ο πατέρας δεν πείθεται, πλησιάζει ιδιαίτερα την κοπέλα και την αναγκάζει να συνάψει ερωτικές σχέσεις μαζί του. 

DSC07033

Γιάννης Λασπιάς και Βασιλική Ταμπούρη

Λίγο, πριν τον χωρισμό του Τόνυ με τον σύντροφό του, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα οδηγεί την μητέρα του, στο ραντεβού του πατέρα του με την Ρίτα. Αφού τους πιάσει «στα πράσα», η μητέρα του αποφασίζει να χωρίσει επίσης. Η απόγνωση του Τόνυ, τον βυθίζει στην κατάθλιψη, μετά την εξαφάνιση της Ρίτας. Την κατάστασή του επιδεινώνει ο χωρισμός του από τον Σίμο. 

μανουσου-τρομαρας

Η Δάφνη Μανούσου με τους Κώστα Τρομάρα, το Γιώργο Αστρά και το Μάκη Ποταμιάνο.

Τελικά, η μητέρα του παίρνει την μεγάλη απόφαση να δεχτεί το σπέρμα του στην μήτρα της, ως σύγχρονη Ιοκάστη. Παρά τις δυσκολίες, που παρουσιάζονται, η μητέρα του γεννά τον γιο του Τόνυ, τον εγγονό της.

μανουσου
Τίποτα δεν είναι απλό και τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόστος, αρκεί κανείς να μένει πιστός στον στόχο του και να τον επιδιώκει, με ζέση. Η αγάπη της μάνας κι η αυτοθυσία της οδηγεί τα πράγματα σε αίσιο τέλος. Η τελευταία σκηνή πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά από την γέννηση του μικρού γιου κι εγγονού της, παράλληλα. Το νέο μέλος της οικογένειας δίνει την χαρά και την ελπίδα, που οι σύντροφοι, της μάνας και του γιου αντίστοιχα, δεν κατάφεραν να χαρίσουν.

στελιος

Στέλιος Ανδρεάδης και Θανάσης Ιωαννίδης

μανουσου

Μαίρη και Ορέστης Μανούσος

στελιος

Κωνσταντίνος Τρομάρας και Γιώργος Αστράς

ναουμ

ναούμ

ναουμ

Δάφνη Μανούσου και Ορέστης Μανούσος

ναουμ

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!