Ο παππούς και ο πατέρας του υπήρξαν επίσης ηθοποιοί όπως και η αδερφή του Στέλλα, που ήταν από τις πρώτες που έκανε κινηματογράφο με την ταινία Απάχηδες των Αθηνών (1950).
Ο Περικλής Χριστοφορίδης πέθανε το 1983 στην Θεσσαλονίκη και κηδεύτηκε στο Γ΄ Νεκροταφείο της Νίκαιας.
Διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Ζαννίνο και ήταν θείος του γνωστού τραγουδιστή Χρήστου Θηβαίου. Δυο χρόνια πριν το θάνατό του, γεννήθηκε η κόρη του.Ο ηθοποιός Αντώνης Παπαδόπουλος έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό από τις ταινίες στις οποίες συμπρωταγωνιστούσε με τον Θανάση Βέγγο ενσαρκώνοντας πολύ συχνά το βοηθό του.
Βαγγέλης Καζάν
Ο Βαγγέλης Καζάν ήταν Έλληνας ηθοποιός χαρακτήρων, ο οποίος έπαιξε σε ρόλους καρατερίστα. Γεννήθηκε το 1938 ως Βαγγέλης Καζαντζόγλου στο Ναύπλιο. Η καριέρα του στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο διήρκεσε μισό αιώνα περίπου. Έκανε θεατρικές σπουδές στη σχολή του Μιχαηλίδη.
Τόλης Πολάτος
Ο Τόλης Πολάτος ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε το 1945 και πέθανε το 2002 μόλις 57 ετών.
Ο Γιάννης Αργύρης (Σχηματάρι Βοιοτίας 1918 − 22 Ιουλίου 1993) ήταν Έλληνας ηθοποιός με πενηντάχρονη σταδιοδρομία, από τους γνωστότερους της γενιάς του. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με το Θίασο Καρούσου στα 1937, στον Οθέλλο σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ερμήνευσε, έκτοτε, εκατοντάδες ρόλους, τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο (Δράκος, Νεκρή Πολιτεία, κ.ά.), αλλά και στην τηλεόραση(Η Γειτονιά μας κ.λ.π.). Ήταν πατέρας του αρχιμουσικού Σπύρου Αργύρη
Ο ηθοποιός Πέτρος Λοχαΐτης έγινε γνωστός στο κοινό από τους δεύτερους ρόλους που ερμήνευε κυρίως σε ταινίες με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Οι δύο ηθοποιοί εκτός από συνεργάτες ήταν και πολύ καλοί φίλοι. Οι πιο γνωστοί του ρόλοι ήταν στις ταινίες «η κόρη μου η σοσιαλίστρια» και η αρχόντισσα και ο αλήτης». Στην πρώτη υποδύθηκε το καρφί του Λάμπρου Κωνσταντάρα (πατέρα της Βουγιουκλάκη) και στη δεύτερη τον ψευτοντετέκτιβ Νέστορα, που έψαχνε την εξαφανισμένη Βουγιουκλάκη για να κερδίσει την αμοιβή που θα έδινε ο πλούσιος πατέρας της. Αν και οι ρόλοι του δεν ήταν πρωταγωνιστικοί, οι ερμηνείες του ξεχώρισαν. Ο ηθοποιός θα μπορούσε να έχει αφήσει μεγαλύτερη κινηματογραφική παρακαταθήκη, αν δεν έφευγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών… Είχε ένα γιο. Ήταν κάτοικος του Κολωνού, στην Αθήνα.
Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, στον Θεολόγο όπου διατηρούσε εξοχικό το 1976, όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε σε βράχο.
Κάτοικος Καλλιθέας, ήταν παντρεμένος και είχε ένα γιο.
Πέθανε, νικημένος από τον καρκίνο στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών στις 24 Απριλίου 2006 σε ηλικία 77 ετών. Μιλώντας στην εφημερίδα Το Βήμα τον Ιούλιο του 2000, ο Γιώργος Τσιτσόπουλος, συνηθισμένος σε δεύτερους, υποστηρικτικούς ρόλους, δήλωνε: «Είμαι ο μεγάλος δεύτερος». Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε τιμηθεί με το θεατρικό βραβείο «Κάρολος Κουν», για την ερμηνεία του στον ρόλο του πάστορα Μάντερς, στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Στη χώρα Ίψεν, που είχε ανεβεί στο Ανοιχτό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη. «Από την αρχή της καριέρας μου στο θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη, το 1955, λίγες είναι οι στιγμές, λίγοι οι ρόλοι που μπορώ να πω ότι κάτι συνέβη. Θα ήθελα να αναφερθώ στον τρελό της Δωδεκάτης νύχτας με τον Ευαγγελάτο στο Εθνικό, στον Φιλέα Φογκ στο Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, πάλι με τον Ευαγγελάτο στο Αμφι-Θέατρο, στον Ηθοποιό στο Βυθό του Γκόρκι, στο φεγγάρι στο Ματωμένο γάμο με τους Παξινού – Μινωτή, στον πάστορα Μάντερς στη Χώρα Ίψεν του Καμπανέλλη» θυμόταν τότε ο Γιώργος Τσιτσόπουλος, ανατρέχοντας στη θεατρική του σταδιοδρομία. Όσο για τον ελληνικό κινηματογράφο, τη χρυσή εποχή του οποίου έζησε ο Γιώργος Τσιτσόπουλος, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του στις ταινίες Η Αλίκη στο Ναυτικό, Οι Γαμπροί της Ευτυχίας, Κάτι να Καίει, Νύχτα Γάμου, Γαμπρός από το Λονδίνο, Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ, Ξύπνα Βασίλη, Η Παριζιάνα κ.α.
