Skip to main content
Την Παρασκευή 12 Μαϊου στις 21:00 στο Θέατρο Γκλόρια (Ιπποκράτους 7) η θεατρική ομάδα akatsuki παρουσιάζει το έργο “Techou” το τεφτέρι του Στέλιου Πετράκη.
Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Το τεφτέριTechou – Το τεφτέρι 手帳(てちょう)του Στέλιου Πετράκη

Εμπνευσμένο από τα Ιαπωνικά manga και anime όπου το υπερφυσικό, το εξωφρενικό και το απίστευτο υπάρχουν ως δεδομένα, το έργο είναι μια ιδιαίτερα διασκεδαστική, μαύρη κωμωδία με δράση, συγκίνηση, φιλοσοφικές και υπαρξιακές προεκτάσεις αλλά και άφθονο γέλιο.

Ένας «συλλέκτης ψυχών», ένας δαίμονας αποφασίζει να παραβεί τους κανόνες, να κατέβει στη γη και να παραχωρήσει  «την δύναμη των θεών» σε μια γυναίκα η οποία αναπόφευκτα ξεκινάει την πορεία της προς το σκοτάδι αφού «η εξουσία, όπως και ο έρωτας κάνουν τους ανθρώπους να χάνουν το μυαλό τους». Με βασικά μοτίβα το «χρέος» και την «επιλογή», στην σχεδόν αστυνομικής δομής ιστορία εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι με τον δαίμονα πάντα παρόν να κινεί τα νήματα, να χειραγωγεί τους ανθρώπους και να ξεσκεπάζει την ασχήμια αλλά και να αποκαλύπτει την ομορφιά της ανθρώπινης ψυχής προς διασκέδαση του ιδίου και των θεατών της παράστασης…

το τεφτέρι

Techou

Κείμενο: Στέλιος Πετράκης

Σκηνοθεσία: Στέλιος Πετράκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευάγγελος Χαλκιαδάκης

Σκηνοθεσία video: Θανάσης Νάσκαρης

Επιμέλεια Κίνησης: Θοδωρής Πανάς

Επιμέλεια Μαχητικών Σκηνών- aikido: Πέτρος Μουλαγιάννης

Ειδικές κατασκευές/make up : Αλέξανδρος Λόγκος

Hair colours/Hair Styling : Apivita

Σκηνικό :  Γιώργος Χαλκιάς

Επιμέλεια κοστουμιών: Χριστίνα Βογιατζή

Επιμέλεια  Ήχου: Adel Amin – Στέλιος Πετράκης

Φωτογραφία: Δημήτρης Λαντζούνης

Δημόσιες Σχέσεις: Νίκη Βογιατζή

Γραφίστας: Τόνια Ιωάννου.

Παραγωγή: Ομάδα Παραστατικών τεχνών «akatsuki»

Διανομή :

Στέλιος Πετράκης , Άννα Τσόλια , Ζωή Πανταζή , Στέλιος Φύτρος , Ευάγγελος Χαλκιαδάκης.

Οι χαρακτήρες:

Ένας ημίτρελος όσο και σοφός δαίμονας που μοιάζει να απεχθάνεται τους ανθρώπους αλλά λατρεύει να βρίσκεται κοντά τους.

Μια γυναίκα που αποκτά απόλυτη δύναμη και εξουσία και χάνει το μυαλό της (και την δουλειά της) και μετατρέπεται από άνθρωπος της διπλανής πόρτας σε serial killer.

Ένας γόης έρμαιο των ερωτικών παθών του που ερωτεύεται πραγματικά και με όλη του την καρδία, απλά το παθαίνει υπερβολικά συχνά και υπερβολικά εύκολα .

Μια νεαρή που δεν έχει απολέσει την θεϊκή της φύση, διατηρεί ακόμα την παιδικότητά της και λάμπει σαν φάρος καλοσύνης που φωτίζει τα πυκνά σκοτάδια των ανθρώπινων ψυχών.

Ένας διαισθητικός, αντικοινωνικός ντετέκτιβ που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο των φόνων και ο οποίος δεν φοβάται τον θάνατο περισσότερο από όσο φοβάται την ζωή.

Ένας δεύτερος δαίμονας με προβλήματα διαχείρισης θυμού που αναλαμβάνει να επαναφέρει την ισορροπία.

Η Παράσταση:

Όσον αφορά την παράσταση οι μυημένοι στο είδος των manga και των anime θα αντιληφθούν αμέσως το χιούμορ αλλά και την προφανή σάτιρα πολύ γνωστών και αγαπημένων χαρακτήρων από διάσημα manga/anime ενώ εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον μαγικό κόσμο των anime φιλοδοξούμε να τους φέρουμε σε επαφή με αυτή την υπέροχη κουλτούρα μέσω της τέχνης του θεάτρου.

Η σκηνοθεσία:

Η μεγάλη δυσκολία που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν να καταφέρουμε να απεγκλωβιστούμε από μια ρεαλιστική σκηνική προσέγγιση και να δώσουμε μια φορμαλιστική κατεύθυνση στις ερμηνείες και στην σκηνοθεσία η οποία θα ήταν ταιριαστή με την αισθητική των anime, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό εξπρεσιονιστική ώστε να καταντά κουραστική. Έτσι, με αφετηρία ρεαλιστικούς υποκριτικούς κώδικες οι ερμηνείες οδηγούνται στην υπερβολή με έναν χιουμοριστικό όσο και ταιριαστό με την συγκεκριμένη αισθητική τρόπο.


fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!