Skip to main content

Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» τιμώντας τον αξέχαστο θεατράνθρωπο Βασίλη Διαμαντόπουλο, ορίζει τη χρονική περίοδο μεταξύ 5 Μαΐου 2017 και 5 Μαΐου 2018, ως Έτος Μνήμης για τον αείμνηστο ιδρυτή μας και παρουσιάζει στο θέατρο «Κιβωτός» τη φαρσοκωμωδία «Σφιχτά Λουριά» του Ζωρζ Φεντώ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Βασίλη Μυριανθόπουλου. Στην παράσταση συμμετέχουν αποκλειστικά μαθητές της σχολής και τα έσοδα διατίθενται για τους σπουδαστές και τους καθηγητές της σχολής.
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115,Γκάζι, Τηλ.:2103427426

Μόνο για εννέα παραστάσεις – Καθημερινά από την Τετάρτη 3 Μαϊου έως και την Τετάρτη 10 Μαϊου 21.30 – Το Σάββατο και 18.30.
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρω.
ΣΦΙΧΤΑ ΛΟΥΡΙΑΗ παράσταση

Τα «Σφιχτά Λουριά» (πρωτ. τίτλος“Unfil à lapatte” ), μία από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Ζωρζ Φεντώ, γράφτηκαν το 1894 και αποτέλεσαν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Πρόκειται ουσιαστικά μια φάρσα δωματίου σε τρεις πράξεις, με σημαντικές επιρροές από το βωντβίλ, που σατιρίζει με τον τρόπο της την μετριότητα της τότε αστικής τάξης. Πόρτες που ανοιγοκλείνουν, ερωτικά μπερδέματα, αντικρουόμενες φαντασιώσεις και δύο αστικά σπίτια που μπλέκονται σ’ ένα ντελίριο κωμικών καταστάσεων.

Στην παράσταση 30 ηθοποιοί έρχονται αντιμέτωποι επί σκηνής με 14 χαρακτήρες και δεσμεύονται σ’ ένα κωμικό παιχνίδι ρόλων μεταξύ πραγματικότητας και θεατρικής σύμβασης. Ένα κινούμενο ταμπλό με ασπρόμαυρες φιγούρες και ανθρώπινες διαβάσεις, όπου η ηδονή συναντά τη φαρσική παράνοια και γκρεμίζει τους ήρωες σ’ ένα ντόμινο αλλεπάλληλων παρεξηγήσεων χωρίς επιστροφή.

Υπόθεση

Η Λουσέτ είναι αρτίστα του μιούζικ χολ και κυνηγά τον Μπουά. Ο Μπουά είναι ένας εμφανίσιμος προικοθήρας και κυνηγά την Βιβιάν.Η Βιβιάν είναι κορίτσι από σπίτι και κυνηγά τους άνδρες με χιλιόμετρα. Οι άντρες με χιλιόμετρα είναι φιλότεχνοι και κυνηγούν τη Νινί. Η Νινί είναι η καμπαρετζού συνάδελφος της Λουσέτ και κυνηγά τους δούκες. Οι δούκες είναι αρσενικά και κανένα αρσενικό δεν κυνηγά την Μαρσελίν. Η Μαρσελίν είναι η παρθένα αδερφή της Λουσέτ και κυνηγά ότι αρσενικό κινείται και τους μπεζέδες της Μαρί.

Η Μαρί είναι η καμαριέρα της Λουσέτ και κυνηγά τα κουδούνια και τα μύδια απ’ τον Σενβιέτ. Ο Σενβιέτ είναι ο πρώην της Λουσέτ και κυνηγά τις σαμπάνιες και το χρήμα. Το χρήμα είναι πέσος και κυνηγά το Ναύαρχο Ιρριγουά. Ο Ναύαρχος Ιρριγουά είναι Μεξικανός θαυμαστής της Λουσέτ και κυνηγά «χανά και χανά» τον Μπουζέ.

Ο Μπουζέ είναι και ποιητής και κλητήρ και κυνηγά την καταξίωση των στίχων. Η καταξίωση των στίχων είναι τυφλή και κυνηγά τον Φοντανέ. Ο Φοντανέ είναι οικογενειακός φίλος και κυνηγά με την μπόχα τους πάντες εκτός της Φράου. Η Φράου είναι η Γερμανίδα γκουβερνάντα της Βιβιάν και κυνηγά τον Σινιόρ Καπορέλλι και την Βαρώνη Ντουβερζέ. Η Βαρώνη Ντουβερζέ είναι η μητέρα της Βιβιάν και κυνηγά τα ρεύματα και τις μπομπονιέρες. Οι μπομπονιέρες είναι στα χέρια μιας γυναίκας και κυνηγάν τους Μπρουνιώ. Οι Μπρουνιώ είναι άσχετοι κι ούτε ξέρουμε ποιους κυνηγάν.

Διανομή

Μαρί Κατερίνα Βαβούλη, Αλεξάνδρα Θωμά
ΜαρσελίνΓκωτιέ Δανάη Σταματοπούλου, Αλίκη Αλωνεύτη, Μαρία Καλαϊτζή
ΛουσέτΓκωτιέ Αναστασία Τζελέπη, ΜαριαλέναΓαριού, Άρτεμις Αστεριάδη, Ειρήνη Ιερωνυμάκη
Φερνάντ Μπουά Ντ’ Ανγκέν Άρης Δελαγραμμάτικας, Ανδρέας Γιαννακούλας,
Νίκος Κοσβύρας, Σταύρος Τσουμάνης
Γκοντράν Ντε Σενβιέτ Γιώργος Κούρλας, Δημήτρης Κουτσοποδιώτης
Νινί Γκαλάν Υρώ Διακοσάββα, Ανεστίνα Κοκκίνου,
Ήρα Παπακωνσταντίνου
Ινιάς Ντε Φοντανέ Διονύσης Λάνης, Μάνος Τσεκούρας
Βαρώνη Ντουβερζέ Αφροδίτη Ζλατάνου, Κωνσταντίνα Δημητρίου, Σοφία Βάσιλα, Μαρία Παπαδοπούλου
ΚαμίγΜπουζέ Σπύρος Περγαντάς, Κυριάκος Πασχαλίδης
Ναύαρχος Ιρριγουά Μιχάλης Δανομάρας, Αλέξανδρος Παλανδρής
Χαβιέ Αλέξανδρος Παλανδρής
Βιβιάν Μαρίνα Κοσμά, Δήμητρα Μαρτίνου, Υρώ Διακοσάββα
Φράου Ήρα Παπακωνσταντίνου
Γυναίκα με μπομπονιέρες Ανεστίνα Κοκκίνου

Συντελεστές:

Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Διδασκαλία Βασίλης Μυριανθόπουλος
Καπέλα Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί Δημήτρης Γκόγκος
Βοηθός Σκηνοθέτη Αλίκη Αλωνεύτη
Υπεύθυνος Κοστουμιών Ανδρέας Γιαννακούλας
Υπεύθυνη Φροντιστηρίου Κατερίνα Βαβούλη
Εκμάθηση μουσικών μελών Άρης Δελαγραμμάτικας
Υπεύθυνη Φωτισμών Υρώ Διακοσάββα

Φωτογραφίες Γιώργος Καλφαμανώλης
Μακιγιάζ Βασίλης Γκέλης
Artwork Γιάννης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες Δοκιμών Αριστέα Ανύση
Επιμέλεια ύλης προγράμματος Σπύρος Περγαντάς

Οργάνωση Παραγωγής Αλέξανδρος Μούντι

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!