Πέθανε πολύ νέος, την Πρωτομαγιά του 1977, στο νοσοκομείο του Βερολίνου στη Γερμανία, ύστερα από γάγγραινα που του είχαν κόψει το πόδι.
Η κηδεία του έγινε από το Νεκροταφείο της Καλλιθέας με τραγικές φιγούρες τους γονείς του και τα 2 αδέρφια του.
Την εξόδιο ακολουθία την έψαλε ο ίδιος ο αδερφός του, ο πάτερ Χαραλάμπος.
Γεννήθηκε στην Άνδρο το 1938. Σύζυγος του ηταν η χορεύτρια Στέλλα Λιβανίου. Γιος του ο επίσης ηθοποιός Νίκος Καραγιώργης. Έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’80 «Το κανάλι των παρανόμων».
Αλέκος Ζαρταλούδης
Πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου του 2007.
ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
Γεννήθηκε στην Προσορμισμένη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου του 1937 και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Ανήκει στη γενιά της προσφυγιάς και του πολέμου. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου. Πολυτάλαντος ηθοποιός με πολλές βραβεύσεις και με πάρα πολλές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου στο ενεργητικό του. Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία Το κορίτσι με τα μαύρα, όπου ερμήνευε έναν χαρακτηριστικό ρόλο. Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο “Θάψτε τους νεκρούς”, (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος (σύνδεσμος του Παύλου Μελά) και ο πατέρας του Ηρακλής σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα (Καλλιθέα) το 1946. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου όπου είχε συμμαθητή τον Κώστα Καζάκο. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε ενώ μέχρι να αναρρώσει τον φρόντιζαν στο σπίτι τους. Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία ”Το κορίτσι με τα μαύρα”, όπου ερμήνευε έναν χαρακτηριστικό ρόλο. Καθιερώθηκε με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη ”ο φόβος” κι από κει και πέρα ερμήνευσε πάντα δεύτερους ρόλους ενσαρκώνντας συνήθως τον τύπο του ”σκληρού”. Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο “Θάψτε τους νεκρούς”, (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία ”Αυτόπτης μάρτυρας”. Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση. Ήταν κουμπάρος με τον Νίκο Ξανθόπουλο (τον πάντρεψε ο Ξανθόπουλος) και αχώριστος φίλος, όπως και με τον Γιώργο Φούντα. Έκανε και μια guest εμφάνιση στην ”Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου”, στο ρόλο… της αρκούδας!
Τον Δεκέμβριο του 2013 σε συνέντευξή του διαβάζουμε τα εξής : “Όταν τον ρωτάς για την υποκριτική, τον πιάσει νοσταλγία. «Είναι ωραίο επάγγελμα, είναι λειτούργημα για μένα». Και τονίζει ότι δεν θα συμβούλευε κανέναν νέο να ασχοληθεί με την υποκριτική: «Δεν συστήνω σε κανέναν να γίνει ηθοποιός, δεν υπάρχει πολιτισμός στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι αυτοκτονούν από την πείνα. Πού να δουλέψουν; Την καλή εποχή είχαμε συνέχεια δουλειές και θέατρο. Τώρα, υπάρχει μόνο διάλυση». Τον χρόνο του τον περνά μέσα στο σπίτι. Κάποιες φορές πηγαίνει στην πλατεία Βικτωρίας για να πιει έναν καφέ με τους φίλους του. Μένει στο κέντρο της Αθήνας και έρχεται αντιμέτωπος με την εγκληματικότητα που επικρατεί στην περιοχή. «Φοβάμαι, στη γειτονιά που μένω. Πουλάνε ναρκωτικά λες και πουλάνε πασατέμπο». Αυτή την περίοδο, παρότι συνταξιούχος, εμφανίζεται στον Οίκο ευγηρίας στο θέατρο Ορφέας. Αλλά δηλώνει πολύ πικραμένος με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το θέατρο. «Είμαι πολύ πικραμένος, αλλιώς περίμενα τα γηρατειά, αλλιώς τα βρήκα», και αναφέρει ότι του λείπει η γαλήνη και η ησυχία”.
( Πηγή :http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/616458/ti-kanei-simera-o-anestis-vlahos)
Κώστας Μεντής
Ήταν θείος της ηθοποιού Νένας Μεντή και του επίσης ηθοποιού Χρήστου Βαλαβανίδη.
Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, που έκανε συνεχώς πλάκες, ενώ από το πρωί ως το βράδυ, έλεγε ανέκδοτα κάνοντας τον, πάντα το επίκεντρο της παρέας.
