Skip to main content

Η Square Theatre Company παρουσιάζει στην Πάτρα στο θέατρο “Επίκεντρο Συν” (Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου) για δυο μοναδικές παραστάσεις, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 9:30 (εννιάμιση) το βράδυ το διάσημο έργο “CLOSER”, του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Patrick Marber σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη, μετάφραση Θωμά Μοσχόπουλου και μουσική Λόλεκ.

closer

 

Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Κρατήσεις θέσεων στο 2610 46 10 50.

Το Closer είναι από τα πιο γνωστά έργα του σύγχρονου δραματουργικού ρεπερτορίου.

Έχει ανέβει τρεις φορές στην Ελλάδα. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος το σκηνοθέτησε πρώτος στην θέατρο Αμόρε ως “Τόσο Κοντά”. Ο ίδιος υπόγραψε και τη μετάφραση. Ακολούθησε ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος επέλεξε τον τίτλο “Εξ Επαφής” και αργότερα ο Γιώργος Κιμούλης . Επίσης μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, διασκευασμένο σε σενάριο από τον ίδιο και με καστ που περιελάμβανε δυο Βρετανούς και δυο Αμερικανίδες ηθοποιούς:Τζούλια Ρόμπερτ, Τζούντ Λο, Κλάιβ Όουεν και Νάταλι Πόρτμαν.Η ταινία γνώρισε μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία.

closer

Υπόθεση

Το Closer είναι ένα έργο με σκληρή γλώσσα και τρυφερές προθέσεις όπως και οι ήρωές του οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα ν’αγαπήσουν και ν’ αγαπηθούν αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο. H υπόθεση εξελίσσεται στο Λονδίνο κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και αναφέρεται στην τυχαία και συμπτωματική γνωριμία τεσσάρων αγνώστων οι οποίοι μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών καταφέρνουν να εμπλακούν σ’ ένα ανελέητο ερωτικό παιχνίδι απ’ όπου κανείς δε βγαίνει αλώβητος. Ο Νταν γνωρίζει τη νεαρή Aλις που μόλις έχει έρθει από τη Νέα Υόρκη. Ο έρωτας είναι αμοιβαίος και κεραυνοβόλος. Μερικούς μήνες αργότερα ο Νταν θα γνωρίσει την Aννα, φωτογράφο στο επάγγελμα, την οποία φλερτάρει ανοιχτά. Χρησιμοποιώντας το όνομα “Aννα” σε κάποιο chat room του Ιντερνέτ, ο Νταν κλείνει ραντεβού με τον Λάρι, έναν άγνωστό του γιατρό. Η Aννα θα συναντηθεί τυχαία με τον Λάρι. Αρέσουν ο ένας στον άλλον, κάνουν σχέση, παντρεύονται. Έπειτα από καιρό θα προκύψουν υποψίες ότι η Aννα έχει ερωτικές επαφές με τον Νταν. Όταν οι τέσσερις αυτοί χαρακτήρες αρχίζουν να επιζητούν την αλήθεια οι σχέσεις τους οδηγούνται στη φθορά και οι ίδιοι μένουν γυμνοί και ευάλωτοι χωρίς προσωπεία και πανοπλίες.   

closer

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία : Ιωσήφ Βαρδάκης

Μετάφραση : Θωμάς Μοσχόπουλος

Μουσική : Γιάννης Αναγνωστάτος – Λόλεκ

Σκηνογραφία – visual arts: Παντελής Ξηροχειμώνας

Κοστούμια : Βασιλική Σύρμα

Επιμέλεια Κίνησης: Όλγα Σπυράκη

Βοηθός σκηνοθέτη : Ειρήνη Καλλιανίδου

Φωτογραφίες: Στράτος Προύσαλης

Επεξεργασία φωτογραφιών – σχεδιασμός αφίσας, teaser: Παντελής Ξηροχειμώνας

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Αργύρης Θανάσουλας, Γιάννης Λασπιάς, Δάφνη Μανούσου, Ιωάννα Σταυροπούλου

Παραστάσεις:

Το Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουνίου στις 9:30 (εννιάμιση) το βράδυ στο Επίκεντρο Συν – Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου.

Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Κρατήσεις θέσεων στο 2610 46 10 50.

Διάρκεια παράστασης: 110’ χωρίς διάλειμμα

www.squaretheatrecompany.com

https://www.facebook.com/SquareTheatreCompany

https://www.facebook.com/pages/Closer-στο-Θέατρο-104

 Προβολή-Επικοινωνία Παράστασης για τη Square Theatre Company : Γκέλλυ Σαρηγιάννη, 6974063551

 

 

 

 

 

 

 

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!