Skip to main content

ΘΗΣΕΙΟΝ – Ένα θέατρο για τις Τέχνες

Lacrimosa ή το απέπρωτο του Θανάση Τριαρίδη 

Τα Θ.Π προσφέρουν 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 23.45 στο Θέατρο Θησείον.

Για συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε 

  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (SHARE) στο άρθρο
  • Like στη σελίδα των Θ.Π στο F.B
  • Ένα ΣΧΟΛΙΟ σχετικό με την παράσταση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους (ον/μο,τηλέφωνο επικοινωνίας και τίτλο/ημέρα και ώρα παράστασης) στο [email protected] 

Το έργο του Θανάση Τριαρίδη από τις 25 Νοεμβρίου στο ΘΗΣΕΙΟΝ για 14 μεταμεσονύκτιες παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιαμλόγλου .

lacrimosa-1

Τρία χρόνια μετά το La ultima noche ή οι Καρχαρίες, το πρώτο θεατρικό έργο του Θανάση Τριαρίδη, ο Δημήτρης Γιαμλόγλου επιστρέφει στον αινιγματικό κόσμο του συγγραφέα, σκηνοθετώντας το τελευταίο μέρος μιας άτυπης δωδεκαλογίας.

Στο πιο ερμητικό έργο του Τριαρίδη, συναντάμε ξανά τα χαρακτηριστικά που πλέον αναγνωρίζουμε ως προϋποθέσεις της δραματουργίας του: Ένα παιχνίδι ρόλων, μια αλληλουχία αποκαλύψεων και ανατροπών, ένα ταξίδι στα βάθη του ασυνειδήτου και –κυρίως– το ζήτημα της μεταβαλλόμενης ταυτότητας. Οι ήρωες των έργων του αποφασίζουν να είναι ό,τι θελήσουν (ή πιστεύουν ότι είναι ό,τι θελήσουν), βάζοντας το ζήτημα της επινόησης της ύπαρξης στο κέντρο της προβληματικής του.

michail-2

Το Lacrimosa ή το απέπρωτο είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου, ένα σπαρακτικο παραμύθι, μια ιστορία αγάπης που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μια αλληγορία για τους ρόλους της γυναίκας στην οικογένεια, μια ιστορία στο κατώφλι του φανταστικού, ένα υπαρξιακό δράμα και ταυτόχρονα –όπως πάντα– μια αναζήτηση για τα όρια του ίδιου του θεάτρου.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν δύο νέοι, πρωτοεμφανιζόμενοι, ηθοποιοί 22 ετών που μόλις αποφοίτησαν από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης και η Μάρθα Λαμπίρη Fedorόw, καλούνται να υποδυθούν δυο συνομήλικούς τους: δυο αδέλφια που υποδύονται τους γονείς τους, που στη συνέχεια μετατρέπονται στα παιδιά τους, τα οποία γίνονται οι γονείς τους – μέχρι που ο γρίφος της Lacrimosa να βρει τη δική του απάντηση, πέρα από κάθε προσδοκία.

martha-2

ΣΥΝΟΨΗ

Στην αρχή, ήταν η Σχισμή: Ένα ζευγάρι επιτυχημένων δικηγόρων εξαφανίζεται μυστηριωδώς αφήνοντας πίσω τα εντεκάχρονα παιδιά τους και κάποιους ακατάληπτους στίχους σε ένα μωβ τετράδιο. Έντεκα χρόνια μετά, απόψε, ο Κ και η Ρ στα εικοσιδύο τους, αποφασίζουν να υποδυθούν τους γονείς τους εκείνο το βράδυ, προκειμένου να κατανοήσουν την αλλόκοτη εξαφάνιση.

Στήνοντας μια αυτοσχέδια (ή όχι;) μυστικιστική τελετή, φτάνουν τόσο βαθιά στον ψυχισμό των γονιών τους ώστε κάποια στιγμή παρασύρονται και γίνονται εκείνοι. Λίγο πριν χαθούν για πάντα, οι γονείς αποφασίζουν να υποδυθούν τα παιδιά τους, έντεκα χρόνια αργότερα

Ένα άγριο ταξίδι, παρόμοιο με το παιχνίδι με τις ρώσικες κούκλες, έχει ξεκινήσει. Και μέσα από τρομακτικές ιστορίες θυσίας, αλληλοκατηγορίες, ανάσυρση κρυμμένων επιθυμιών, ενοχές και ακραίες δοκιμασίες πίστης, το Απέπρωτο θα ολοκληρωθεί.

