Skip to main content

Λευτέρης Μουμτζής – Φώτης Σιώτας 
Τρίτες παράλληλες / Κύκλος Μουσικής στο Θέατρο Πόρτα 
31 Μαρτίου 2015 
Ο Φώτης Σιώτας (βιολί / βιόλα / φωνή) και ο Λευτέρης Μουμτζής (κιθάρα / φωνή), οι οποίοι συνεργάζονται καλλιτεχνικά εδώ και μερικά χρόνια, παρουσιάζουν μια ζωντανή μουσική παράσταση την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 και ώρα 21:15 στο Θέατρο Πόρταστο πλαίσιο του Μουσικού Κύκλου του Θεάτρου Πόρτα “Τρίτες Παράλληλες”.
Θα παίξουν με τον δικό τους τρόπο διασκευές από το ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, αλλά και δικές τους συνθέσεις. Ο ήχος τους κινείται μεταξύ πειραματικού φολκ και ambient σε αγγλικό και ελληνικό στίχο. Οι δύο καλλιτέχνες έχουν ήδη συνεργαστεί στο πρότζεκτ J.Kriste, Master of Disguise του Λ. Μουμτζή, ενώ τώρα δουλεύουν πάνω στον προσωπικό δίσκο του Φ. Σιώτα που εύχονται να κυκλοφορήσουν μέχρι τα τέλη της χρονιάς αυτής.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές
Λευτέρης Μουμτζής

www.louvana.com.cy
www.louvanarecords.com
www.facebook.com/JKristeMasterOfDisguise

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1977. Από μικρή ηλικία άρχισε να παίζει πιάνο και είναι κάτοχος πτυχίου του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών στο κλασικό πιάνο και το σαξόφωνο. Φοίτησε για δύο χρόνια (’97-’99) στο Berklee College of Music στον κλάδο Professional Music. Ακολούθως αποφοίτησε από το University of Central England. Στη συνέχεια έζησε για τέσσερα χρόνια (2004-2008) στο Λονδίνο όπου διατηρούσε διάφορα μουσικά σχήματα και δούλευε ως παραγωγός και δάσκαλος μουσικής και διοργανωτής μουσικών δρώμενων. Το 2005 κυκλοφόρησε τον πρώτο του σόλο δίσκο κάτω από το όνομα J.Kriste, Master of Disguise με τίτλο ‘This is the alternative’.
Κάτω από το ίδιο όνομα ακολούθησε το ‘Girls, Ghosts and Gods’ το 2009. Είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος Τρίο Τεκκέ με το οποίο έχει εμφανιστεί εκτεταμένα σε πολλές χώρες και έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους (‘Τα Ρεγγέτικα’. ‘Σαμάς’).
Είναι ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Λουβάνα Δίσκοι και έχει διοργανώσει διάφορα φεστιβάλ στην Κύπρο όπως τα Dogstock Festival, Φεστιβάλ Ακουστικής Μουσικής ΛΟΥΒΑΝΑ, Φέγγαρος και πιο πρόσφατα το Lefkosia Loop Festival.
Mε τον Φώτη Σιώτα δουλεύουν tα τελευταία δύο χρόνια στο πρότζεκτ J.Kriste, Master of disguise.

