Skip to main content

Το έργο της Λεονόρ Κονφινό «RING» παρουσιάζεται στην ανανεωμένη σκηνή του «Ιλίσια Βολανάκης». 

Ένας κρίκος που ενώνει δύο ανθρώπους ή ένα πλαίσιο (παλαίστρα), όπου γίνεται η αιώνια «μάχη» των δύο φύλων; Το έργο της Λεονόρ Κονφινό, με μεγάλη δόση χιούμορ, μελετάει τις ερωτικές σχέσεις. Ξεκινάει από τον Αδάμ και την Εύα και φτάνει έως τις μέρες μας για να αποδείξει ότι πάντοτε οι σχέσεις είχαν δυσκολίες, αλλά πρόσφεραν και μία ηδονική ικανοποίηση. Οι ρόλοι, οι απογοητεύσεις, το σεξ, το ανικανοποίητο, ο έρωτας σε όλες του τις εκφάνσεις, τα λόγια που δεν είπαμε αλλά και εκείνα που μας πλήγωσαν, μας ευχαρίστησαν, άγγιξαν τις ευαίσθητες χορδές μας, οι τσακωμοί και εκείνες οι γλυκές στιγμές της αγκαλιάς και της τρυφερότητας, το πρόσωπο και το συναίσθημα.  Όλα περνούν από μπροστά μας μέσα από τους 18 διαφορετικούς ρόλους που ερμηνεύουν με πολύ κέφι οι δύο πρωταγωνιστές, Μαρίνα Καλογήρου και Θανάσης Τσαλταμπάσης. Το μήνυμα είναι αισιόδοξο: να θεραπεύουμε γρήγορα τις πληγές μας και να προχωράμε μπροστά, ο έρωτας δεν μπορεί να περιμένει…

ring

Η μετάφραση του Αντώνη Γαλέου διατηρεί τη δυναμική διαύγεια που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη εποχή του πρωτότυπου κειμένου, ενώ η διασκευή των χιουμοριστικών στοιχείων έχει απόλυτη επιτυχία.

Η σκηνοθεσία του Θανάση Τσαλταμπάση νευρώδης, με έμφαση στη λεπτομέρεια, κρατάει τον θεατή προσηλωμένο και δεν αφήνει περιθώρια να κουραστεί ή να αδιαφορήσει για το έργο ούτε για ένα λεπτό.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στο ρόλο του άνδρα δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, χωρίς να διστάζει να δείχνει και τις αδύναμες στιγμές του ανδρικού φύλου με απόλυτο ρεαλισμό.

Η Μαρίνα Καλογήρου είναι η ιδανική παρτενέρ μιας και ανταποκρίνεται με άνεση στα ερεθίσματα που της δίνει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, κινείται δυναμικά πάνω στην σκηνή και λειτουργεί σε πλήρη αρμονία με τον παρτενέρ της.

Η κίνηση και η καλλιτεχνική επιμέλεια από τους Φρόσω Κορρού και Δημήτρη Κουρούμπαλη πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Η μουσική του Κώστα Ξενόπουλου όπως και ο φωτισμός του Νίκου Βλασσόπουλου ενισχύουν την ερωτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται ανάμεσα στις δύο μορφές του έργου.

Τα σκηνικά και τα κουστούμια λειτουργούν με άξονα τη σημειολογία του έρωτα. Το στρώμα, το ψυγείο, ο καναπές, το τραπέζι, σημειολογικά συνδέονται με τις ερωτικές στιγμές και τις καθορίζουν.

Είναι μία παράσταση που ψυχαγωγεί και δημιουργεί οικειότητα και συναισθήματα καθώς όλοι κάποια στιγμή μπορεί να αναγνωρίσουμε γνώριμες καταστάσεις.   

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Κίνηση – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φρόσω Κορρού, Δημήτρης Κουρούμπαλης

Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλεάνα Μπάλλα

Φωτογραφίες – Αφίσα – Vide Andrej Dutina

Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Θανάσης Τσαλταμπάσης
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη – 19:00

Πέμπτη – 21:00

Παρασκευή – 20:30

Σάββατο – 21:00

Κυριακή – 20:30

Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Παπαδιαμαντοπούλου 4
Ιλίσια 11528

Τηλέφωνο: 2107223010

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!