Ήταν πρωί 9 Αυγούστου του 1969, όταν η καθαρίστρια του Ρομάν Πολάνσκι και της συζύγου του Σάρον Τέιτ, αντίκρισε το φρικιαστικό σκηνικό. Η έγκυος στον όγδοο μήνα Σάρον και 4 διάσημοι φίλοι της βρίσκονταν σφαγμένοι στο πάτωμα. Η βίλα ήταν γεμάτη αίματα ενώ στην εξώπορτα και στους τοίχους ήταν γραμμένη με αίμα η λέξη «γουρούνι».
Δολοφόνοι όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν οι οπαδοί μιας αίρεσης με αρχηγό τον Τσάρλς Μάνσον, οι αυτοαποκαλούμενοι «Οικογένεια Μάνσον». Ο Τσάρλς Μάνσον θα γινόταν μια από τις πιο διαβόητες φιγούρες στην ιστορία του εγκλήματος μετά την αποκάλυψη πως είχε δημιουργήσει μια ομάδα από κοπέλες, οι οποίες έκαναν ό,τι τους ζητούσε.
Ποια ήταν η Σάρον Τέιτ
Από όταν γεννήθηκε το 1943 στο Ντάλας του Τέξας, η Σάρον Τέιτ ήξερε πως το άστρο της θα λάμψει. Αυτό που δεν γνώριζε όμως, ήταν πως μόλις 26 χρόνια μετά, θα έσβηνε εξαιτίας μίας αίρεσης.
Χάρη στη δουλειά του πατέρα της, ο οποίος ήταν στρατιωτικός και έπαιρνε αρκετές μεταθέσεις, η Σάρον Τέιτ κατάφερε να ταξιδέψει στην Ιταλία, γνωρίζοντας έτσι μία από τις πιο σημαντικές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες της μόδας, στην οποία θα άρχιζε να χτίζει την καριέρα της.
Μετά από δεκάδες νίκες σε καλλιστεία και ακόμα περισσότερες φωτογραφήσεις για περιοδικά μόδας, η Σάρον Τέιτ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τον κόσμο της υποκριτικής. Όσο βρισκόταν στην Ιταλία, είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις σε μικρές τηλεοπτικές παραγωγές, όμως η είσοδος της στο Χόλιγουντ θα γινόταν το 1967, όταν στον δρόμο της βρέθηκε ο Πολωνός σκηνοθέτης, Ρόμαν Πολάνσκι.
Ο Πολάνσκι ερωτεύτηκε τη νεαρή φιλόδοξη ηθοποιό από την πρώτη στιγμή που την είδε το 1966 και λίγο αργότερα της χάρισε έναν ρόλο στην ταινία του «Η Νύχτα των Βρικολάκων», με τον οποίο η Τέιτ έγινε ευρέως γνωστή. Η ταινία έγινε μεγάλη επιτυχία και η σχέση του σκηνοθέτη με τη Σάρον Τέιτ ευδοκίμησε και οδηγήθηκε σε έναν ονειρικό γάμο, ο οποίος δυστυχώς θα ήταν πολύ σύντομος.
Μέσα σε λίγους μόλις μήνες έγγαμου βίου, ο Πολάνσκι και η Τέιτ έμαθαν πως θα αποκτούσαν μαζί ένα παιδί και ήταν πανευτυχείς. Ταυτόχρονα, η ηθοποιός αποκτούσε όλο και μεγαλύτερη φήμη στο Χόλιγουντ και μέχρι το 1969 είχε πρωταγωνιστήσει σε τρεις άκρως επιτυχημένες ταινίες.
Στις 9 Αυγούστου του 1969 όμως, το άστρο της Σάρον Τέιτ θα έσβηνε για πάντα. Ο δολοφόνος της θα ξεκινούσε για ακόμα μία φορά το παράλογα φονικό ταξίδι του, μόνο που αυτή τη φορά στο στόχαστρό του θα έμπαινε η ηθοποιός.
