Skip to main content

Η θεατρική παράσταση της Ομάδας CARTEL “ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ”, του Σάμιουελ Μπέκετ, που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραγέωργος και πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης – Παναγιώτης Σούλης θα παρουσιαστεί μέσα σε πισίνα (!), στα πλαίσια του FestivArt που διεξάγεται στο Λουτράκι, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015.
Σάββατο 29.08.15 | ώρα 20.30 |
Lab2Art (28ης Οκτωβρίου, όπισθεν Αγ. Κυριακής), Λουτράκι
Είσοδος Ελεύθερη
περιμενοντας τον γκοντό
Τί είναι το FestivArt;

To FestivArt είναι ένας ετήσιος θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν εκθέτοντας και προωθώντας τη δουλειά τους στις εκθέσεις, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά του.Η θεατρικήπαράσταση της ομάδας του Cartel φιλοξενείται στο φετινό festivart σε ένα σκηνικό έκπληξη, που θα συζητηθεί.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Μια τραγικωμωδία σε δύο πράξεις.
Το αριστούργημα του Ιρλανδού λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, Σάμιουελ Μπέκετ, παρουσιάζεται φέτος στο festivArt. Η ιλαροτραγωδία «Περιμένοντας τον Γκοντό», ένα έργο ωδή στο θέατρο του παραλόγου, «ανεβαίνει» το Σάββατο 29|08 στους χώρους του lab2art σε ένα σκηνικό έκπληξη που θα συζητηθεί.
Πρόκειται για την ιστορία δύο ανδρών που συναντιούνται, συζητάνε και ανακαλύπτουν ότι περιμένουν έναν άνδρα, που ονομάζεται Γκοντό. Το εν λόγω υπαρξιακό δράμα έχει δεχθεί πολλές ερμηνείες και συζητήσεις για την ταυτότητα του Γκοντό, ενώ οι δύο χαρακτήρες περιμένουν μία υπερβατική φιγούρα η οποία θα τους σώσει, αλλά δεν έρχεται ποτέ. O δραματουργός δε, σε μία επιστολή του, το 1952, ανέφερε οτι ούτε ο ίδιος είχε σκεφτεί ή γνώριζε «ποιός είναι ο Γκοντό».
Υπόθεση
Δύο περιπλανώμενοι αλήτες δίνουν ραντεβού σε έναν έρημο δρόμο.Σε ένα μοναδικό σκηνικό που διακόπτει την μονοτονία του τοπίου. Περιμένουν κάποιον να έρθει.
«Τίποτα δεν συμβαίνει. Κανένας δεν έρχεται.Κανένας δεν φεύγει. Είναι φοβερό!»
Ο Εστραγκόν έχει την τάση να ξεχνά κάτι αμέσως μόλις συμβεί, είναι ευμετάβολος, συχνά σκεπτικός και κάπως ανυπεράσπιστος, βλέπει συχνά όνειρα, βρωμάνε τα πόδια του, κάποτε – λέει- ήταν ποιητής και πιστεύει ακράδαντα πως «οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια». Ο Βλαδίμηρος είναι πιο πρακτικός τύπος, κάπως επίμονος, ούτε θέλει να ακούει για όνειρα, θυμάται λεπτομερώς κάθετί που συμβαίνει, έχει βαθιά ελπίδα πως ο Γκοντό θα έρθει, είναι προστατευτικός, ξέρει νανουρίσματα, αλλά μυρίζει το στόμα του.

Καβγαδίζουν, βαριούνται, επαναλαμβάνονται. Απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν. Κάνουν γυμναστικές επιδείξεις. Παίζουν θέατρο και διαρκώς μιλούν για κάποιο ραντεβού. Αρκούν αυτά για να ξεφύγουν από την ανία και τηνπλήξη της ύπαρξης; Αρκεί να περιμένειςκάτι; Ή κάποιον; Περιμένοντας τον Γκοντό.
Συντελεστές Παράστασης
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γεροντιδάκης, Βασίλης Μπισμπίκης, Κατερίνα Σιώζου, Παναγιώτης Σούλης, Στέλιος Τυριακίδης
Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί έχουν επιμεληθεί τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς ως μέρος της διαδικασίας των δοκιμών.
Φωτογραφίες – βίντεο: Αθηνά Λιάσκου

Λίγα λόγια για την Ομάδα CARTEL
Σε ένα παλιό μηχανουργείο στο Βοτανικό, ανάμεσα σε αποθήκες και μάντρες υλικών ανακύκλωσης, γεννήθηκε το «CARTEL».
Τρείς ηθοποιοί -ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Παναγιώτης Σούλης και η Φαίη Τζήμα- εμπνεύστηκαν τον Τεχνοχώρο CARTEL, προσδοκώντας στη δημιουργία ενός πυρήνα με κοινό καλλιτεχνικό κώδικα, που έχει ως βασικό στόχο την ανάγκη για τοποθέτηση απέναντι στη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα και επιδιώκει τον διαπολιτισμικό διαλόγο καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη.
O Τεχνοχώρος CARTEL, στεγάζει τις καλλιτεχνικές επιλογές της ομάδας CARTEL και ταυτόχρονα παρέχει το βήμα σε θεατρικές ομάδες και καλλιτεχνικές κολλεκτίβες όλων των μορφών τέχνης και έκφρασης. Ο χώρος και τα σκηνικά κάθε παράστασης που παρουσιάζεται στο CARTEL είναι φτιαγμένα από υλικά ανακύκλωσης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι πάντα προσιτή, ενώ μια φορά την εβδομάδα παρουσιάζεται παράσταση δωρεάν για ανέργους.
Φωτογραφικό υλικό
Πληροφορίες Παράστασης
Σάββατο 29.08.15 | ώρα 20.30 |
Lab2Art (28ης Οκτωβρίου, όπισθεν Αγ. Κυριακής), Λουτράκι
Είσοδος Ελεύθερη
 
fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!