Skip to main content

Η Αλίκη μεταμορφώθηκε το 1977  για τις ανάγκες της παράστασης “Νυφικό Κρεβάτι” σε γιαγιά, απομυθοποιώντας την εικόνα της “γατούλας” με την οποία την είχε ταυτίσει το κοινό.
Στο έργο συμπρωταγωνιστούσε με το σπουδαίο μας ηθοποιό Γιάννη Φέρτη.
Το εβδομαδιαίο περιοδικό “Επίκαιρα”, τον Φεβρουάριο του 1977 , της αφιερώνει το εξώφυλλό του και ένα εκτενές άρθρο, από τη Ρένα Θεολογίδου, για τη μεγάλη θεατρική της επιτυχία με τίτλο ” Η Αλίκη γκρεμίζει το μύθο της.”

aliki vougiouklakiwtmk
Από το 1977 ήδη ασχολούνται με την “αιώνια νιότη” της και για το ότι δεν περνά ο χρόνο από πάνω της. ” Μα δε θα γεράσει ποτέ;” αναρωτιούνται στο περιοδικό…Όντως δεν την είδαμε να γερνάει ποτέ. Η ίδια όμως τόλμησε υποκριτικά να υποδυθεί μια γυναίκα σε όλες τις ηλικιακές της φάσεις και να κερδίσει το κοινό ακόμη και μεταμφιεσμένη σε γιαγιά.

https://www.youtube.com/watch?v=xBSpzUHc2kE

“Η ζωή είναι ένα σενάριο με γνωστό το τέλος από την πρώτη κιόλας σκηνή. Χωρίς happy end. Δε μας μένει παρά να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι θα γεράσουμε και θα πεθάνουμε. Πορεύομαι συμφιλιωμένη με την ιδέα, γι’ αυτό και μου φαίνεται αστείο που όλοι ασχολούνται με την ηλικία μου…” δηλώνει η ίδια στο εβδομαδιαίο περιοδικό.

aliki

Ένας από τους θαυμαστές της Αλίκης είναι και ο σπουδαίος Μενέλαος Λουντέμης, του οποίου φωτοτυπία της επιστολής του προς την Αλίκη, δημοσίευσε το περιοδικό. Η κριτική του για την ερμηνεία της Βουγιουκλάκη και του Φέρτη καθώς και τη σκηνοθεσία του Μπάκα διθυραμβική…όπως άλλωστε και στα περισσότερα δημοσιεύματα της εποχής.

aliki

Χαρακτηριστικά το περιοδικό αναφέρει: ” Την είπαν ατάλαντη. Γράφτηκαν σελίδες, πολλές σελίδες για το όνομά της. Έγινε εξώφυλλο ούτε και η ίδια ξέρει πόσες φορές. Έδωσε συνεντεύξεις, θύμωσε όταν παραποιήθηκαν, κατηγορήθηκε και αγαπήθηκε από τους δημοσιογράφους, αλλά εκεί που παραμένει η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα είναι στο κοινό…Το “Νυφικό Κρεβάτι” γεμίζει σχεδόν κάθε βράδυ και τις 950 θέσεις, γιατί τόσες έχει το θέατρό της. Έχει μαζί της το κοινό που είκοσι χρόνια τη λατρεύει. Έχει άραγε άλλο ορισμό η λέξη ταλέντο;”

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!