Skip to main content

Η μεγάλη νικήτρια των Καννών, η δεύτερη Ελληνίδα ηθοποιός που κέρδιζε διεθνές βραβείο για την ερμηνεία της μετά την Κατίνα Παξινού, η Μελίνα Μερκούρη παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο δημοσιογράφο Εμμανουήλ Βερμισσώ, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ στις 30 Ιουλίου 1960. Μοιραία η κουβέντα ήρθε και στους Έλληνες συναδέλφους της Μελίνας. Της εξέφρασαν “εκδηλώσεις αβρότητος” για την επιτυχία στις Κάννες; “Πάρα πολλές”, ήταν η απάντηση. “Μου έστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα, ανάμεσα στα οποία και ένα της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Με συγκίνησε κι αυτό, γιατί δεν ήξερα την κοπέλα. Δεν ήταν καν φίλη μου, γιατί δεν έτυχε να γνωριστούμε”.
μελινα-αλικη Ο Αλέκος Σακελλάριος ανάμεσα στη Μελίνα και την Αλίκη
Και όμως η φιλία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη έμελλε μετά από αυτά τις δηλώσεις να ‘ναι δυνατή, θερμή και αξεπέραστη όπως δήλωνε και η ίδια η Αλίκη  στην εκπομπή “24 ΩΡΕΣ σε 90 ΛΕΠΤΑ” και τον δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη.Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, λίγο διάστημα πριν μάθει για την αρρώστια της, στις 6 Μαρτίου 1996, βρέθηκε στο studio του ΣΚΑΪ TV και έδωσε ζωντανά μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Η προβολή της εκπομπής επαναλήφθηκε την ημέρα που έφυγε από την ζωή, στις 23 Ιουλίου 1996.
Η Αλίκη μιλάει για τη Μελίνα, αλλά και για την αγάπη της για την Ελλάδα και το χρέος της να βοηθήσει την πολιτική κατάσταση του τόπου όσο μπορεί!
Μαζί της …τα παιδιά της και συγκεκριμένα τα παιδιά της χορωδίας του Δημήτρη Τυπάλδου, τα οποία συμμετείχαν στην παράσταση “Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ” που έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη τρεις μέρες μετά και η ΑΛΙΚΗ την είχε αφιερώσει στη μνήμη της τελευταίας Ελληνίδας θεάς Μελίνας Μερκούρη. Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπομπή ξεκινά συνομιλώντας για την Μελίνα… ενώ αποστομώνει τηλεθεάτρια που παρεμβαίνει τηλεφωνικώς για να θίξει την μνήμη της.
Το συγκλονιστικότερο όλων είναι η τηλεφωνική παρέμβαση γυναίκας καρκινοπαθούς, στην οποία η Αλίκη δεσμεύεται να την στηρίξει, όχι όμως δημοσίως.
Επίσης, μιλά ο τότε γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού, και σημερινός (2015) υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη, καθηγητής Γιάννης Πανούσης και ο Δημήτρης Τυπάλδος.
Πρόκειται, ίσως, για την προτελευταία συνέντευξη της Αλίκης, αφού η τελευταία δόθηκε στις 9 Μαρτίου 1996 στο Μακεδονία TV και στα τελευταία λεπτά δηλώνει ξανά πολύ κουρασμένη, επιθυμώντας μετά την Θεσσαλονίκη να ξεκουραστεί και να φύγει …για ένα χρόνο….
αλικη2
 
fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!