Παράταση παραστάσεων, λόγω επιτυχίας, παίρνουν 4 παραστάσεις του Πολυχώρου Vault. Οι “Πρακτόρισσες”, του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, το “Μάρτυς μου ο Θεός”, του Μάκη Τσίτα, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, ο “ΜπΑΤσος” του Félix Estaire, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και ο “Mr. Kolpert” του David Gieselmann, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, συνεχίζουν τις παράστασεις τους στον Πολυχώρο Vault, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2016.
Και μαζί με το “Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη” της Χριστίνας Σαμπανίκου, σε σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου (έως τέλος Ιανουαρίου) “Αμήν” της Αλκυόνης Βαλσάρη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού, το “Marvin’s Room” του Scott McPherson, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά (πρεμιέρα 8 Ιανουαρίου) και τις “Μικρές Ιστορίες Φόνων”, του Πάνου Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά (πρεμιέρα 25 Ιανουαρίου) συνεχίζει τις παραστάσεις του ο Πολυχώρος VAULT τη νέα χρονιά.
ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΣΕΣ
Κωμωδία του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου
Μια εμπνευσμένη παρωδία των ταινιών κατασκοπείας. Μια παράσταση-ύμνος στις ταινίες δράσης. Καταιγιστικοί ρυθμοί, πολεμικές τέχνες, πρωτότυπη μουσική χολιγουντιανού ύφους, προβολή video, microgadjets, δορυφορικά τηλέφωνα, μυστικές φόρμουλες, μικροβόμβες, δηλητήρια και περίστροφα-μονόπετρα. Οι “Πρακτόρισσες” δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και παρασύρουν το κοινό σε ένα live action movie χωρίς προηγούμενο.
Η θρυλική εγκληματίας, η διάσημη δολοφόνος Λουκρητία Στρογκανώφ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, απήγαγε τον Τσέχο βιολόγο επιστήμονα Κονσταντίν Κονσταντίνοβιτς, που ανακάλυψε το Επιδημικό Κρυπτοσπορίδιο, το πιο επικίνδυνο βακτήριο που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη. Ολόκληρη η ανθρωπότητα κινδυνεύει. ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία επιστρατεύουν τις δυνάμεις τους. Η Ζαμπίνε, αρχηγός της Ρωσικής Ακαδημίας Κατασκόπων βρίσκει τη λύση. Καλεί τις θρυλικές “Πρακτόρισσες”, μετά από πέντε χρόνια, και πάλι σε δράση. Άραγε θα καταφέρουν να βρουν και πάλι τη φόρμα τους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σώσουν τον κόσμο; Οι ρωσοσπουδαγμένες “Πρακτόρισσες”, οδηγούν μηχανές, αυτοκίνητα, γαϊδούρια, παίρνουν το μετρό, το λεωφορείο, το αεροπλάνο, εισβάλλουν από πόρτες, από παράθυρα, από τουαλέτες προκειμένου να βρουν τη σατανική Λουκρητία Στρογκανόφ και να τα βάλουν με την ομάδα της “Μαύροι άγγελοι”.
Παίζουν: Ευγενία Αποστόλου, Χριστίνα Δενδρινού, Μάρα Δαρμουσλή, Πωλ Ζαχαριάδης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Αλκμήνη Σταθάτου, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη
Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00, έως Κυριακή 28 Φεβρουαρίου (14 παραστάσεις ακόμη)
Διάρκεια: 100 λεπτά (με διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ
Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 5 ευρώ
ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ (2η χρονιά),
Μονόλογος του Μάκη Τσίτα σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη
Ο Μάκης Τσίτας τιμήθηκε, το 2014, με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το βιβλίο του Μάρτυς μου ο Θεός (Εκδόσεις Κίχλη, 2013).
Ο αφηγητής της ιστορίας – ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός, οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία – έχοντας βρεθεί στα πενήντα του χωρίς
δουλειά και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με τη σκληρή πραγματικότητα. Όλοι – οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του – τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή
Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.
Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης
Κάθε Κυριακή στις 21:00, έως Κυριακή 28 Φεβρουαρίου (7 παραστάσεις ακόμη)
Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 10,00 ευρώ
Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 5 ευρώ
ΜΠΑΤΣΟΣ (1η Πανελλήνια Παρουσίαση)
Κοινωνικό δράμα του Félix Estaire, σε μετάφραση Κατερίνας Χριστοδούλου και σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου
Το έργο του Ισπανού Félix Estaire, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε, θίγει το θέμα του φαύλου κύκλου της βίας και των οδυνηρών συνεπειών του
Ένας πατέρας – αστυνομικός των ΜΑΤ – έρχεται αντιμέτωπος, στη διαδήλωση, με την κόρη του.
Πώς θα αντιδράσει; Τί θα ακολουθήσει; Ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της στιγμής στις ζωές και των δύο; Ποιες θεωρίες της ζωής του θα ανατραπούν;
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κείμενο, βαθιά πολιτικό που με ιδιαίτερα ευφυή τρόπο και σύγχρονη θεατρική γλώσσα, θίγει ζητήματα και έννοιες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, ο φόβος, η χειραγώγηση μέσω του εκφοβισμού, η ελεύθερη έκφραση αλλά και η σημασία του καθήκοντος ιδωμένη από διαφορετικές ιδεολογικές οπτικές.
Παίζουν: Μπάμπης Χατζηδάκης, Άρτεμις Ορφανίδου
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, ως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου (14 παραστάσεις ακόμη)
Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 10,00 ευρώ
Μειωμένο: 8 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ
Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 5 ευρώ
KOLPERT
Μαύρη κωμωδία του David Gieselmann, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη
Πρόκειται για τη μαύρη κωμωδία του David Gieselmann, μόνιμου συνεργάτη της Schaoubuhne του Βερολίνου και του Royal Court Theatre του Λονδίνου. Το 1999 μετά την πρεμιέρα του έργου η Guardian έγραψε: “Λίγο Άλμπυ, λίγο Χίτσκοκ, λίγο Ταραντίνο, ο Mr. Kolpert, είναι ένα έργο που θα πέθαινες για να το ανεβάσεις μια μέρα. Ποτέ δεν υπήρξε κωμωδία πιο μαύρη από αυτή”.
To έργο αποτελεί έναν καυστικό σχόλιο πάνω στη βία που τροφοδοτεί το σύγχρονο κινηματογράφο και το θέατρο. Όμως με έναν μοναδικό τρόπο εμπεριέχει την βια και την χρησιμοποιεί ως κύριο συστατικό της πλοκής και της δράσης. Το γέλιο που τυχόν θα προκαλέσει είναι πικρό. Αρκεί να σταθείς και να αναλογιστείς με τι ακριβώς γέλασες και πόσα από τα χαρακτηριστικά των ηρώων κρύβεις βαθιά μέσα σου. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών αναφορών, με δόσεις εξπρεσιονιστικές, σουρεαλιστικές και ρεαλιστικές, ο συγγραφέας παίζοντας με τους κώδικες της κωμωδίας κριτικάρει την αστική ανία και την συναισθηματική απονέκρωση που οδηγεί τους ανθρώπους στα άκρα ώστε να καλύψουν συναισθηματικά κενά και να κατανοήσουν τις αιτίες των αδιεξόδων τους.
Παίζουν: Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Σταυρούλα Γκιόκα, Δημήτρης Κάτσης, Δημήτρης Μαγκλάρας, Μαργαρίτα Παπαντώνη.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου (14 παραστάσεις ακόμη)
Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων
Κανονικό : 12,00 ευρώ
Φοιτητικό : 8,00 ευρώ
Ανέργων : 5,00 Ευρώ