Φώτης Σιώτας
Ο Φώτης Σιώτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόληση του με τη μουσική άρχισε σε ηλικία έξι ετών, ως μέλος της παιδικής χορωδίας Αγίας Τριάδος. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στο βιολί και το τραγούδι.
Υπήρξε μέλος πολλών συγκροτημάτων της πόλης, όπως Ποδηλάτες, Boomstate και Ευοί Ευάν.
Το 1993 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία, (13000 μέρες, Δρόμοι, Έξω, Βραχνός Προφήτης, Αγρύπνια, Τα ζωντανά, Διάφανος, Η βροχή απο κάτω, Ο Σαμάνος, Ο ελάχιστος εαυτός).
Στο “Ελάχιστος εαυτός” έκανε την ενορχήστρωση, καθώς και εκτέλεσε το περισσότερο ηχητικό υλικό. Συνεργάστηκε, επίσης, με τον Γιάννη Αγγελάκα και τους Επισκέπτες, (Από δώ και πάνω), και με τον Νίκο Βελιώτη (Οι ανάσες των λύκων). Έχει παίξει και τραγουδήσει, ακόμη, στα μουσικά παραμύθια του Δημήτρη Μπασλάμ, “Ο Γαργαληστής”, “Αγισήλαγος” και “Η θυμωμένη μπετονιέρα”.
Επίσης συνεργάζεται με τον κιθαρίστα Μπάμπη Παπαδόπουλο στην εργασία του με τίτλο “Στη σπηλιά του δράκου”.
Από το 2005 έχει δημιουργήσει με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη το ντουέτο Sancho 003 οι οποίοι κυκλοφόρησαν δύο δίσκους (We buy gold, MUZGA) Έχουν συνεργαστεί, επίσης, με τη χορευτική ομάδα Sinequanon στις παραστάσεις “Ένα ακόμα και φύγαμε”, “To lose Lautrec”, “O κήπος του προφήτη” και “Θα φύγουμε μαζί”.
Mε τον Λευτέρη Μουμτζή έχουν δουλέψει στο πρότζεκτ J.Kriste, Master of Disguise.

Κύκλος Μουσικής στο θέατρο Πόρτα
Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής

Οι «Τρίτες Παράλληλες» είναι ο κύκλος συναυλιών, ρεσιτάλ και μουσικών προγραμμάτων που το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει στο κοινό του ακολουθώντας τον απλό άξονα: «Η μουσική χωρίζεται σε δύο είδη, την καλή και την κακή». Εμείς το δεύτερο είδος το αφήσαμε απ’ έξω. Όλες όμως οι «υποκατηγορίες» του πρώτου έχουν και θα έχουν χώρο στο πλουσιότατο πρόγραμμά μας: κλασσική, σύγχρονη, πειραματική, pop, indie, ροκ, μπαρόκ, τζαζ, μεσαιωνική, φολκ, παλιά και νέα (έως πολύ νέα). Φιλοδοξία μας οι μουσικές εκπλήξεις: απρόσμενες συναντήσεις, βραδιές με χιούμορ, αναπάντεχο λυρισμό, πρώτες εκτελέσεις και παιχνιδιάρικες επανεκτελέσεις σε μια σειρά από μοναδικές και πρωτότυπες βραδιές.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ
Μεσογείων 59, 
115 26 Αθήνα
τηλ. 210 77 11 333
www.porta-theatre.gr

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
Κάθε Τρίτη 21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 10 ευρώ

Για ομαδικές κρατήσεις άνω των δέκα ατόμων, το εισιτήριο είναι 8 ευρώ κατ’ άτομο

FOLLOW US
https://www.facebook.com/PortaTheatreAthens
https://twitter.com/PortaTheatre
http://instagram.com/portatheatre
https://www.youtube.com/user/PortaTheatreAthens

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
www.viva.gr, τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload
Γραφείο Τύπου
Βάσω Βασιλάτου
69 4444 7170
[email protected]
www.artblock.gr
Δωρεάν μετακίνηση με Uber για τους θεατές του Θεάτρου Πόρτα.
Με τον κωδικό προσφοράς PORTATHEATRE η πρώτη διαδρομή με Uber, αξίας έως 20 ευρώ είναι δωρεάν. 
Κατεβάστε την εφαρμογή Uber από το www.uber.com, κάντε εγγραφή σε 1′, εισάγετε τον κωδικό προσφοράς PORTATHEATRE, καλέστε ταξί με το πάτημα ενός κουμπιού και η πρώτη σας διαδρομή με Uber είναι δωρεάν (έως 20 ευρώ).
https://get.uber.com/invite/PORTATHEATRE

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!