Ο δολοφόνος που δε σκότωσε ποτέ : Τσάρλς Μάνσον
Ο Μάνσον γεννήθηκε το 1934 στο Σινσινάτι από μια ανήλικη αλκοολική μητέρα. Όταν η μητέρα του χώρισε, έστειλε τον μικρό Τσάρλς σε ιδρύματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μάνσον να αποκτήσει παραβατική συμπεριφορά και για τα επόμενα 20 χρόνια να μπαινοβγαίνει στη φυλακή για μικροεγκλήματα.
Εκείνος όμως, λάτρευε τη μουσική. Μάλιστα, το 1968 με τη βοήθεια του ντράμερ των Beach Boys, Ντένις Γουίλσον, κατάφερε να ηχογραφήσει κάποια τραγούδια στο στούντιο του Γουίλσον. Οι Beach Boys κυκλοφόρησαν ένα τραγούδι γραμμένο από τον Μάνσον με τίτλο «Cease to Exist» , το οποίο άλλαξαν αργότερα σε «Never Learn Not to Love». Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να κάνει ακρόαση για έναν φίλο και παραγωγό του συγκροτήματος, τον Τέρι Μέλχερ – ο οποίος έμενε στο σπίτι του Πολάνσκι εκείνη την περίοδο – αλλά εκείνος δεν ενδιαφερόταν να υπογράψει συμβόλαιο μαζί του.
Ο Τσάρλς Μάνσον είχε εμμονή με το τραγούδι των Beatles «Helter Skelter». Ο Πόλ Μακάρτνει είχε πει πως το Helter Skelter είναι «μια τσουλήθρα που αφορούσε την άνοδο και την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας». Ο Τσάρλς Μάνσον ερμήνευσε ότι το Helter Skelter είχε κάτι να κάνει με τους τέσσερις ιππείς της Αποκάλυψης. Από καιρό δασκάλευε τους οπαδούς του ότι ένας “αγώνας δρόμου” επικών διαστάσεων ήταν στον ορίζοντα. Τους είπε ότι οι μαύροι άνθρωποι θα άρχιζαν να επιτίθενται και να σκοτώνουν τους λευκούς. Όταν θα συνέβαινε αυτό, η οικογένεια των Μάνσον θα έμενε κρυμμένη στα σπήλαια. Όταν η βία θα υποχωρούσε, ο Τσάρλς τους έλεγε να εμφανιστούν για να κυβερνήσουν όλους εκείνους που παρέμειναν. Πίστευε ότι το “White Album” των Beatles (και συγκεκριμένα το τραγούδι “Helter Skelter”) σε αυτό αναφερόταν.
«Οικογένεια» Μάνσον
Η «Οικογένεια» Μάνσον – όπως αποκαλούνταν η αίρεση – ήταν μια ομάδα περίπου 100 οπαδών του Μάνσον. Όλοι μοιράζονταν το πάθος του για έναν αντισυμβατικό τρόπο ζωής και τη συνήθη χρήση παραισθησιογόνων ναρκωτικών, όπως το LSD και τα μανιτάρια. Η οικογένεια Μάνσον τελικά μετακόμισε από το Σαν Φρανσίσκο σε ένα ερημικό ράντσο – πρώην κινηματογραφικό στούντιο – στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο.
Οι οπαδοί του Μάνσον περιλάμβαναν επίσης μια μικρή, σκληροπυρηνική μονάδα εντυπωσιακών νεαρών κοριτσιών. Ο Μάνσον χρησιμοποίησε τις γυναίκες οπαδούς του για να δελεάσει άλλους άντρες με σεξ και να ενταχθούν στην ομάδα. Άρχισαν να πιστεύουν, χωρίς αμφιβολία, τους ισχυρισμούς του Μάνσον ότι ήταν ο Ιησούς και τις προφητείες του για έναν φυλετικό πόλεμο.
Ο Μάνσον άσκησε πλήρη κυριαρχία στην ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαγορεύτηκε στα μέλη να φορούν γυαλιά ή να κουβαλούν χρήματα. Επιπλέον, υπήρχαν μακροχρόνιες νύχτες διαλέξεων, στις οποίες ο Μάνσον έδινε οδηγίες στους άλλους στο ράντσο να πάρουν LSD και να τον ακούσουν να κηρύττει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας. Μερικοί από την οικογένεια παρέμειναν πιστοί στον Μάνσον ακόμη και αφού καταδικάστηκε.
