Skip to main content

«Η αγάπη και το σεξ είναι σαν την πολιτική. Δεν έχει σημασία το τί λες ή τί εννοείς αλλά το τί κάνεις.Οι πράξεις είναι εκείνες που μετράνε…»

Patrick Marber 

CLOSER

Ο Ιωσήφ Βαρδάκης υπογράφει τη νέα του σκηνοθετική δουλειά και συνεργάζεται με τη Square Theatre Company  στο θεατρικό ανέβασμα του “CLOSER”, του διάσημου έργου του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα  Patrick Marber.

H Square Theatre Company μετά τις πετυχημένες παραστάσεις που παρουσίασε την προηγούμενη χρονιά «Καμίλ Κλοντέλ Mudness» του Γιάννη Λασπιά και «Ο Θεός της Σφαγής» της Γιασμίν Ρεζά καθώς και τη νουάρ κωμωδία « Άσκηση για Φόνο» του Victor Cahn συνεχίζει τη θεατρική της πορεία με το διάσημο  θεατρικό έργο του Patrick Marber .

Οι Αργύρης Θανάσουλας, Γιάννης Λασπιάς, Δάφνη Μανούσου και Ιωάννα Σταυροπούλου θα ερμηνεύσουν τους τέσσερις χαρακτήρες του κλασικού πλέον αυτού έργου. Η μετάφραση είναι του Θωμά Μοσχόπουλου , ο οποίος και  “σύστησε” το έργο για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1998. Έκτοτε το έργο ανέβηκε άλλες δυο φορές στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή το 2000 και Γιώργου Κιμούλη το 2008. Το 2004 το Closer έγινε παγκοσμιώς γνωστό μετα τη μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία που γνώρισε η κινηματογραφική μεταφορά του με τους  Τζούλια Ρόμπερτς, Τζουντ Λο, Νάταλι Πόρτμαν και Κλάιβ Όουεν. Οι δύο τελευταίοι βραβεύτηκαν με Χρυσή σφαίρα και κέρδισαν από μία υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία β’ γυναικείου και αντρικού ρόλου αντίστοιχα.

To CLOSER θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου 104 με προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 7 Μαρτίου 2015 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

Το Closer είναι ένα έργο σκληρό και τρυφερό μαζί όπως και οι ήρωές του οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα ν’αγαπήσουν και ν’ αγαπηθούν αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο.

H υπόθεση εξελίσσεται στο Λονδίνο κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και αναφέρεται στην τυχαία και συμπτωματική γνωριμία τεσσάρων αγνώστων οι οποίοι μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών καταφέρνουν να εμπλακούν σ’ ένα ανελέητο ερωτικό παιχνίδι απ’ όπου κανείς δε βγαίνει αλώβητος.

Ο Νταν γνωρίζει τη νεαρή Aλις που μόλις έχει έρθει από τη Νέα Υόρκη. Ο έρωτας είναι αμοιβαίος και κεραυνοβόλος. Μερικούς μήνες αργότερα ο Νταν θα γνωρίσει την Aννα, φωτογράφο στο επάγγελμα, την οποία φλερτάρει ανοιχτά. Χρησιμοποιώντας το όνομα “Aννα” σε κάποιο chat room του Ιντερνέτ, ο Νταν κλείνει ραντεβού με τον Λάρι, έναν άγνωστό του γιατρό. Η Aννα θα συναντηθεί τυχαία με τον Λάρι. Αρέσουν ο ένας στον άλλον, κάνουν σχέση, παντρεύονται. Έπειτα από καιρό θα προκύψουν υποψίες ότι η Aννα έχει ερωτικές επαφές με τον Νταν.

Όταν οι τέσσερις αυτοί χαρακτήρες αρχίζουν να επιζητούν την αλήθεια , οι σχέσεις τους οδηγούνται στη φθορά και οι ίδιοι μένουν γυμνοί και ευάλωτοι χωρίς  προσωπεία και πανοπλίες…

Σκηνοθεσία : Ιωσήφ Βαρδάκης

Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος

Σκηνογραφία, visual arts : Παντελής Ξηροχειμώνας

Κοστούμια : Βασιλική Σύρμα

Επιμέλεια Κίνησης : Όλγα Σπυράκη

Σχεδιασμός αφίσας, teasers : Παντελής Ξηροχειμώνας

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ειρήνη Καλιανίδου

Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων : Γκέλλυ Σαρηγιάννη

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους με αλφαβητική σειρά εμφανίζονται οι:

Λάρυ : Αργύρης Θανάσουλας,

Νταν : Γιάννης Λασπιάς,

Άλις :  Δάφνη Μανούσου,

Άννα : Ιωάννα Σταυροπούλου

Θέατρο 104

www.104.gr

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός) ΤΗΛ. 210 34.55.020.

Περισσότερες πληροφορίες στο

www.squaretheatrecompany.com

 

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!