Skip to main content

Είναι μια από τις πιο αναμενόμενες παραστάσεις του Μαρτίου.Το γνωστό θεατρικό έργο Closer, του διάσημου βρετανού θεατρικού συγγραφέα Patrick Marber ,θα παρουσιαστεί από τη Square Theatre Company, σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη στο θέατρο 104.

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του σύγχρονου δραματουργικού ρεπερτορίου έχει ανέβει  τρεις φορές στην Ελλάδα. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος  το σκηνοθέτησε πρώτος στην θέατρο Αμόρε ως “Τόσο Κοντά”. Ο ίδιος υπόγραψε και τη μετάφραση. Ακολούθησε ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος επέλεξε τον τίτλο “Εξ Επαφής” και αργότερα ο Γιώργος Κιμούλης . Το πολύκροτο έργο του Βρετανού συγγραφέα Πάτρικ Μάρμπερ μεταφέρθηκε και  στη μεγάλη οθόνη, διασκευασμένο σε σενάριο από τον ίδιο και με καστ που περιελάμβανε δυο Βρετανούς και δυο Αμερικανίδες ηθοποιούς:Τζούλια Ρόμπερτ, Τζούντ Λο, Κλάιβ Όουεν και Νάταλι Πόρτμαν.Η ταινία γνώρισε μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία!

closer

H Square Theatre Company μετά τις πετυχημένες παραστάσεις που παρουσίασε την προηγούμενη χρονιά «Καμίλ Κλοντέλ Mudness» του Γιάννη Λασπιά και «Ο Θεός της Σφαγής» της Γιασμίν Ρεζά καθώς και την νουάρ κωμωδία « Άσκηση για Φόνο» του Victor Cahn που ανέβηκε στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα τον Οκτώβρη του 2014 συνεχίζει τη θεατρική της πορεία με το διάσημο θεατρικό έργο του Patrick Marber .

To CLOSER σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου 104 από τις αρχές Μαρτίου του 2015 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.Η μετάφραση είναι του Θωμά Μοσχόπουλου,τα σκηνικά και τα visual arts του Παντελή Ξηροχειμώνα, τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα,την επιμέλεια κίνησης θα κάνει η Όλγα Σπυράκη ενώ τέλος τη μουσική θα υπογράψει ο Γιάννης Αναγνωστάτος, γνωστότερος ως Λόλεκ!

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους με αλφαβητική σειρά εμφανίζονται οι:
Λάρυ : Αργύρης Θανάσουλας
Νταν : Γιάννης Λασπιάς
Άλις : Δάφνη Μανούσου
Άννα : Ιωάννα Σταυροπούλου

CLOSERΤο Closer είναι ένα έργο σκληρό και τρυφερό μαζί όπως και οι ήρωές του οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα ν’αγαπήσουν και ν’ αγαπηθούν αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο. H υπόθεση εξελίσσεται στο Λονδίνο κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και αναφέρεται στην τυχαία και συμπτωματική γνωριμία τεσσάρων αγνώστων οι οποίοι μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών καταφέρνουν να εμπλακούν σ’ ένα ανελέητο ερωτικό παιχνίδι απ’ όπου κανείς δε βγαίνει αλώβητος. Ο Νταν γνωρίζει τη νεαρή Aλις που μόλις έχει έρθει από τη Νέα Υόρκη. Ο έρωτας είναι αμοιβαίος και κεραυνοβόλος. Μερικούς μήνες αργότερα ο Νταν θα γνωρίσει την Aννα, φωτογράφο στο επάγγελμα, την οποία φλερτάρει ανοιχτά. Χρησιμοποιώντας το όνομα “Aννα” σε κάποιο chat room του Ιντερνέτ, ο Νταν κλείνει ραντεβού με τον Λάρι, έναν άγνωστό του γιατρό. Η Aννα θα συναντηθεί τυχαία με τον Λάρι. Αρέσουν ο ένας στον άλλον, κάνουν σχέση, παντρεύονται. Έπειτα από καιρό θα προκύψουν υποψίες ότι η Aννα έχει ερωτικές επαφές με τον Νταν. Όταν οι τέσσερις αυτοί χαρακτήρες αρχίζουν να επιζητούν την αλήθεια οι σχέσεις τους οδηγούνται στη φθορά και οι ίδιοι μένουν γυμνοί και ευάλωτοι χωρίς προσωπεία και πανοπλίες…

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!