Skip to main content

Η Αγγελική Μητροπούλου υποδύεται φέτος τη Χέβενλι στο Γλυκό Πουλί της Νιότης στο Θέατρο Άλμα. Μέσα από μια μεγάλη οντισιόν, η σκηνοθέτης Αναστασία Ρεβή, επέλεξε την Αγγελική, και όχι τυχαία. Όποιος δει την παράσταση μπορεί να καταλάβει το γιατί.
Η  εύθραστη Χέβενλι όμως είναι μόνο ένα, από τα πολλά “πρόσωπα” της Αγγελικής. Δυναμική η ίδια, με μεγάλη αγάπη για το θέατρο, με πολλά προσόντα που την ξεχωρίζουν στο χώρο, η Αγγελική ήρθε για να μείνει.

Αγγελική Μητροπούλου

Γειά και απο μένα!
Με λένε Αγγελική ή Angie ή Αγγέλω (οι πολύ κοντινοί φίλοι) , ή όπως θέλετε, εκτός από Αγγελικούλα.
Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα σε πολλές γειτονιές της. Μια ζωή μετακόμιζα . Περιστέρι, Κυπαρισσία, Κορωπί, Μενίδι, Εξάρχεια, Περιστέρι και τώρα Κουκάκι που είναι και η αγαπημένη μου γειτονιά. Όταν ήμουν μικρή σιχαινόμουν τις μετακομίσεις όμως τωρα πια νομίζω τις συνήθισα και δεν μπορώ να μείνω σε ένα μέρος για πολύ γιατί βαριέμαι εύκολα. Χαρακτηριστικό του τοξότη λένε.
Ενώ πάντα με θυμάμαι να συμμετέχω σε οτιδήποτε καλλιτεχνικό – θεατρικό έβρισκα, και να ονειρεύομαι σκηνές και καμαρίνια , μέχρι τα 17 δεν είχα παραδεχτεί πραγματικά ούτε σε εμένα ούτε σε κανέναν, πόσο βαθειά ριζωμένη  είναι μεσα μου αυτή η ανάγκη /αγάπη/ αρρώστια για το θέατρο. Πραγματικά πίστευα ότι θα μου περάσει, αλλά ευτυχώς και δυστυχώς δεν μου πέρασε.

Αγγελική Μανουσάκη

Δυστυχώς γιατί επέλεξα ένα δρόμο γεμάτο ανασφάλεια , απογοητεύσεις , ξενύχτια με κλάματα , κρίσεις ταυτότητας και πολλά άλλα…
Και ευτυχώς γιατί μπήκα σε έναν κόσμο συνεχούς δημιουργίας , συνεχούς αναζήτησης όπου κάθε τί, ακόμα και η πιο φαινομενικά ασήμαντη πτυχή της ζωής ή της ανθρώπινης συμπεριφοράς, φωτίζεται με τρόπο ονειρικό.
Τελειώνοντας το Λύκειο πέρασα στο τμήμα του Παντείου «Επικοινωνία , Μέσα και Πολιτισμός» έχοντας εξ αρχής αποφασίσει οτι θα διαλέξω την κατεύθυνση Πολιτισμική Διαχείριση ως πιο την κοντινή στα ενδιαφέροντα μου , όμως μέχρι να τελειώσω την δραματική δεν ήθελα ούτε να πατήσω σε μάθημα.
Έπειτα γνώρισα την θεατρική ομάδα Άντωση και έμεινα έκει μέχρι να δώσω τελικά εξετάσεις στο υπουργείο και στις σχολές. Παράλληλα ξεκίνησα Σύγχρονο και ανακάλυψα πως ο χορός με κάνει να νιώθω ολόκληρη και ασφαλής κατά κάποιο τρόπο.

αγγελική μητροπούλου

Τα χρόνια της δραματικής ήταν πολυ έντονα για μένα. Με πολλά σκαμπανεβάσματα. Δεν μετανιώνω όμως για τίποτα γιατί η σχολή με σκληραγώγησε και οι εμπειρίες αυτές, οι όμορφες και οι άσχημες , θα με συντροφεύουν και θα με διδάσκουν για πάντα. Αποφοίτησα από την δραματική σχολή «Εμπρός» το 2013. Από τότε έχει τύχει να δουλέψω σε διάφορα πόστα και σε διάφορα είδη παραστατικών τεχνών.
Ξεκίνησα με devised theater παίζοντας και χτίζοντας την παράσταση «Nakiami-δεν κλαίω άλλο» στο θέατρο 14η Μέρα , έπειτα συναντήθηκα με την μεικτή ομάδα Δαγίπολη με την οποία χόρεψα σε διάφορα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Πέρυσι ανέλαβα την επιμέλεια κίνησης στην παράσταση «Ασκηση για φόνο» στο Αγγέλων Βήμα και παράλληλα ήμουν βοηθός σκηνοθέτη στον Άμλετ με την «Ορχήστρα των μικρών Πραγμάτων» στο θέατρο Πορεία. Στην συνέχεια συμμετείχα σε μια σωματική performance που συνόδευε ένα κονσέρτο κλασσικής μουσικής στο θέατρο Πόρτα.
Στις αρχές του 2015 και μετά απο πολύ κόπο καταφέραμε με άλλες τρεις φίλες χορεύτριες να ιδρύσουμε την μεικτή ομάδα χορου Έξις. Η ομάδα έχει στόχο να ενσωματώσει άτομα με κάθε είδους αναπηρία και να λειτουργήσει ως μέσο για να θίξουμε θέματα κοινωνικά και πολιτισμικά, καθώς και θέματα συμπεριφοράς και κουλτούρας. Αυτό, όμως, δεν είναι αυτοσκοπός. Όλοι μας πάνω από όλα, αγαπάμε τον χορό και θέλουμε να εξερευνήσουμε το πως ακριβώς ένας περιορισμός και όχι απαραίτητα κινητικός μονάχα, μπορεί να γίνει ελευθερία και να οδηγήσει σε πρωτόγνωρες εμπειρίες».

Αγγελική Μητροπούλου

Σεπτεμβριος του ’15. Μετά από μια απροσδόκητη για μένα οντισιόν, η Αναστασία Ρεβή με διαλέγει για τον ρόλο της Χέβενλι στο Γλυκό πουλί της νιότης . Πάρτυ , κλάματα , συγκίνηση και όλο τα σχετικά , μαζί με μια τρελή αγωνία μέχρι να έρθει στα αλήθεια η μέρα της πρεμιέρας και να το πιστέψω. Η συνεργασία μου με την Αναστασία ήταν μια ευτυχής συγκυρία. Πιστεύω πως ταιριάξαμε και βρήκαμε αμέσως κοινό κώδικα επικοινωνίας, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό. Εξίσου σημαντική ήταν για μένα και η γνωριμία μου με τον καθένα από τον θίασο ξεχωριστά.

Αγγελική Μητροπούλου

Ο Τένεσι Γουίλιαμς και οι «κατεστραμμένες κούκλες» του δεν μπορούν παρά να σε εμπνέουν και να σε συγκινούν. Αυτό το δίπολο της φθόρας και της αθωότητας στα μάτια μου φαντάζει άκρως γοητευτικό. Η Χέβενλι σίγουρα είναι ένα σύμβολο χαμένης αγνότητας όμως κρύβει πολύ δύναμη και πάθος μέσα της . Πρόκειται για έναν πολυεπίπεδο ρόλο και σε κάθε παράσταση ανακαλύπτω ένα κομμάτι της ακόμα.

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!