Η «οικογένεια Μάνσον» πιστεύεται ότι διέπραξε περίπου 35 φόνους. Οι περισσότερες από τις υποθέσεις τους δεν δικάστηκαν ποτέ, εν μέρει λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Οι δολοφονίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 1969.
Οι δολοφονίες
Ο Μάνσον συγκέντρωσε μια ομάδα από τους πιο πιστούς οπαδούς της «Οικογένειας» του για να πραγματοποιήσει τη σφαγή στην ελίτ του Χόλιγουντ. Ενώ ο ίδιος δεν συμμετείχε στις πραγματικές δολοφονίες, οδήγησε τέσσερις από τους πιο υπάκουους οπαδούς του – Τσαρλς «Τεξ» Γουάτσον, Σούζαν Άτκινς, Πατρίσια Κρενγουίνκελ και Λίντα Κασαμπιάν – στο σπίτι του Πολάνσκι. Τους ζήτησε να σκοτώσουν τους πάντες. Πιστεύεται πως το σπίτι του Πολάνσκι είχε στοχοποιηθεί επειδή αντιπροσώπευε τον κόσμο της showbiz που είχε απορρίψει τον Μάνσον.
Το πρώτο θύμα ήταν ένας έφηβος φίλος του επιστάτη. Καθώς έφευγε από το σπίτι τις πρώτες πρωινές ώρες, εντοπίστηκε από τους εισβολείς και πυροβολήθηκε. Η Κασαμπιάν τρομοκρατήθηκε από τον πυροβολισμό του αγοριού και έμεινε έξω για να παρακολουθεί. Οι υπόλοιποι μπήκαν στο σπίτι.
Ο Πολάνσκι έλειπε και η έγκυος σύζυγός του Σάρον Τέιτ βρισκόταν στο σπίτι με 3 φίλους της, τον Jay Sebring, τη Abigail Folger και το Voytek Frykowski. Ο Sebring πυροβολήθηκε και χτυπήθηκε βάναυσα καθώς προσπαθούσε να υπερασπιστεί την Τέιτ. Ο Frykowski και ο Folger κατάφεραν να δραπετεύσουν από το σπίτι αλλά κυνηγήθηκαν και μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου.
Η οκτώ μηνών έγκυος Τέιτ παρακάλεσε για τη ζωή του αγέννητου παιδιού της. Μαχαιρώθηκε αλύπητα στο στομάχι από την Άτκινς. Σύμφωνα με την Κασάμπιαν, η Άτκινς είπε στην Τέιτ προτού τη μαχαιρώσει: «Κοίτα, σκύλα, δεν έχω κανένα έλεος για σένα. Θα πεθάνεις και καλύτερα να το συνηθίσεις».
Στη συνέχεια, η Άτκινς χρησιμοποίησε το αίμα της Τέιτ για να γράψει τη λέξη «γουρούνι» στην εξώπορτα. Ωστόσο, αντί αυτή η βάναυση σφαγή να καταπνίξει τον παθολογικό Μάνσον, επέκρινε τους δολοφόνους ότι ήταν «ατημέλητοι».
Το επόμενο βράδυ, ο Μάνσον πήγε τα μέλη της οικογένειας Γουότσον, Κρενγουίνκελ και Λέσλι Βαν Χούτεν σε μια άλλη βίλα. Εκεί δολοφόνησαν το ζευγάρι που έμενε στο σπίτι με παρόμοιο φρικτό τρόπο.
Η καταδίκη
Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Μάνσον και η οικογένειά του συνελήφθησαν αλλά όχι ως ύποπτοι για τις δολοφονίες. Απλώς με την πεποίθηση ότι είχαν βανδαλίσει ένα τμήμα του Εθνικού Πάρκου Death Valley ενώ κρύβονταν στην έρημο Mojave.
