Skip to main content

Από την Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου, θα γίνει το δεύτερο και τελευταίο καλοκαιρινό τμήμα του σεμιναρίου υποκριτικής άσκησης, προετοιμασίας και σύνθεσης ρόλου, εισαγωγικό στο Μουσικό Υποκριτικό Σύστημα MUSA (Musical System ofActing) με τον σκηνοθέτη και  acting coach Σωτήρη Καραμεσίνη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς πρωτίστως, αλλά και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για την θεατρική δράση στην εκπαίδευση, δραματοθεραπευτές και τέχνο-θεραπευτές γενικότερα (arttherapists, music therapists, ect).

Είναι  στο μεγαλύτερο μέρος του βιωματικό, δηλαδή εργασία στην πράξη, αλλά έχει και όλη την απαραίτητη θεωρητική πληροφόρηση.

Η διάρκειά του είναι 4 ώρες την ημέρα, και θα είναι πρωινές- μεσημεριανές ώρες, συνολικά  16 ώρες εκπαίδευσης, στο θέατρο του Faust bar,  Αθηναΐδος 12 και Καλαμιώτου, στο κέντρο της Αθήνας.

Επικοινωνία για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και την MUSA – δηλώσεις συμμετοχής στο emailmusa.act@gmail.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6930170401

Καραμεσίνης

Ο  Σωτήρης Καραμεσίνης είναι σκηνοθέτης θεάτρου, ερευνητής και actor’s coach. Ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο από το 2008. Σκηνοθετεί θέατρο, προετοιμάζει ερμηνευτικά ηθοποιούς για ταινίες και σειρές και διδάσκει υποκριτική στις σημαντικότερες ανώτατες δραματικές σχολές σκηνικών τεχνών του Ρίο. Είναι συν-δημιουργός του εργαστηρίου Μελέτης και Έρευνας της Τραγωδίας του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου UNIRIO και ερευνητικός εταίρος με εξειδίκευση στην Πολιτιστική Διπλωματία και Τέχνες του Θεάματος στο Εργαστήρι Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει σκηνοθετήσει έργα των Ευριπίδη, Jean Paul Sartre, Jean Anouilh, Eugenio Ionesco, Graham Greene, Harold Pinter, Ignacio del Moral και πολλών άλλων, στην Βραζιλία την Ελλάδα και την Κύπρο.  To 2013 πρωταγωνίστησε στην σειρά “Destino Rio de Janeiro” για την τηλεόραση  ΗΒΟ. Την τελευταία δεκαετία, δημιούργησε και εξελίσσει με δεκάδες εργαστήρια, σεμινάρια και έρευνα, μια πρωτοποριακή μέθοδο προετοιμασίας των ηθοποιών και σύνθεσης του ρόλου, την “MUSA” (Musical System of Acting).  https://www.facebook.com/SotoKaramesinis/

 

Συνοπτικά τι είναι η μέθοδος MUSA

Το Μουσικό υποκριτικό σύστημα MUSA, είναι μια μέθοδος άσκησης, εκπαίδευσης και προετοιμασίας του ηθοποιού και σύνθεσης του ρόλου,  με κινητήρια ενέργεια και καταλύτη την χρήση της Μουσικής.  Η μέθοδος είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας στο εργαστήριο της πρόβας, της εκπαίδευσης και της προετοιμασίας των ηθοποιών για έναν μονόλογο, μια σκηνή, μια παράσταση ή μια ταινία. Βασίζεται θεωρητικά στην αρχαία θεωρία του Ήθους της Μουσικής, η οποία ήταν κυρίαρχη στην κλασσική αρχαιότητα και για πολλούς αιώνες αργότερα, και από την οποία προκύπτουν οι τεχνικές και οι δράσεις των ηθοποιών. Είναι αυτόνομη και ολιστική μέθοδος, η οποία οδηγεί τον ηθοποιό σε μια οργανική δημιουργία και παρουσία, πλουτίζει τα εκφραστικά του μέσα και τον βοηθά να αποκτά με ψυχοτεχνική και όχι ψυχολογική διαδικασία, τις ψυχοσωματικές καταστάσεις και την συναισθηματική ετοιμότητα που απαιτούνται για την δράση του ως ηθοποιός και να συνθέσει ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ξεχωριστό σε κάθε του ρόλο. Επίσης, λειτουργεί εξαιρετικά και συμπληρωματικά, σε άλλα συστήματα και τεχνικές προετοιμασίας του ηθοποιού γενικότερα, είτε πρόκειται για θέατρο είτε για υποκριτική στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Εκτός της χρήση της όμως στην προετοιμασία του ηθοποιού, η μέθοδος έχει θεραπευτική και απελευθερωτική δράση σε αυτούς που ασκούνται με αυτήν. Τέλος, η άσκηση με την MUSA, δίνει νέες διαστάσεις, βάθος και αλήθεια στην ερμηνεία  των ηθοποιών-τραγουδιστών στο μουσικό θέατρο και είναι και εξαιρετικά βοηθητική στην προετοιμασία των ρόλου των ηθοποιών στην όπερα.

 

 

 

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!