Πέθανε στις 27 Νοεμβρίου 1983.
Δυστυχώς όταν γνώρισε την επιτυχία κι έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό, τότε χτυπήθηκε από κίρρωση του ήπατος και πέθανε στις 8 Νοεμβρίου του 1977 , σε ηλικία μόλις 46 ετών.
Το ντεμπούτο στο κινηματογράφο, το εκανέ αρκετά αργά, σε ηλικία 50 ετών, στην κωμωδία ”Ένας Βλάκας και Μισός”.
Το 1930, παντρεύτηκε για ένα σύντομο διάστημα με την ηθοποιό Μαρίκα Κρεββατά και απέκτησαν μία κόρη, την επίσης ηθοποιό Γκέλλυ Μαυροπούλου.
Πέθανε στις 5 Μαρτίου 1979.
Γεννήθηκε στη Σαλαμίνα το 1921 και πέθανε στην Αθήνα στις 11 Ιανουαρίου 2002.
Δούκας Κώστας
Για το πότε πέθανε, οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε ότι πέθανε το 1967 κι άλλοι αργότερα, γιατί με αυτό το όνομα, σε διάφορες ταινίες εμφανίζεται το όνομά του, ειδικά ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος.
Πέθανε στις 14 Αυγούστου 1972 και κηδεύτηκε στην Ηλιούπολη
Το 1951 γεννήθηκε η κόρη του, Σόφη Ζανίνου, η οποία κράτησε το καλλιτεχνικό όνομα του πατέρα της σαν επώνυμο και ασχολήθηκε κι αυτή με την ηθοποιία.
Ο Ζαννίνο πέθανε στην Αθήνα στις 27 Μαΐου του 1995. Κηδεύτηκε στην Νέα Ερυθραία Αττικής.
Ο Βουρνάς ήταν ένας άνθρωπος εσωστρεφής και τα τελευταία χρόνια υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα.
Αυτοκτόνησε την 1 Ιουλίου του 1987
Πέθανε το Μάιο του 1999. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο της Γλυφάδας.
Πέθανε στις 25 Αυγούστου του 1981.
Πρόσωπο με χαρακτηριστικά που δεν λησμονούνται, το Μάκης Δεμίρης είναι μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις δεύτερου ή τρίτου ρόλου. Γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα, σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και στο Ωδείο Αθηνών, και συνεργάστηκε με μεγάλες πρωταγωνίστριες, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου.
Κατά τη δεκαετία του 1980 αντιμετώπισε πρόβλημα με τον καρκίνο του φάρυγγα, και ενώ όλα έδειχναν ότι η υγεία του εξελισσόταν καλά, πέθανε τις 14 Οκτωβρίου 1999 στο σπίτι του, στην Αθήνα, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 60 ετών
Μερικές από τις ταινίες που έχει συμμετάσχει είναι: «Υπάρχει και φιλότιμο» (1965), «Η βουλευτίνα» (1966), «Το κορίτσι του Λούνα παρκ» (1968), «Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρησις: Γης μαδιάμ» (1969), «Η κόμισσα της Κέρκυρας», «Ρόδα τσάντα και κοπάνα Νο2» (1983).
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και πέθανε στην ίδια πόλη από καρκίνο, στις 14 Οκτωβρίου 1999.
Ήταν σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζόλυς Γαρμπή.
Γεννημένος το 1905 στη Λεμεσό της Κύπρου, ο Θόδωρος Μορίδης πρωτοεμφανίστηκε το 1924 με το θίασο των Βεάκη – Νέζερ στο έργο «Για την αγάπη της». Μαζί τους συμπρωταγωνίστησε και στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή κ.ά.
Κηδεύτηκε στον Κόκκινο Μύλο.
Δεν είχε παιδιά.
Είχε επίσης πολύ μεγάλη συλλογή από στρατιωτικές κι αστυνομικές στολές, τις οποίες χρησιμοποιούσαν στις ταινίες που έπαιζε.
Ήταν παντρεμένος πολλά χρόνια, με την ηθοποιό και Σταρ Ελλάς του ’67, Έλια Καλλιγεράκη .
Eίχαν αποκτήσει έναν γιο και ζούσαν στη μονοκατοικία τους, στο Γαλάτσι, απομακρυσμένοι απ΄ τα θεατρικά και κινηματογραφικά δρώμενα .
Πέθανε στις 21 Δεκεμβρίου 2008.
Σύζυγος της Κατερίνα Βασιλάκου.
Πέθανε στις 4 Ιανουαρίου 1989 από καρκίνο σε ηλικία 51 ετών.
Γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1916, στη Σαραγόσα της Αραγονίας της Ισπανίας και πέθανε στις 31 Ιουλίου 1990 στη Μαδρίτη από καρκίνο.
Τάκης Χριστοφορίδης
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1914 και πέθανε στην Αθήνα το 1973 από πνευμονία που έπαθε από τις “κακουχίες” μιας σκηνής σε κάποιο γύρισμα.
Συμμετείχε και στο πετυχημένο σήριαλ του ΑΝΤ1 «Κωνσταντίνου και Ελένης», ως ο πατέρας της Ματίνας.