Το 1969, ο σερίφης της κομητείας τους είχε βάλει υπό κράτηση, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι εμπλέκονταν στις αποτρόπαιες δολοφονίες. Αλλά ενώ η Άτκινς κρατούνταν υπό κράτηση, οι ντετέκτιβ συνειδητοποίησαν ότι ο Μάνσον και οι οπαδοί του συμμετείχαν στις δολοφονίες.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Μάνσον απολάμβανε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και εμφανίστηκε με ένα Χ σκαλισμένο στο μέτωπό του. Μερικοί από τους οπαδούς του αντέγραψαν την πράξη και ξύρισαν τα κεφάλια τους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, οι δολοφόνοι συχνά γελούσαν και αντάλλασσαν μορφασμούς με τον Μάνσον, δείχνοντας καμία μεταμέλεια για τα εγκλήματά τους.
Στις 25 Ιανουαρίου 1971, ο Μάνσον καταδικάστηκε για φόνο πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε σε θάνατο. Αυτό μετατράπηκε αυτόματα σε ισόβια κάθειρξη αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια ακύρωσε όλες τις θανατικές ποινές πριν από το 1972. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και πέρασε τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα μέχρι το θάνατο του το 2017.
Η Κασάμπιαν έλαβε ασυλία ως μάρτυρας. Η Σούζαν Άτκινς καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά η ποινή της αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ήταν έγκλειστη από το 1969 μέχρι τον θάνατό της το 2009.
Η βάναυση φύση των δολοφονιών που διέπραξε η οικογένεια Μάνσον, εκτός από το γεγονός ότι μερικά από τα θύματα ήταν διασημότητες, έθιξε μερικούς από τους βαθύτερους φόβους της αμερικανικής κοινωνίας. Την ιδέα ότι μπορεί να μην είσαι ασφαλής στο σπίτι, την ιδέα ότι ακόμη και τα «καλά κορίτσια» απέχουν λίγες κινήσεις από τη διάπραξη ανείπωτων εγκλημάτων και πως το κίνημα των χίπις δεν ήταν τόσο αθώο.
Το σπίτι με την ανατριχιαστική ιστορία όπου οι οπαδοί του Τσαρλς Μάνσον διέπραξαν τις φρικτές δολοφονίες «Τέιτ – Λα Μπιάνκα», επτά ατόμων τον Αύγουστο του 1969, βρήκε αγοραστή.
Μετά από σχεδόν οκτώ μήνες στην αγορά, το σπίτι πουλήθηκε τελικά σε μειωμένη τιμή, στα 1.875.000 δολάρια.
Ο ηθοποιός και ερευνητής παραφυσικών φαινομενων Ζακ Μπάγκανς αγόρασε το σπίτι το 2019 έναντι 1,89 εκατομμυρίων δολαρίων. Ένα χρόνο αργότερα προσπάθησε να το πουλήσει στην τιμή 2,2 εκατομμύρια δολάρια.
Ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι κάποιος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ .
Το σπίτι βρίσκεται στο Λος Φελίζ του Λος Άντζελες. Πέρα από την σοκαριστική του ιστορία, είναι πανέμορφο. Αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια ένα μεγάλο σαλόνι με τζάκι και τραπεζαρία. Ένα σκεπαστό αίθριο έχει θέα στην πισίνα, η οποία περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση, με οπωροφόρα δέντρα και φανταστική θέα του Λος Άντζελες.
Η ιστορία του σπιτιού, φρικτή. Στις 10 Αυγούστου 1969, οι οπαδοί του Manson μαχαίρωσαν επτά άτομα μεταξύ των οποίων και την έγκυο 8 1/2 μηνών Σάρον Τέιτ (Sharon Tate) σύζυγό του σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι (Roman Polanski), με 16 μαχαιριές.
H «οικογένεια Μάνσον» συνελήφθη και φυλακίστηκε. Ο Τσαρλς Μάνσον καταδικάστηκε αρχικά σε θάνατο αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο Μάνσον είχε αρνηθεί να συμμετάσχει σε προγράμματα αυτοβοήθειας και δεν είχε μετανοήσει για τα εγκλήματά του. Πέθανε στη φυλακή το 2017, σε ηλικία 83 ετών.
