Skip to main content

Μισό και πλέον αιώνα μετά το πρώτο ανέβασμα της θρυλικής παράστασης, το καλοκαίρι του 1962, η «Όμορφη πόλη» αναβιώνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου 2020 σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη  μ’ένα σπουδαίο επιτελείο ηθοποιών, τραγουδιστών και χορευτών. Μέσα από τα ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης και πεζά κείμενα του Γιώργου Βάλαρη, τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελληνικής κοινωνίας – ο έρωτας, η ξενιτιά, ο θάνατος, η ρωμιοσύνη – και με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που γαλούχησαν γενιές και γενιές, παρουσιάζεται η σύγχρονη εκδοχή της αναβίωσης του σημαντικού έργου. Η Σαλίνα Γαβαλά, η ταλαντούχα ηθοποιός και τραγουδίστρια, μιλά στα Θ.Π για την παράσταση και την ζωή της στην τέχνη!

Από τη Μάρω Καστράτου

σαλίνα γαβαλά

Σαλίνα πως νιώθεις που είσαι μέλος της καλλιτεχνικής αυτής παρέας;

Με αυτή την παράσταση έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με σημαντικούς ανθρώπους απ’ όλους τους χώρους της τέχνης αφού είναι μια παράσταση που χωράει μέσα της όλα τα είδη και τις μορφές της τέχνης και έτσι μου δίνεται  η ευκαιρία να ξεδιπλώσω κι εγώ και το υποκριτικό και το τραγουδιστικό  μου ταλέντο  αλλά και λίγο από το χορευτικό . Γι΄αυτό νιώθω πλήρης ! 

Ποια τα θέματα που πραγματεύεται η συγκεκριμένη παράσταση και πως η μουσική και το τραγούδι τα αναδεικνύουν;

Καταπιάνεται με όλα τα βασικά θέματα της ζωης  . Τον έρωτα , τον χωρισμό , τον θάνατο , την ξενιτιά. Όλα αυτά τα θέματα ξεδιπλώνονται άλλοτε με στίχους, μουσικές και τραγούδια ,άλλοτε με χορό και κινησιολογία και άλλοτε πολλες φορές παράλληλα με τα προηγούμενα, με ποίηση . Σε όλα αυτά αν προσθέσεις τα φώτα , τις προβολές και τα σκηνικά υπάρχει ένα πολυθέαμα και ένα πολυθεματικό κείμενο που έχει ως αφορμή την όμορφη πόλη αλλά ουσιαστικά περιέχει όλη τη ζωή της Ελλάδας αλλά και του Μίκη που υπογράφει τα ποιήματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά . 

σαλίνα γαβαλά

Τι συνθέτει μια όμορφη πόλη στην Ελλάδα του 2020;

Η όμορφη πόλη του 2020 είναι οι άνθρωποι ( πολιτικοί και πολίτες) όσο πιο όμορφοι είναι εσωτερικά , όσο πιο όμορφα συναισθήματα έχουν και σεβασμό για τους γύρω τους, τόσο και ο κόσμος γύρω τους ομορφαίνει. Αφού η αλλαγή πρέπει να ξεκινάει από μέσα μας . 

Έχεις  σπούδασε υποκριτική στο ΚΘΒΕ Κύπρου, θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική κινηματογράφου στο NYFA, στο Λος Άντζελες. Πόσο οι θεατρικές σπουδές βοηθούν τις μουσικές σπουδές σου και αντίστροφα;

Αλληλοσυμπληρώνονται και με συμπληρώνουν. Με έχουν βοηθήσει να ε ρμηνεύω τα τραγούδια και όχι απλά να τραγουδάω. Να μεταφέρω συναισθήματα και ιστορίες. Να ψυχαγωγώ και να μην είμαι απλά διασκεδαστής. Γι΄ αυτό και πάνω απ όλα δηλώνω καλλιτέχνης που χρησιμοποιεί όλα τα εκφραστικά του μέσα για να επικοινωνήσει .

σαλίνα γαβαλά

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ:

Στο Λονδίνο.  

ΑΓΑΠΑΣ:

Τον σκύλο μου.  

ΝΟΣΤΑΛΓΕΙΣ:

Τα παιδικά μου χρόνια  στην Κύπρο. 

ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ:

Με στίχους και μουσικές.  

ΘΥΜΩΝΕΙΣ:

Με την αγένεια και την έλλειψη σεβασμού. 

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ:

Λιγο κρασί , λίγη  θάλασσα .. . 

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ :

Ενας Ζωντανός Μύθος . Κομμάτι της ιστορίας μας. 

 ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΟΜΑΔΙΚΗ

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!