Κι όπως έχουν πει άλλοι, παλιότεροι:

 Όσα ήταν να γίνουν δεν έγιναν ποτέ – κι όσα έγιναν δεν ήταν για να γίνουν.

lacrimosa-6

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τιτλος: Lacrimosa ή το απέπρωτο

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιαμλόγλου

Σκηνικά / Κοστούμια: Αιμιλία Κακουριώτη

Φωτισμοί: Μαριάννα Κοντούλη

Μουσική: Γιάννης Πλαστήρας

Βοηθός σκηνοθέτης / Φωτογράφηση: Γιάννης Ζαφείρης

Συμπαραγωγή: Εκδόσεις Ευρασία – Μανόλης Σάρδης, PRO4

Διανομή

Ρ: Μάρθα Λαμπίρη – Fedorów

Κ: Μιχαήλ Ταμπακάκης 

Πληροφορίες:

Πρεμιέρα: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου στις 23.45

Παραστάσεις:  Παρασκευή 25.11.16 έως Σάββατο 14.01.17

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 23:45

Διάρκεια: 80 λεπτά

Εισιτήρια: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65)  

Προπώληση εισιτηρίων από Ticket Services:
Εκδοτήριο:
 Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)

Τηλεφωνικά: 210.7234567
Online: www.ticketservices.gr

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 7€ μέχρι την πρεμιέρα 

Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ»:
Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή)

Τηλέφωνο ταμείου: 210-3255444
Πληροφορίες: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-17:00

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Δημήτρης Γιαμλόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο Εργαστήριο Θεατρικής Έκφρασης της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και το τμήμα TV and Film Studies του New York College στην Αθήνα.

Σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά, τηλεοπτικές εκπομπές και μουσικά βίντεο κλιπ. Έχει αναλάβει τη διεύθυνση παραγωγής σε ταινίες μικρού μήκους. Σκηνοθέτησε επεισόδια στις σειρές Μαύρα Μεσάνυχτα, 3ος νόμος, ενώ έγραψε σενάρια για την τηλεοπτική σειρά Δέκατη Εντολή.

Το 2005 γύρισε, σε δικό του σενάριο, την ταινία μικρού μήκους Πάμε Πάλι, με συμμετοχή σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ. Το 2009, η δεύτερη του ταινία Ιμάντας κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου και σειρά βραβείων (ανάμεσα στα οποία βραβείο σκηνοθεσίας και σεναρίου) σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο θέατρο σκηνοθέτησε τους Δαίμονες του Λαρς Νορέν σε παραγωγή του θιάσου Κώδικας, το αναλόγιο Ο μονόλογος του Σκύλου της Ναταλίας Ηλία για το θέατρο Beton7, το La ultima noche ή οι Καρχαρίες του Θανάση Τριαρίδη στο θέατρο ΠΚ, το έργο της Δήμητρας Στάικου Παιχνίδια στο θέατρο Σταθμός και, σε παραγωγή της Square Theatre Company, την κωμωδία Ο Θεός της σφαγής της Γιασμίνα Ρεζά στο θέατρο 104 και την noir παρωδία Άσκηση για φόνο του Βίκτορ Καν στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.

lacrimosa-3

Η Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ γεννήθηκε το 1994 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής και παίζει πιάνο, ταμπουρά, ντραμς, ξυλόφωνο και φλάουτο. Κατέχει το δίπλωμα intermediate στο κλασσικό μπαλλέτο και το 2016 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.  Από τον Ιανουάριο του 2017 θα εμφανίζεται στην παράσταση «Πόθοι κάτω από τις λεύκες» στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα

lacrimosa-5

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2016. Παράλληλα σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά στο τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας. Την σαιζόν 2016 – 2017 θα συμμετέχει στην παράσταση «Καθώς ψυχορραγώ» του Ουίλιαμ Φόκνερ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!