Skip to main content

Ένα έργο για τις μάχες που δίνουμε όλοι καθημερινά. Για όλα τα κατώφλια που θα διαβούμε -εκούσια κι ακούσια, αφήνοντας πίσω κομμάτια μας ενέχυρα για κάτι καλύτερο, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Γι’ αυτά μιλά ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος στο ολοκαίνουριο έργο του «REQUIEM για έναν Πολεμιστή». Πρόκειται για μια συμβολική μουσικοχορευτική παράσταση, σε σύνθεση δική του, χορογραφία της Μαρίας Παντελάκη και σκηνοθετική επιμέλεια του Παναγιώτη Μπιζούτη.

Πανελλήνια πρώτη: Κυριακή 18 Νοεμβρίου στην Πρέβεζα (Θεοφάνειος Αίθουσα, στις 20:00). Επόμενη στάση αρχές Δεκεμβρίου (2, 9 και 16 του μήνα) στην Αθήνα, στο θέατρο Παραμυθίας.

Είμαστε όλοι Πολεμιστές

Κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι ο Πολεμιστής και ο Έκτος Άγγελος. Τι εστί όμως Πολεμιστής; Mε τι θα κληθεί ν’ αγωνιστεί και πώς θα περάσει το κατώφλι, αναγεννημένος; Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος αναφέρει: «Υπάρχει το κατώφλι και ο φύλακάς του. Για να υπερβεί κάποιος το κατώφλι και τα όριά του θα πρέπει να φορτιστεί με δύναμη. Ας αναλογιστούμε ποιο είναι το κατώφλι αυτό για τον άνθρωπο. Κάθε φορά που περνάμε από την μια συνειδησιακή κατάσταση στην επόμενη, παλιά κομμάτια του εαυτού μας πεθαίνουν, μεταστοιχειώνονται και ανασυντίθενται. Όπως όταν ένα παιδί περνά στην εφηβεία και από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Διεξάγεται σ’ αυτά τα σημεία μια εσωτερική μάχη, η οποία εάν δεν γίνει ή χαθεί, είναι αδύνατη η μετάβαση από το κατώφλι».

Ο Έκτος Άγγελος είναι το πρότυπο, το οποίο θα οδηγήσει τον Πολεμιστή σ’ αυτή την πορεία, δείχνοντας τον δρόμο. Και ο Πολεμιστής ακολουθώντας το παράδειγμα του Αγγέλου, θα καταφέρει να επιτύχει την αναγέννησή του: «Όλοι οι μύθοι, οι συμβολισμοί και η φιλοσοφία, αποκτούν τη μεγαλύτερη αξία, όταν εργάζονται για μια υψηλή ιδέα. Κάθε μέρα, όλοι μας δίνουμε μάχες. Άλλοι μικρές, άλλοι μεγάλες. Οι άνθρωποι δοκιμάζονται και ξεπερνούν τον εαυτό τους. Εκείνη η άνεργη μητέρα που προσπαθεί να εξασφαλίσει στα παιδιά της μια ποιότητα ζωής, εκείνος ο νέος ή η νέα που εργάζεται για να σπουδάσει ή αφήνει τις σπουδές του για να κυνηγήσει ένα όνειρο, εκείνος που οραματίζεται μια καλύτερη κοινωνία, ένα καθαρό περιβάλλον, την ειρηνική συμβίωση των ανθρώπων. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο Πολεμιστής και αυτοί οι άνθρωποι θα γίνουν Άγγελοι ενός καλύτερου αύριο».

Ταυτότητα εκδήλωσης
REQUIEM για έναν πολεμιστή
Μια συμβολική μουσικοθεατρική παράσταση

Σύνθεση: Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος
Χορογραφία: Μαρία Παντελάκη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Παναγιώτης Μπιζούτης
Εκτελεί το Κουαρτέτο εγχόρδων Jerax
Ηλίας Γυφτονικολός: Βιολί
Κωνσταντίνα Μπάλλα: Βιολί
Ιζαμπέλα Ελένη Χατζηιωάννου: Βιόλα
Μυρτώ Ξηρουχάκη: Τσέλο
Χορεύουν: Καστελιώτη Έλενα-Δανάη, Κωνσταντέλλου Βασιλική

Πού: Θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 27, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3457904
Πότε: 2, 9 και 16 Δεκεμβρίου
Έναρξη: 20:30
Διάρκεια: 60 λεπτά
Είσοδος: 10 € και 8 € (μειωμένο)
Προπώληση: Viva.gr
Με την υποστήριξη της Χ.Ο.Ν (Χορωδία και Ορχήστρα Νέων)

Βιογραφικά συντελεστών
Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος/ Μουσικός, Συνθέτης
Τελειόφοιτος της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΕΜΠ). Μουσικά έργα του και ποίηση έχουν αναμεταδοθεί από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Η μουσική του έχει τις βάσεις της στην κλασική, το μπαρόκ καθώς και την μινιμαλιστική μουσική. Ο ίδιος εξερευνά τις δυνατότητες μείξης πρώιμης δυτικής και βυζαντινής μουσικής με τα πιο μοντέρνα ιδιώματα. Έχει δημιουργήσει δύο νέες τεχνικές σύνθεσης, τις «Ψύξις» και «Ροή» για την τονική και ατονική μουσική αντίστοιχα. Ακόμη στα πεδία έρευνάς του βρίσκεται η εσωτερική μουσική -σύνθεση και πράξη, όπως αυτή έχει εκφραστεί από την ελληνική παράδοση καθώς και από την λόγια οθωμανική και παλαιά ευρωπαϊκή μουσική.
Υπήρξε συνεργάτης του Μουσείου Μακρονήσου καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Είναι μέλος του Ομίλου Φίλων της UNESCO και της Delian Society – Κοινότητα με σκοπό την προώθηση της τονικής μουσικής. Είναι εκπρόσωπος της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων (Χ.Ο.Ν.) για την Πρέβεζα.Τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» το 2012.

Μαρία Παντελάκη/ Χορογράφος, Μουσικός
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού και Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα, όπου και εργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια ως δασκάλα χορού στην σχολή Fitness dance club Ariadne, αλλά και ως μουσικός, συμμετέχοντας σε πολλά live σε σκηνές όπως: Μέγαρο Μουσικής, Holywood Stage κ.ά. Είναι, ακόμη, χορογράφος της ομάδας χοροθεάτρου “Anima Movens” με την οποία εμφανίστηκε στο θέατρο Παραμυθίας και στο φεστιβάλ τέχνης Pocket, ενώ ανήκει στο δυναμικό της ομάδας κρουστών “Ηχόδραση” του Νίκου Τουλιάτου.


Βάσω Σωτηρίου
We will Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία

Βάσω Σωτηρίου
Διευθύνουσα σύμβουλος

www.vassosotiriou.gr
Email: [email protected]
Facebook: Vasso Sotiriou

Νάντια Γιαννούλη
Προβολή & Επικοινωνία

www.vassosotiriou.gr
Email: [email protected]
Facebook: nadia.giannouli

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!