Ειδική Προσφορά
1 εισιτήριο για την «Φθινοπωρινή Σονάτα» αξίας 15 ευρώ
+
1 εισιτήριο για την «Σαλώμη» αξίας 16 ευρώ
Στην τιμή των 25 αντί των 31 ευρώ!
Η προσφορά ισχύει ΜΟΝΟ για προαγορά των εισιτηρίων
από το ταμείο
(Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη)
του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
(Ημέρες και Ώρες λειτουργίας ταμείου: Δευτέρα-Κυριακή: 5.00μ.μ.-9.00μ.μ.)
και ΜΟΝΟ από τη Δευτέρα 2 μέχρι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015
Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής συμμεριζόμενο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των ημερών μας και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία παρακολούθησης αξιόλογων και ποιοτικών παραστάσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ανακοινώνει μία ειδική προσφορά η οποία θα ισχύσει από τη Δευτέρα 2 μέχρι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και μόνο για προαγορά εισιτηρίων από το ταμείο του Θεάτρου.
Συγκεκριμένα, όσοι προσέλθουν από τις 2 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στο ταμείο του Θεάτρου, θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν 1 εισιτήριο για την παράσταση του έργου του Μπέργκμαν, «Φθινοπωρινή Σονάτα», σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη ΚΑΙ 1 εισιτήριο για την παράσταση του έργου του Ο. Γουάιλντ, «Σαλώμη» σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση που θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου, στην τιμή των 25 ευρώ (αντί των 31 ευρώ που αντιστοιχoύν στο σύνολο των 2 αντίστοιχων κανονικών εισιτηρίων της παράστασης).
Λίγα λόγια για τις παραστάσεις:
Ingmar Bergman
Φθινοπωρινή Σονάτα
Hostsonaten
Η «Φθινοπωρινή Σονάτα», το σπουδαίο έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής με τη Μαρία Κεχαγιόγλου και την Ανθή Ευστρατιάδου σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη.
Ξεκινώντας από την αριστουργηματική ταινία του 1978, την οποία ο Μπέργκμαν φαντάστηκε σαν “ένα όνειρο σε τρεις πράξεις, με δύο πρόσωπα και τρεις φωτισμούς”, η ομάδα προτσές εμπνέεται για μια ανάλογη επιστροφή στα βασικά: στον ηθοποιό και στο κείμενο. Μητέρα και κόρη ξανασυναντιούνται μετά από πολλά χρόνια. Μοιραία, το κοινό τους παρελθόν θα ξαναζωντανέψει σαν φάντασμα, που ζητάει επίμονα κάτι. Τα λάθη, οι ενοχές, η τιμωρία και η συγχώρεση θα παλέψουν με την αγάπη, που στέκει αμήχανη και ανέκφραστη. Η παιδική ηλικία φαντάζει σαν ερημωμένος τόπος. Γιατί ο πόνος που γεννήθηκε τότε είναι και τώρα παρών.
Συντελεστές
Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Ανθή Ευστρατιάδου
Μετάφραση, Διασκευή, Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη
Σκηνικός χώρος, Κοστούμια: προτσές
Φωτισμοί, Σχεδιασμός Ήχου: Μαρία Γοζαδίνου
Φωνή off, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδριάνα Χαλκίδη
Τρέιλερ: Ιάσων Αρβανιτάκης
Φωτογραφίες: Μαρία Τούλτσα
Μια παραγωγή της ομάδας προτσές
Oscar Wilde
Σαλώμη
Γραμμένη στα τέλη του 19ου αιώνα στα Γαλλικά, η Σαλώμη του Όσκαρ Γουάιλντ είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο γοητευτικά και προκλητικά κείμενα της Ευρωπαϊκής δραματουργίας. Η Βιβλική ιστορία της πριγκίπισσας της Ιουδαίας που χόρεψε μπροστά στον Ηρώδη για να πάρει ως αντάλλαγμα το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή μεταμορφώνεται από τον Γουάιλντ σε ένα κείμενο που ξεχειλίζει με ένταση, ερωτισμό και μια περιρρέουσα αίσθηση παρακμής. Η Σαλώμη είναι επί της ουσίας μια εξαντλητικά επαναλαμβανόμενη ελεγεία στο παράνομο βλέμμα, που δημιουργεί πλέγματα και τροχιές επί της σκηνής με ένα μοναδικό τρόπο. Το έργο συνομιλεί απευθείας με την ουσία της θεατρικής μηχανής, αποκαλύπτει δηλαδή την βαθύτατη φετιχιστική πλευρά του θεάτρου και τη μεταμόρφωση του θεατρικού χαρακτήρα σε αντικείμενο θέασης, απογύμνωσης και φυσικά ερωτικής φαντασίωσης. Ο Γουάιλντ είναι πεντακάθαρος: το παραστατικό σώμα είναι αναγκαστικά ερωτικό, και ο θεατής είναι επί της ουσίας ένας πεφωτισμένος ηδονοβλεψίας. Ένας θίασος καταξιωμένων, αλλά και νέων ηθοποιών, ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παρουσίαση αυτής της ιστορίας της «κόρης του πάθους», όπως αποκαλούσε ο Γουάιλντ την ηρωίδα του, σε μια σκηνοθετική ανάγνωση που δίνει έμφαση στον ερωτισμό, την κοινωνική αποσύνθεση και την ποιητικότητα του κειμένου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία / Μετάφραση: Θέμελης Γλυνάτσης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός Φωτιστή: Μαρίνα Κόντα
Φωτογραφίες: Γιώργος Μαυρόπουλος
ΔΙΑΝΟΜΗ
Θεοδώρα Τζήμου (Σαλώμη), Νέστωρ Κοψιδάς (Ηρώδης), Θανάσης Δόβρης (Ιοκαναάν), Αλεξάνδρα Ντεληθέου (Ηρωδιάδα), Βασίλης Λιάκος (Ναραμπόθ), Δημήτρης Τσιγκριμάνης (Ο ακόλουθος της Ηρωδιάδας/Ναμαάν), Σωτήρης Τσακομίδης (Ένας δαίμονας)
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 26 Νοεμβρίου