Skip to main content

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Από τη Square Theatre Company στο θέατρο 104

H Square Theatre Company παρουσιάζει το Νοέμβριο στο θέατρο 104 την performance «Σύγχρονος Προμηθέας», βασισμένη στη ζωή της Μαίρης Σέλλεϋ και το μυθιστόρημά της «Frankestein».

Ο αντρικός κόσμος του Φρανκεστάιν, χρησιμοποιείται ως σημείο εκκίνησης για τη διαπραγμάτευση θεμάτων που παραμένουν διαχρονικά ακόμη και δύο αιώνες μετά τη συγγραφή του έργου. Η Μαίρη Σέλλεϋ, με μια ζωή που σημαδεύτηκε από την γρήγορη εναλλαγή της ζωής και του θανάτου, ονειρεύεται μια ιστορία που οι πρωταγωνιστές μπορούν να δημιουργήσουν μία ζωή χωρίς τέλος. Μπορεί κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί ή απλά δημιούργημα και δημιουργός καταλήγουν να γίνουν τέρατα σε έναν κόσμο που δυσκολεύεται να αλλάξει τους κανόνες του;

Το έργο Φρανκεστάιν ακροβατεί ανάμεσα σε διλήμματα: Ποιος είναι τελικά το τέρας και ποια η σημειολογία του; Έχει δικαίωμα ο δημιουργός να εγκαταλείψει το δημιούργημά του; Πόσο σημαντική είναι η παιδική ηλικία και πόσο ρόλο παίζει στη διαμόρφωση ενήλικων ατόμων;

Θρησκεία, ζωή, θάνατος, παιδί, η θέση της γυναίκας, οικογενειακοί δεσμοί, η έννοια της γένεσης και της δημιουργίας είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται η περφόρμανς.

Καθώς ο αντρικός κόσμος της Σέλλεϋ αποτυγχάνει, καθιστώντας το έργο βαθιά φεμινιστικό, τρεις γυναίκες ηθοποιούς, η Δάφνη Μανούσου, η Στέλλα Μπούρου και η  Άντα Κουγιά, οι οποίες μοιράζονται τη σκηνή με τον μουσικό Μάνο Σαββάκη και τη χορεύτρια Κάλλια Θεοδοσιάδη δίνοντας το ρυθμό για την παρουσίαση ενός κύκλου που μοιάζει με την πραγματική ζωή.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο/ Διασκευή : Γιάννης Λασπιάς

Σκηνοθεσία: Square

Πρωτότυπη μουσική επί σκηνής: Μάνος Σαββάκης

Κινησιολογία, παρουσία επί σκηνής: Κάλλια Θεοδοσιάδη

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: Άντα Κουγιά, Δάφνη Μανούσου, Στέλλα Μπούρου

Εικαστική επιμέλεια: Ιωάννα Σταυροπούλου

Σχεδιασμός φώτων/ video art: Αργύρης Θανάσουλας

Φωτογραφίες : Αφροδίτη Καμάρα

Παραγωγή: Square Theatre Company

*Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟΑ

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!