Skip to main content

Η κωμωδία του Λόπε ντε Βέγκα ” Οι Τρελοί Της Βαλένθια” συνεχίζεται με επιτυχία και μετά το Πάσχα στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη στην Ακρόπολη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλαμπόκη.Η επιτυχία της παράστασης  γιορτάστηκε με εκλεκτούς συναδέλφους και φίλους μαζί με το θίασο ο οποίος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.
Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ!

phpThumb_generated_thumbnail

τρελοι

  Ο Θίασος της ΄΄Αθηναϊκής Σκηνής΄΄ μετά τον ΄΄Αμλετ΄΄ και τον περσινό πετυχημένο ΄΄Βόυτσεκ΄΄ αλλά και μιας σειράς συμπαραγωγών με παρουσία σε Ελληνικά Φεστιβάλ, αποφάσισε φέτος να καταπιαστεί με αυτό το έργο του Λόπε ντε Βέγκα που αποτελεί μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Χρυσού αιώνα της Ισπανικής Αναγέννησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση που ΄΄ανεβαίνει΄΄ από την Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη αποτελεί την μόλις τρίτη φορά που παρουσιάζεται το έργο στο Ελληνικό κοινό.

FullSizeRender

Οι ΄΄Τρελοί της Βαλένθια΄΄, γραμμένοι στην Ισπανία από το Λόπε ντε Βέγκα την εποχή που ΄΄μεσουρανούσε΄΄ ο Σαίξπηρ στην Αγγλία, αποτελούν έργο κλασικό, ποιητικό, μια ιπποτική κωμωδία και ταυτόχρονα τόσο σύγχρονη μιας και καταπιάνεται με τη διαχρονική τρέλα του Έρωτα που δεν αγγίζει εποχές.

οι τρελοι

 Υπόθεση:

Μέσα στο διάσημο τρελοκομείο της Βαλένθια συναντιούνται και ερωτεύονται ο νεαρός Φλοριάνο (Μιχάλης Καλαμπόκης) που προσποιείται τον τρελό για να γλιτώσει την σύλληψη για την δολοφονία του πρίγκιπα Ρεϊνέρο και η όμορφη Εριφίλα (Αλεξάνδρα Βουτζουράκη) που αφού τη λήστεψε και την εγκατέλειψε γυμνή ο υπηρέτης της, την περάσανε για τρελή και την μαζέψανε! Οι δυο τους παριστάνουν τον Άμλετ και την Οφηλία και έτσι τους πιστεύουν. Τα εμπόδια στην σχέση τους πολλά: ο ψευτοδιανοούμενος, πιο τρελός απ’ τους τρελούς διευθυντής του τρελοκομείου Πιζάνο (Θωμάς Πανδής) με τους δύο θεόχαζους υπηρέτες του, Μάρτιν και Τόμας που πιστεύουν ότι είναι ο Δον Κιχώτης και ο Θερβάντες, ο τρελός με τα καθήκοντά του αστυνομικός Λιμπέρτο, ο έμπιστος φίλος του Φλοριάνο, Βαλέριο, ερωτευμένος έως φρενοβλάβειας κι αυτός με την Εριφίλα, η ανιψιά του Πιζάνο, Φαίδρα με την υπηρέτριά της Λαϊντα ερωτευμένες με τον Φλοριάνο που κάνουν τις τρελές για να μείνουν κοντά του…και τελικά το χάνουν και κυρίως το μεγάλο εμπόδιο μεταξύ Φλοριάνο και Εριφίλα που πιστεύει ο ένας για τον άλλο ότι είναι πραγματικά τρελοί. Ένα μυστηριώδες πρόσωπο από το παρελθόν, όμως, θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους και θα ενώσει τους δύο ερωτευμένους… ή μήπως όχι.

λασπιας1

Ο Λόπε ντε Βέγκα με το έργο του ικανοποίησε τόσο τις απαιτήσεις της άρχουσας τάξης, όσο και του πιο λαϊκού κοινού μιας και ένωσε το ρυθμό με την ποίηση, την ιπποτική καθημερινότητα με τις περιπέτειες των υπηρετών.

FullSizeRender_2

Όλες οι εκδηλώσεις του Έρωτα, κεραυνοβόλο χτύπημα, πάθος, πόθος, κτητικότητα, υποψίες, ζήλια, κρεβατομουρμούρα, κάνουν τους πιο λογικούς ήρωες να μοιάζουν πιο τρελοί από τους τρελούς. Άλλωστε ποιός δεν είναι ή δεν έχει υπάρξει τρελός από Έρωτα!

IMG_7814

Μια παράσταση βγαλμένη από την Αναγέννηση, γεμάτη μουσική και κοστούμια εποχής και ξεκαρδιστικές καταστάσεις σε ανατρεπτική ανάγνωση Μιχάλη Καλαμπόκη με τρία διαφορετικά ΄΄φινάλε΄΄ για να ικανοποιήσουν το κοινό.

FullSizeRender_4

Η παράσταση το καλοκαίρι θα κάνει περιοδεία σε Ελληνικές πόλεις και Φεστιβάλ, ενώ ήδη οργανώνονται παραστάσεις για συλλόγους, ιδρύματα κτλ.

01

λασπιας2

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία:     Mιχάλης Καλαμπόκης

Μετάφραση:      Αλεξάνδρα Βουτζουράκη

Μουσική:         Χρήστος Γαλίτης

Διανομή:

Φλοριάνο:         Mιχάλης Καλαμπόκης

Πιζάνο:             Θωμάς Πανδής

Εριφίλα:           Αλεξάνδρα Βουτζουράκη

Φαίδρα:            Κέλλυ Ανυφαντή

Λαϊντα:            Ίριδα Δασκαλοπούλου

Τόμας:                Γιώργος Δάσκαλος

Βαλέριο:           Γιάννης Παπλωματάς

Λεονάτο:           Βασίλης Τριανταφύλλου

Μάρτιν:             Γιώργος Αντωνόπουλος

Ρεϊνέρο:           Αντώνης Καραθανασόπουλος

Λιμπέρτο:         Χάρης Λεοντσίνι

04

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά

Kάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

Τιμές εισιτηρίων: 12ευρώ, 10 ευρώ (άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α., άνω των 65, φοιτητές),δεκτές ατέλειες, ειδικές τιμές για ομαδικά.

Θέατρο ΄΄Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη΄΄, Τζιραίων 13 & Αθ. Διάκου, έξω από το Μετρό Ακρόπολης.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9222300

 Προβολή-Επικοινωνία:Γκέλλυ Σαρηγιάννη,6974063551

FullSizeRender

03

IMG_6741

                                     

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!