Skip to main content

Το θεατρικό έργο του Σκοτ ΜακΦέρσον Marvin’s room παρουσιάζεται στη θεατρική σκηνή του πολυχώρου Vault για 1η φορά στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με το Globe Theatre στο Chicago (με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από το 1ο ανέβασμα του έργου).
Μία τρυφερή κομεντί, που μιλάει για την αγάπη ενώ παράλληλα εξυψώνει και αποδομεί την αξία της οικογένειας.

marvins room

Ο νεαρός Χανκ και η μητέρα του Λι δεν γνωρίζουν πώς να εκφράσουν την αγάπη τους, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν συναισθηματικά και έχουν περιφράξει την ψυχή τους με τείχη άμυνας απέναντι στην τρυφερότητα. Από την άλλη η θεία Μπέσυ έμαθε ότι η ευτυχία βρίσκεται στο να δίνεις απλόχερα αγάπη και φροντίζει χωρίς να διαμαρτύρεται και νιώθει ότι έχασε κάτι από τη ζωή της την ανάπηρη θεία της Ρουθ και τον κατάκοιτο πατέρα της Μάρβιν. Όταν μαθαίνει ότι πάσχει από λευχαιμία, τότε θα ξανασυναντηθεί έπειτα από 18 χρόνια με την αδερφή της Λι και τα ανίψια της… Η σύγκρουση του «πρέπει» και του «θέλω» θα είναι αναπόφευκτη, όμως η συνάντηση αυτή τελικά θα αλλάξει τη ζωή όλων για πάντα με τον πιο γλυκό τρόπο. Χωρίς να καταφεύγει στο μελό και με έντονες κωμικές πινελιές το κείμενο του ΜακΦέρσον διατηρεί μία απίστευτη ισορροπία στη δομή του, περνώντας με δύναμη ωστόσο το μήνυμά του: η αγάπη τα κάνει όλα πιο όμορφα, ακόμη και τις δυσκολίες της ζωής.

Αυτό το κείμενο ανέλαβε να σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Καρατζιάς. Η σκηνοθεσία του διατηρεί την τρυφερότητα και την σπιρτάδα του κειμένου, είναι δεμένη, έχει ισορροπίες ανάμεσα στα τραγικά και τα κωμικά μέρη και σωστή καθοδήγηση των ηθοποιών.

Η Αθηνά Τσιλύρα πραγματικά «ζωγραφίζει» στην σκηνή μία εξαιρετική θεατρική μορφή, υποδυόμενη την Μπέσυ, και συγκινεί τον θεατή με την τρυφερή ερμηνεία της.

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, ως Λι, επίσης είναι πολύ καλή, διατηρώντας το ρυθμό και το μέτρο του ρόλου της.

Ο Δημήτρης Καρατζιάς υποδύεται επίσης τον σκληρόκαρδο αρχικά Χανκ. Και ως ηθοποιός πραγματικά κερδίζει τις εντυπώσεις μιας και η ερμηνεία του έχει βάθος και στιβαρότητα, καταφέρνει με ευκολία να ελιχθεί στις δυσκολίες που έχει ο ρόλος του.

Πολλοί καλοί επίσης και οι Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας που υποδύονται τον γιατρό, τη θεία Ρουθ και τον μικρότερο αδερφό του Χανκ, Τσάρλι αντίστοιχα.

Η μετάφραση του κειμένου από τη Μελισσάνθη Μαχούτ είναι ενδιαφέρουσα και ακριβής. Στα συν της παράστασης η πρωτότυπη μουσική σύνθεση από τον Μάνο Αντωνιάδη.

Τα σκηνικά του Κώστα Μπακάλη είναι απόλυτα λειτουργικά και χωρίς να γίνονται μεγάλες μετατροπές ή μεταφορές εξυπηρετούν απόλυτα όλες τις ανάγκες της παράστασης. Επίσης πολύ προσεγμένο είναι το ενδυματολογικό κομμάτι από τον Αλέξη Φούκο.

Ο σχεδιασμός του φωτισμού από τον Βαγγέλη Μούντριχα ατμοσφαιρικός και αισθαντικός στα σημεία που χρειάζεται, ψυχρός σε άλλα σημεία, ακολουθεί την εξέλιξη της παράστασης πιστά.

Πρόκειται για μία παράσταση που πραγματικά κρατάει συγκεντρωμένο τον θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος, συγκινεί και προβληματίζει… Σας την προτείνουμε.

marvins room

Ταυτότητα παράστασης

Marvin’s room

Συγγραφέας: Scott McPherson

Μετάφραση: Μελισσάνθη Μάχουτ

Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία : Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης

1ο βιολί: Μελίνα Γαλανού

1ο τσέλο: Μαντώ Αγουρίδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Κοστούμια : Aλέξης Φούκος

Βοηθός Ενδυματολόγου: Χάρης Άνθης

Ενδύματα ηθοποιών: Τα Ρούχα του Βασιλιά

Περούκες: Άγγελος Σαχιτζής – Περούκες

Ειδική περούκα:  Ευγενία Παπαδοπούλου

Κατασκευαστής σκηνικών: Κώστας Μπακάλης

Ιατρικός εξοπλισμός: Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου
Φωτογραφίες/ Αφίσα: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ (S&G Face2Face Photography)

Trailer: Στέφανος Κοσμίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Λάσκαρης

Παραγωγή: VAULT

Παίζουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας

Παραστάσεις:

Παρασκευή                             21:00

Σάββατο                                  21:00

Κυριακή                                  18:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πολυχώρος Vault

Μελενίκου 26, Βοτανικός

Τηλέφωνο: 2130356472

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!