Skip to main content

O Τεχνοχώρος

CARTEL

παρουσιάζει την παράσταση

ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ – MAKING MOVIES

κείμενο

Γιώργος Ηλιόπουλος

σκηνοθεσία

Θοδωρής Βουρνάς

Από 11 Νοεμβρίου εώς 11 Φεβρουαρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (21:00) στον Τεχνοχώρο CARTEL

SKOTEINA MAKING MOVIES 1

Υπάρχει μια στιγμή λίγο πριν κοιμηθούμε που οι άμυνες, οι αντιστάσεις και όλοι οι μηχανισμοί που έχουμε αναπτύξει καθώς μεγαλώνουμε για να αντέξουμε υποχωρούν… Ανοίγουν οι πόρτες που τόσο καλά, συνειδητά ή όχι, έχουμε φροντίσει να κλειδώσουμε και «αυτό» που πνίγουμε μέσα μας παρουσιάζεται μπροστά μας.

Το Στα Σκοτεινά – Making Movies είναι ένα ημερολόγιο συναντήσεων. Δεν είναι μονόλογοι, αλλά μια σειρά διαλόγων – μια σειρά εξομολογήσεων. Μια άσκηση συνειδητοποίησης και κατανόησης. Είναι μια διαδρομή προς τα μέσα – μια συνάντηση με το σκοτάδι που θέλει να γίνει φως…

SKOTEINA MAKING MOVIES 3

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Γιώργος Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίλλυ Τερτήπη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά – Κοστούμια: Σοφία Λεγάτου

Μουσική: Σωτήρης Καστάνης                      

Φωτογραφία promo/artwork: Γιώργος Γιαννίμπας

Φωτογραφίες παράστασης: Μαρία Σαλταούρα

Βίντεο: Γιώργος Τσιρογιάννης

Παίζουν:     Ορέστης Τρίκκας,

                     Νίκος Αναγνωστόπουλος

                     Λάζαρος Βασιλείου

                     Λία Τσάνα

 Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo AE

ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«…Όταν ένα ξεχωριστό, σπαρταριστό κείμενο, όπως αυτό του Γιώργου Ηλιόπουλου, συμπλέκεται με φρέσκες, ειλικρινείς και ουσιαστικές σκηνοθετικές πρακτικές, όπως αυτή του Θοδωρή Βουρνά, τότε το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να τραβήξει την προσοχή των θεατών…» (Κώστας Νταλιάνης – Δημήτρης Σεμερτίδης) 

«…Η ιδιαίτερη σκηνοθετική προσέγγιση, η άψογη υποκριτική των ηθοποιών, και ο ιδιότυπος θεατρικός χώρος Cartel βάζουν τον ανυποψίαστο θεατή σ’ ένα κλίμα αναζήτησης κι αμφιβολίας, σε μια σειρά διαθλαστικών εικόνων όπου ο καθένας τους καλείται σιωπηρά να ξετυλίξει τις δικές του φοβίες, τα δικά του πιστεύω, τα δικά του λάθη. Το μόνο σωστό εδώ, η μόνη αλήθεια – η αναζήτηση αυτής…» (Νίκος Θ. Παναγιωτάρας)

«…Ιστορίες που θα μπορούσαμε να τις ζήσουμε άνετα, όσοι παρακολουθήσαμε, ή που τις έχουμε ήδη ζήσει. Θα πάτε, θα δείτε και θα με θυμηθείτε, πιστέψτε με…» (Κώστας Κούλης)

«…Από το γέλιο πας στο δάκρυ. Από την οργή στην αγάπη. Από τη συμπόνια στην καταστροφή. Όλο αυτό το πανάκριβο υλικό και του κειμένου και των ερμηνειών το διαχειρίζεται με εξαιρετική μαεστρία, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο σκηνοθέτης Θοδωρής Βουρνάς…» (Παναγιώτης Μήλας)

«…Μια παράσταση με πολλαπλά μηνύματα ζωής. Μια παράσταση που θα προβληματίσει τον καθένα που θα βρεθεί εκεί. Γιατί λίγο ή πολύ όλοι μας είμαστε «θεατές» της ίδιας μας της ζωής. Αλλά μέχρι πότε; … Ένα έργο που «ανοίγει» τις πόρτες του υποσυνειδήτου, των αντιστάσεων και εν τέλει των ονείρων σου … Εσύ μπορείς να φτιάξεις μια ιστορία την οποία να μπορέσεις να την πιστέψεις;» (Εβίνα Μαξούρη)

ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ- MAKING MOVIES

Είδος: Κοινωνικό

‘Εναρξη Παραστάσεων: Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ημέρες / Ώρες:               Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.00

Τελευταία Παράσταση:   Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Διάρκεια:                        100′

Διάλειμμα:                     10′

Τιμές εισιτηρίων:      

Γενική είσοδος 12€

Μειωμένο: 8€

Τεχνοχώρος CARTEL

Αγ. Άννης & Μικέλης 4

Βοτανικός

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!