Skip to main content

Τα Θ.Π προσφέρουν 2 διπλές προσκλήσεις για την  παράσταση του Σαββάτου και της Κυριακής

Για συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε 

  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (SHARE) στο άρθρο
  • Like στη σελίδα των Θ.Π στο F.B
  • Ένα ΣΧΟΛΙΟ σχετικό με την παράσταση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους (ον/μο,τηλέφωνο επικοινωνίας και τίτλο/ημέρα και ώρα παράστασης) στο [email protected] 

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με mail

“Καζιμίρ και Καρολίνα”

O Τεχνοχώρος Cartel παρουσιάζει από τις 26 Φεβρουαρίου 2016 το έργο “Καζιμίρ και Καρολίνα”, μία μπαλάντα της ανεργίας, του Έντεν Φον Χόρβατ σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.

Το έργο που ελάχιστες φορές έχει παρουσιαστεί στην ελληνική θεατρική σκηνή, επιχειρεί μία καυστική κριτική του μικροαστισμού. Ενα λαϊκό ερωτικό δράμα, μία ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται σε μία γιορτή.

Όταν ο Καζιμίρ χάνει τη δουλειά του, χάνει και την αγαπημένη του Καρολίνα. Μία σειρά λαθών οδηγεί τους δυο ήρωες στην αποξένωση και στον εγωισμό. Σε φόντο την οικονομική κρίση παρακολουθούμε πρόσωπα ανίκανα να τη διαχειριστούν και πρόσωπα που παίζουν καλά το παιχνίδι και επωφελούνται από αυτήν. Σε μία εποχή όπου το χρήμα κυριαρχεί ο πιο δυνατός κερδίζει.Μία ιστορία που δείχνει πως το οικονομικό σύστημα επηρεάζει τις σχέσεις και τη λειτουργία των ανθρώπων.

Ένα έργο που ενώ γράφτηκε για την οικονομική κρίση του ’30, αντικατοπτρίζει την κρίση του σήμερα. Ο συγγραφέας δίνει τη δυνατότητα στους ήρωεες του, να αναπτυχθούν στο μέγιστο ως κοινωνικά όντα και όχι απλά να τους ορίσει εξ αρχής, χωρίς να διάκειται θετικά απέναντι τους αλλά έχοντας μάλλον σκεπτικιστική διάθεση. Αυτό το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο ισορροπώντας ανάμεσα στη σοβαρότητα και την ειρωνία.

καζιμιρ

 Συντελεστές

Μετάφραση, Σκηνοθεσία:Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια:Kenny MacLellan

Φωτισμοί:Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελεονώρα Αντωνιάδου, Ευτυχία Γιακουμή, Μάνος Καζαμίας, Ιουστίνα Ματιασέκ, Βασίλης Μπισμπίκης, Ιάσονας Παπαματθαίου, Μαρία Σκαφτούρα, Παναγιώτης Σούλης, Στέλιος Τυριακίδης

Από 26 Φεβρουαρίου , κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή

Τεχνοχώρος CARTEL

Αγίας Άννης & Μικέλη 4, Βοτανικός/Στάση Μετρό Ελαιώνας

Τηλ. Επικοινωνίας & Κρατήσεων: 693 98 98 258

ώρες επικοινωνίας 14:00-21:00 )

https://www.facebook.com/carteltexnoxoros
Πληροφορίες : Βραδ.: Παρ.-Κυρ. 9 μ.μ. 
Τιμη : € 12, 8, 5.

Η κρίση του κραχ 1929

 Ο αριθμός της ανεργίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι, φοιτητές, τεχνικοί πληρώνουν το μερίδιό τους στην κρίση. Πολιτικό χάος, οικονομική κρίση οδηγούν τον κόσμο σε αδιέξοδο και πανικό και στη συνέχεια στον αγκυλωτό σταυρό. Ένα αληθινό όργιο μίσους κοχλάζει πίσω από όλο αυτό. Η δημοκρατία αδύναμη να αντιδράσει.

Όλα προετοιμάζουν την έκρηξη.  Αυτό είναι το κοινωνικοπολιτικό κλίμα της εποχής που γράφτηκε το έργο και αυτό το κλίμα που διατρέχει την ιστορία του Καζιμίρ και της Καρολίνας. Μια καθημερινή απλή ιστορία αγάπης που τελειώνει σε ένα βράδυ.  Αφορά τον άνεργο Καζιμίρ της εποχής του μεγάλου κραχ αλλά και τον σημερινό εργάτη της αυτοματοποιημένης παραγωγής μέσα στην ακραία μορφή καπιταλισμού που ζούμε. Μία ιστορία με φόντο ένα πανηγύρι και όλους αυτούς τους ανθρώπους που για να ξεχάσουν την αφραγκιά τους βρίσκουν παρηγοριά στη μουσική, το παιχνίδι, τη χαρά, το αλκοόλ και τα βεγγαλικά που δεν παίρνουν τα μάτια τους από πάνω τους, ξυπνώντας όνειρα και ψευδαισθήσεις σε όλους αυτούς που η ζωή τους κορόιδεψε.

Στόχος του συγγραφέα είναι το ξεμασκάρισμα της συνείδησης της πλατιάς μάζας που ακολούθησε με τόση ευκολία και ανακούφιση το φασισμό, μία μάζα που στην πλειοψηφία αποτελείται από μικροαστούς. Με όλο το φορτίο από φόβο, ανασφάλεια, υποκρισία και νόθες αξίες που τους χαρακτηρίζει σε πλήρη ιδεολογική σύγχυση. Η τραγωδία μιας αγάπης ή μάλλον η τραγωδία της ανεργίας.

Βασίλης Μπισμπίκης, από τις σημειώσεις της Σωτηρίας Ματζίρη

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!