Revisiting the Gruesome Manson Murders 50 Years Later
THE VICTIMS:
Sharon Tate
Tate, 26, was a model and rising film star after her breakout role in the 1966 film “Valley of the Dolls.” She was 8 1/2 months pregnant when she was attacked, and she pleaded with her killers to spare her unborn son.
Jay Sebring
Sebring, a hairdresser to Hollywood’s stars, was Tate’s former boyfriend and also begged the killers to spare her unborn child. He was shot, kicked in the face and stabbed multiple times. Sebring had transformed the male haircare industry after graduating from beauty school in Los Angeles, and his clients included Warren Beatty, Steve McQueen, Frank Sinatra and Sammy Davis Jr.
Wojciech Frykowski and Abigail Folger
The 32-year-old Frykowski, a friend of Tate’s husband Roman Polanski, was from Poland and an aspiring screenwriter. He was stabbed more than 50 times and shot twice. His 25-year-old girlfriend was the heir to the Folger coffee fortune. She managed to escape the house but was tackled on the front lawn and stabbed 28 times. The couple had dined with Tate and Sebring earlier that night.
Steven Parent
Parent, a recent high school graduate planning to attend college in the fall, had dropped by a guest house on the Polanski property to visit the estate’s 19-year-old caretaker, a casual acquaintance named William Garretson. He was leaving the property when intruders confronted him at the front gate and shot him to death.
Leno and Rosemary LaBianca
The LaBiancas, who owned a chain of Los Angeles grocery stores, had no connection to Sharon Tate or her glamorous friends. Their home was chosen at random by Manson, who tied them up and then, before leaving, ordered his followers to kill them. Among the weapons used was a chrome-plated bayonet.
THE PROSECUTORS: Vincent Bugliosi
Bugliosi was an ambitious but anonymous deputy district attorney when he was handed the Manson family murder trial after a more experienced prosecutor was removed for mocking one of the defendants to reporters. Bugliosi denounced Manson as the “dictatorial maharajah of a tribe of bootlicking slaves,” calling Manson’s followers “robots” and “zombies.”
After their convictions, he recounted the case in “Helter Skelter,” one of history’s best-selling true-crime books. Bugliosi, who left the Los Angeles County District Attorney’s office in 1972, went on to write 11 more books. He was 80 when he died of cancer in 2015.
Stephen Kay
Kay was a 27-year-old deputy district attorney when he joined the prosecution team. He also joined Bugliosi as co-lead prosecutor during a trial of Tex Watson, who was tried separately after fighting extradition to California from Texas for nine months. Kay later successfully prosecuted Van Houten after she won a retrial.
In subsequent years Kay attended some 60 parole hearings to argue that the killers should never be released from prison. He’s now 76.
THE KILLERS:
Charles Manson
Manson was a petty criminal who had been in and out of jail since childhood when he reinvented himself in the late 1960s as a guru-philosopher who targeted teenage runaways and other lost souls, particularly attractive young women he used and bartered to others for sex
He sent them out to butcher L.A.’s rich and famous in what prosecutors said was a bid to trigger a race war — an idea they say he got from a twisted reading of the Beatles’ song “Helter Skelter.”
Decades after his conviction, Manson would continue to taunt prosecutors, parole agents and others, sometimes denying any role in the killings and other times boasting of them, as when he told a 2012 parole hearing: “I have put five people in the grave. I am a very dangerous man.” He died in 2017 after spending nearly 50 years in prison. He was 83.
Susan Atkins
Atkins, convicted of the Tate, LaBianca and Hinman murders, was a teenage runaway working as a topless dancer in a San Francisco bar when she met Manson in 1967. The Tate-La Bianca murders went unsolved for months until Atkins, in jail on unrelated charges, boasted to a cellmate of her involvement.
At trial, she testified she was “stoned on acid” and didn’t know how many times she stabbed Tate as the actress begged for her life. Atkins, who became a born-again Christian in prison and denounced Manson, tearfully recounted that confrontation during a parole hearing years later. She died in prison of cancer in 2009. She was 61.
Leslie Van Houten
Van Houten, a former high school cheerleader and homecoming princess, saw her life spiral out of control at 14 following her parents’ divorce. Van Houten met Manson at an old movie ranch on the outskirts of LA where he had established his so-called “family” of followers.
She didn’t take part in the Tate killings but accompanied Manson and others to the LaBianca home the next night. She held down Rosemary LaBianca with a pillowcase over her head as others stabbed LaBianca dozens of times. Then, ordered by Manson follower Charles “Tex” Watson to “do something,” she said she picked up a knife and stabbed the woman more than a dozen times.
Van Houten, 69, has earned bachelor’s and master’s degrees in counseling while in prison and leads several prison programs to help rehabilitate fellow inmates. She has been recommended for parole three times, but former Gov. Jerry Brown blocked her release each time.
Patricia Krenwinkel
Krenwinkel was a 19-year-old secretary when she met Manson at a party. She left everything behind three days later to follow him, believing they had a budding romantic relationship. After he became abusive and bartered her for sex, she said she twice tried to leave him but followers brought her back, kept a close watch on her and kept her high on drugs.
She testified at a 2016 parole hearing that she repeatedly stabbed Folger, then stabbed Leno LaBianca in the abdomen the following night and wrote “Helter Skelter,” “Rise” and “Death to Pigs” on the walls with his blood. Krenwinkel, 71, remains in prison.
Charles “Tex” Watson
Watson was a college dropout from Texas when he arrived in California in 1967 seeking “satisfaction through drugs, sex and rock `n’ roll,” as he explains on his website. He recalled meeting Manson at the house of Beach Boys drummer Dennis Wilson after seeing Wilson hitchhiking and giving him a ride home. Watson led the killers to the Tate estate, shot to death Steven Parent and took part in the killings that night and the next at the LaBianca home.
Watson became a born-again Christian in prison and formed a prison ministry in 1980 that he continues to lead. Watson, who has authored or co-authored several books while in prison, maintains he has changed and is no longer a danger to anyone. He has repeatedly been denied parole.
OTHER PROMINENT PLAYERS: Lynette “Squeaky” Fromme
Fromme, a Manson family member who was not implicated in the Tate-LaBianca murders, was sentenced to prison for pointing a handgun at President Gerald Ford in 1975. Since her release in 2009, she has lived quietly in upstate New York.
Linda Kasabian
Kasabian, the trial’s key witness, was granted immunity from prosecution. She had accompanied the killers to the Tate house but was posted outside as a lookout, a position from which she said she saw some of the killings. The next night she remained in a car outside the LaBianca house as Manson tied up the victims, then left with him as the others stayed to kill them. The 20-year-old moved in with the “family” a few weeks before the killings and fled immediately after. She turned herself in to authorities after the others were arrested. Kasabian later changed her name and has for the most part lived out of sight for the past 50 years.
Bruce Davis
Davis was convicted of taking part in the Hinman and Shea murders but was not involved in the Tate-LaBianca killings. He testified at his 2014 parole hearing that he attacked Shea with a knife and held a gun on Hinman while Manson cut Hinman’s face with a sword. “I wanted to be Charlie’s favorite guy,” he said. Parole panels have repeatedly recommended his release, but the governor has blocked it.
Robert Kenneth Beausoleil
Beausoleil was a Manson follower convicted in the 1969 slaying of musician Gary Hinman. He was not involved in the other killings. In 2019, a California parole panel recommended that he be freed, but California Governor Gavin Newsom blocked his release.
ΠΗΓΕΣ
https://www.nbcsandiego.com/news/national-international/revisiting-the-manson-murders-50-years-later/127077/
https://www.monopoli.gr/2024/08/09/istories/san-simera/602923/saron-teit-agnostes-ptyxes-tis-zois-kai-tis-tragikis-dolofonias-tis-adikoxamenis-ithopoiou/